Вътрешна козметика: по-лошо ли е от чуждестранното?

Сред жените често се смята, че чуждестранната козметика винаги е по-добра от вътрешната козметика. Дори в СССР красивият пол винаги използваше средствата, произвеждани в нашата страна, и получаваше буркан с чужд крем, го държеше и го разтягаше от години. Но руската козметика е още по-лоша, или е просто стереотип?

  • Руската козметика не е по-лоша от внесената

Често се казва, че чуждестранната козметика е по-естествена и екологична, но в действителност това не винаги е така. Просто вземете две буркани с крем и сравнете (например Mirra Lux и Nivea) и ще видите, че техният състав не е много различен и често в състава на руските кремове има много повече естествени съставки. Освен това производството на вътрешни средства използва същите съоръжения и по-често суровини.

Всъщност някои внесени козметични продукти са много по-добри от руската козметика, но това е въпрос на случайност. Така например, продуктите за домашна коса за професионалната линия Estel не са по-лоши от италианската фирма Constant Delight и според много жени тя е още по-добра.

  • Има малък асортимент

Вътрешната козметика се представя на пазара основно с кремове, продукти за грижа за косата и душ. Наистина, на руския пазар липсва декоративна козметика, която е много трудна за намиране в магазините. Също така със силно желание можете да намерите продукти за грижа за мъжете. За стоките, достойни за конкуренция, можете да намерите само декоративна козметика компания "Charyvnitsa".

В по-голямата си част руският производител се фокусира върху производството на продукти, които качествено заместват салона. Ето защо не е фокусиран върху масите, той трябва да бъде закупен в цяла серия, което не винаги е от полза.

Между другото, популярността придобива руска фармацевтична козметика, която не е толкова обичайна, но всяка година доверието на клиентите расте.

  • Това е просто зле рекламирани.

Ние сме свикнали да гледаме на телевизионна реклама на чуждестранна козметика, да, тя е почти на всяка крачка! Но местният производител не е толкова голям. И сега си представете колко рекламни разходи и колко струва козметиката. Оттук и огромната цена на вносните средства и сравнително малка цена на вътрешните.

Всъщност всяка козметика е чисто индивидуална, така че само вие да решите какво е точно за вас. Руската козметика може да не е толкова широка, колкото и чужда, но не е по-лошо.

Share:
Comments