Цвекло от червено цвекло с фетален крем

Скоро на Нова година, толкова много хора са измъчвани от въпроса какво да готвя, така че да е вкусно, красиво и нискокалорично. Намерих решение за себе си под формата на такава ваканционна хранителна закуска. Между другото, вие ще харесате всички ваши приятели и роднини, които не губят тегло.

Съставките

(на 4 порции)

- 2 големи цвекло - 150 г сирене Фета - 3 ч. Л. нискомаслена заквасена сметана - няколко клонки от суха мащерка - зехтин

рецепта

1. Измийте цвекло, поръсете със зехтин и обвийте фолиото. Печете на 240 градуса за 1-1.5 часа (в зависимост от размера на цвеклото). Оставя се да се охлади напълно.

2. Поставете фета в купата, добавете заквасена сметана и каша с вилица до мека крем.

3. За да отрежете листа от клонки от мащерка (трябва да се окаже около 2 ч.л.), няколко клонки да отложи за украса. Изрежете цвеклото в кръгчета.

4. Поставете кръг от цвекло на чиния, намажете с фета крем, поръсете с мащерка, покрийте с втора чаша и леко натиснете. Отново намажете със сметана, поръсете с мащерка и покрийте още една чаша. Повторете операцията, докато оръдейната кула се формира от 4 цветни кръга. Най-горният слой е крем от фета. Украсете с клон от мащерка. Поставете в хладилника за 30-60 минути.

Много лека и пикантна закуска. Сладното цвекло е в съвършена хармония с празника и всичко това е допълнено от аромат на мащерка.

Съчетанието на сирене и цвекло е едно от най-успешните, по мое мнение. Цвеклото задължително трябва да бъде изпечено, варено няма да работи, тъй като ще бъде твърде воднисто и кулата ще се окаже помия.

Калорична стойност

Съставките Количество B / W / Y Ккал
големи цвекло 2 шт. (600 g) 12/0/60 264
Сирене "Фета" 150 г 21/32/ш зяш
сметана нежирная (10%) 3 ч.л. 0,5/1,5/1 22
зехтин 1 ч.л. 0/ч/0 зш
Общо (4 порции) 720 ккал
1 порция 180 ккал
100 гр 90 ккал

Тази рецепта от категория

Цвекло, Фета
Share:
Comments