В латвия ще бъде въведено ограничение за броя цезарово

Според наличните данни в Латвия се извършват голям брой необосновани цезарово сечение, което, както е известно, е доста вредно както за здравето на майката, така и за детето. Това е причината Министерството на здравеопазването да наложи ограничения върху броя на тези операции.

Така че служителите от медицината възнамеряват да въведат конкретни указания за провеждане на секцио цезарово сечение, както и да намалят броя на подобни услуги, които се предлагат от платени клиники.

Лекарите казват, че секциото с цезарово сечение трябва да се извършва изключително според показанията на лекарите, особено когато независима доставка заплашва здравето на майката или детето. Цезарово сечение в такива случаи се заплаща от държавата.

В случай, че операцията е инициатива на жената при раждане, тя, разбира се, ще бъде платена. Няма много такива операции - по една на година. Като правило, жените, като се запознаха с възможността за трудова дейност при анестезия, отказват цезарово сечение в полза на последния метод.

Share:
Comments