Учените са определили колко музика се отразява на бременните

Не е тайна, че бременните жени са изключително чувствителни към външни стимули. Германски учени откриха, че първата от тях е музиката.

Както се оказа, музиката може да окаже силно влияние върху сърдечната честота, налягането, дихателната честота и телесната температура. Това се дължи на факта, че бременните жени получават 30 секунди приятни музикални парчета, които са изкривени или изиграни в обратен ред.

В резултат на това музикалните произведения се възприемат по-рязко: просто приятните се чувстват като много приятни, неприятни - като досадни.

Например, изкривената музика, която се играе в пряка последователност, намалява кръвното налягане при жените, а в обратната посока 10 секунди по-късно я увеличава.

Учените се опитват да обяснят естеството на това явление. Една от причините за този ефект на музиката върху физическото състояние на бременни жени, поради влиянието estroena да оказва влияние върху система за присъждане на мозъка. Втората възможна причина може да е влиянието на детето, което е етап на развитието на плода, може да се възприема музика: беше установено, че в третия семестър на бременността под влияние на музиката сърдечната честота на промените ембрионът, и като се започне от 35 седмици под влиянието на слушане на музиката на майка му бе споменато моторни реакции плода.

Share:
Comments