Учените: причината за преждевременно раждане е определена

Накрая се споменават специфичните причини за преждевременно раждане. Според американски учени, отговорни за раждането на деца преди 37-та седмица на бременността, могат да се считат за някои видове бактерии.

От гледна точка на специалистите, наличието на бактерии в тялото на бременна жена води до изтъняване на заобикалящия ви плод, което в крайна сметка води до разкъсване. И това се случва в една трета от всички преждевременни раждания.

В случай, че бактериите наистина са причина, а не последица от разкъсването на мембраната, тогава най-вероятно навременното лечение или скрининг може да помогне на жените в риск да докладват на детето си до 41 седмици от бременността. Лечението с антибиотици, според лекарите, може да намали възможността за преждевременно руптура на мембраната.

Проучването включвало 48 жени, които или неотдавна раждали, или чието раждане настъпва преди датата на изтичане на срока. Проучването показва, че във всички случаи са открити бактерии в мембраните. Мембраната беше по-тънка, толкова повече бактерии бяха намерени от учените.

Share:
Comments