Внимателно, зло дете!

Може би, в която и двор има побойник, появата на които родителите се опитват да вземат децата и да доведе до съседна пясък, или да вземат бойна позиция, готови да ги предпази от малкото агресора. Епидетите, с които други възрастни възнаграждават такова дете, са много непочтителни - "слабо образовани", "необичайни", "с отклонения". Да, и семейството на такова дете е незабавно признато за неуспешно - защото някой го е научил на жестоко отношение към другите? Така че, този "някой" - мама и татко, които, разбира се, да крещи обиди добър в палава и малтретирани него - бити, унижавани, малтретирани. Всички тези аргументи изглежда да е ясно и логично, докато същото време, когато собствените му трохи вчера бившият най-нежност и послушание, днес изведнъж скулптира тежък цоп още едно бебе, хапе до кръв, и с видимо удоволствие, пълна с пясък елегантен момиче.

Какъв е изразът на агресията при децата?

Първите прояви на детската агресия са за период от 2 до 3 години. Някой изразява това, че е изглаждан и почти невидим за другите, а родителите на други бебета, такива избухвания плашат и пъпчат. Много от тях са напълно неподготвени за това, че ролята на агресора започва да действа своето дете. Понякога детето се държи перфектно у дома, а да покаже "лоши наклонности" започва само на мястото, влизайки в битка с връстници. Често агресивната реакция се проявява толкова неочаквано, че близките възрастни нямат време да реагират. И в резултат на това - едно странно обидно дете, срам, а понякога и в конфликт с родителите на засегнатото дете.

Причини за агресия

За да разберем, че причината за това поведение е само възрастта, а не наличието на каквито и да е отклонения, внимателно наблюдавайте поведението на детето в обществото. Причината за негативната реакция може да са опитите на други деца да навлязат в неговата собственост - като по този начин показват първа алчност. Изглежда, че под прикритието на неприятелско поведение се крие невъзможността да се изградят първите отношения с връстници. Нестандартните поведенчески реакции са най-засегнати от домашните деца - които са свикнали да се съжителстват успешно с възрастните, просто не могат да направят първото си приятелство с други деца.

Как да реагираме?

Разбира се, първата реакция на един възрастен на такива прояви е възмущение. Алчност, войнственост и всички прояви на лош характер иска да сложи незабавно прекратяване на корен, както и на побойника - да се наказват, за да "продължи povadno беше." Въпреки това, опитът ще бързам да ви уверя, че този метод не само не работи, но води до още по-агресия. Но не отиде в другата крайност, като изцяло-малко вмешателство или защита пред други семейства Catchphrase: "Това е на децата." Ако все повече попадате в неудобни ситуации със собственото си дете, то е време за задълбочен анализ на полетите. Но четенето на лекции и правенето на предложения не трябва да се извършва на игрището. Най-ефективният начин е ролева игра.

Ролеви игри

Учете бебето си да бъдеш приятелство и да споделяш у дома. Това ще изисква плюшени домашни любимци или кукли, както и цялата мъдрост и търпение на родителите. Вашата задача е да обясните например защо е лошо да бъдете алчни, защо е болезнено някой да натисне - и какво е предимството на съвместните игри. Възрастните тези основни истини изглеждат очевидни, но за да ги реализират, детето се нуждае от време и личен опит, затова обяснете, че правилата на първото общуване са по-добри под формата на игра. Опитайте се да "загубите" с детето ситуацията на първия познат - как да започнете играта, как да споделяте съкровища - кофи, плесени и sovochkami. Обикновено детето бързо хваща правилния модел на поведение и лесно го предава на реалността.

Share:
Comments