19 юли: какви са празниците днес. събития, рождени дни и

Празници 19 юли

Ден на правната служба на Министерството на вътрешните работи на Русия

Руската календарен ден на на празника на правната служба на МВР се появи през 2003 г. - след публикуването на Борис Гризлов (тогава министър на вътрешните работи) на постановлението. Датата за честването на този ден е избран с фокус върху събитието през 1946 г., когато на 19 юли до централния апарат на руския МВР се присъедини към правна страна, в основната отговорност е да се даде становище за цялата документация, при условие да подпише министър на вътрешните работи, както и неговите заместници, както и съвети Служба за излизащото правното основание voprosam.S правната част той е работил общо девет служители. Приблизително по същото време, в структурата на Министерството на вътрешните работи започва да придобива нов правен съветник и самостоятелни юридически отдели. През 1985 г. органите на WD издават общи правила за систематизирана юруетка. Към днешна дата, всички ръководители на Министерството на вътрешните работи има традиционно 19 юли поздрави играчите си адвокати с годишен професионален празник. Това събитие е често пъти церемония възлагане на специална разграничението на служителите на МВР Правната служба държавни награди, дипломи, потвърждаващи писма и, разбира се, изключителни заглавия.

19 юли в националния календар

Ден на Sysoev

Днес националният календар празнува паметта на Монк Осий (Сисуи) Велики, който е монах-отшелник. Мястото му на пребиваване е малка пещера в египетската пустиня, където по-голямата част от времето му свети в молитва. Над шестдесет години на уединение Sysoy достигна най-високия духовността, за което той получи като награда от Бога дар на изцеление. Според легендата, този подарък е толкова силна, че един ден чудотворецът можеше дори да възкреси мъртвите млад мъж от тежко заболяване. Очаквайки собствената си смърт, Rev. Sysoy заяви, че за него са ангели и светите апостоли, и на смъртно легло, каза на учениците Си, че е видял лицето на Всевишния, седнал на небесния trone.Na Русия в този период, като правило, завърши във всички посяването, ако те все още продължава. Смятало се, че утринна роса на "Сисоев" е с високи лечебни свойства, така че селяните при събуждане веднага влязоха в двора и се поръсва лицето на тази животворна вода, за да получат сила и здраве. В допълнение, тази роса "смазва" говедата за по-добро представяне. На този ден, домакинята събрани касис, а вечерта те варени вкусна сладко Бери и печени пилешки в сос от касис.

Исторически събития 19 юли

19 юли 1696 г. - Руснаците са взели турската крепост Азов.През края на 1695 г. руската армия планира да направи втората азотна кампания по време на войната с турците. В началото на 1696 г. флотата е завършена. Осемдесет хилядната армия под командването на Шейн се премества в Азов по реките Дон и Воронеж. Част от армията беше на офанзива по суша. През май, почти едновременно с флотата под командването на Лефорт плаваше флотилията на Петър Велики. Скоро войските на Лефорт успяват да блокират Азов. На 17 юли, след брутално бомбардиране, градът е отслабен и е готов да обсади. Запорожието и донските казаци започнаха офанзива. След 6-часова битка те завладели външния укрепление. След това турците се предадоха и се съгласиха да сключат споразумение за предаването на Азов. 19 юли крепостта е била капитулирала.19 юли 1900 г. - Откриване на метрото в Париж Първите линии на метрото в Париж бяха поставени строго под пътя. Поради липсата на широчина на улиците много станции имат извита платформа. И днес особеността на парижкия метро се намира в малките интервали между станциите. Независимо от това, парижкото метро се счита за най-надеждният тип градски транспорт поради липсата на задръствания.19 юли 1980 г. - Откриване на XXII олимпийски игри в MoskveS 19 юли до 3 август в центъра на стадион руската столица града. Ленин не изгаря олимпийския пламък. През това време най-добрите атлети от света се състезаваха помежду си. Списъкът на участниците е много впечатляващ, въпреки сътресенията в света, свързани с бойкота на САЩ и няколко западни държави. Конкурсът беше наказана около 1300 съдии на седемдесет и седем страни са били играе около двеста комплекта медали, задайте сто и десет световни и олимпийски рекорди. Съветските участници получиха 80 златни, 69 сребърни и 46 бронзови медала. Много добър резултат за съветските спортисти!

19 юли са родени

Василий Петров (1761 - 1834 г.) - електроинженер, отличен физик, академик на Петербургската академия на науките. Неговите основни изследвания са свързани с изследването на електричеството и електромагнитните явления. Петров първо открива електрическата дъга и също така се доближава до откриването на кислородната теория на изгарянето и описва зависимостта на токовата сила от напречното сечение на проводника. Така той станал предшественик на великия учен Ома, който успял да установи закона за електрическата верига през 1827 г. Между другото, Петров притежава редица открития в областта на химията и метеорологията. И усилията му в Русия за първи път са оборудвали физически кабинет с Московската художествена академия, смятана за една от най-добрите в Европа.Самюэль Культ (1814 - 1862 gg.) - известният американски оръжеен дизайнер. Най-известното му изобретение - револвер на четиридесет и петия калибър "Peacemaker". Револверът е символ на завладяването на дивия запад. В средата на XIX век военният отдел разпореди на проектанта на малки оръжия да направи няколко хиляди копия за война с Мексико. Благодарение на този ред Колт спечели значителна сума пари, което му позволи да създаде собствена фирма в родния си град Хартфорд, след което Самуел бе разпознат от целия свят. Обществото дори добави една поговорка: "Бог даде на хората свобода и Колт им осигури еднакви права".Владимир Маяковски (1893 - 1930) - съветски поет. През 1908 г. се присъединява към RSDLP, за да води революционна борба. Скоро Маяковски напусна партията и бе арестуван. През 1909 г., докато е в изолация, започва да пише поезия. Първото му "сериозно" стихотворение "Night" е публикувано във футуристична колекция "Slap in the face of public taste". За такава смелост и твърдо позициониране на Маяковски изгонен от Московската школа по живопис, където учи три години. През 1915 г. младият поет завършва стихотворението "Облак в панталоните". В него той демонстрира отвращението си към Първата световна война. През следващите години активно работи с Комсомолская Правда и Известия. Неговите стихове и сатирични пиеси също са публикувани в популярните списания Ogonyok и Novy Mir. Някои от пиесите на Маяковски впоследствие се представят в театъра. През 1930 г. поетът е открит в собствения си апартамент с рана на куршума в сърцето му. Извършените разследващи мерки показаха, че е взел собствения си живот.

Имената на 19 юли

Те отбелязват: Андрей, Валентин, Анатолий, Александър, Глеб, Антон, Василий, Арки, Виктор, Александър, Марта, Инокентий, Федор, Владислав, Арсений, Уляна, Феликс.
Share:
Comments