Треперейки ръце, крака, бикини вкъщи - правиш правилно. как

Невероятната красота на ориенталките е възхищавана от хора от всички краища на нашата огромна планета. Цялата им тайна всъщност се крие във факта, че те притежават непознато знание за красотата, което се предава от едно поколение на друго.

Само момичетата на изток са способни да съблазняват само с очите си, само те могат да преминават толкова грациозно, че никой не може да устои, само кожата им е толкова гладка и кадифена на допир, че човек не може да се възхищава. Тази статия ще отвори леко воала пред теб и ще научиш за един от най-ефективните начини за премахване на космите, за изтръгването, което дойде при нас от страните на далечния и мистериозен изток.

Какво е shugaring

Shugaring е процедура за премахване на излишната растителност на тялото със сироп, който е направен от захар и няколко други съставки. Този вид отстраняване на космите е толкова проста и безопасна, че всяка жена може да се справи с нея без много усилия, като подготвя захарна смес у дома.

Самата Нефертити предпочиташе да се разхожда. В древния Египет се смяташе за най-висок срам, ако на тялото има поне някаква растителност, защото козината е покрита от животно и варвари. Не само мъжете, но и жените дори обръснаха главите си, за да се отърват от злото (това са онова, което наричаха коса). Не беше уместно приличните египтяни да имат косми поне някъде.

Има някои данни за това, че по този начин отстранява косата от тялото на една жена и на територията на Древна Руска. И в Тунис, размахването се превърна в истински ритуал, който всяко момиче трябва да мине, преди да се ожени. Местните жители наричат ​​този процес рафиниране на захар и се смята, че ако пренебрегнете такъв привидно смешен ритуал, жената няма да бъде щастлива през целия си живот, защото съпругът й няма да я смята за сексуален и никога няма да иска да я докосне.

Видове утайки

Shugaring има много функции. Има много начини как да се подготви захарната смес за тази процедура, следователно има няколко техники на изтръгване, които са донякъде подобни, но също така имат и редица разлики. По-добре, разбира се, ако имате възможност да изпробвате всяка от следните техники, за да разберете коя е подходяща за вас.

Ръчно техника shugaring е прилагането върху кожата на малка бучка паста и отстраняването й заедно с ненужни косми само с ръце. Вземете една смес от захар и я разстелете върху областта на тялото, която искате да епилирате. Преди да се приложи върху повърхността на кожата, бучката трябва да се месят леко, така че да стане топла, мека и разстилането на паста не беше толкова трудно.

Ръчна техника с приложение не се различава почти от нищо от обикновени ръчни техники. Единствената разлика е, че захарната паста ще трябва да остане в тялото за няколко минути, за да я изсуши, и е по-удобно да я откъснете. Ръчното пресичане с апликацията се извършва от няколко бучки гореща захарна смес. Може да се използва от две парчета до шест.

Бандажная техника Осигурява отстраняване на нежелана растителност от тялото с помощта на платнени ленти, които лежат върху горната част на захарната паста и се придържат към нея. Тази техника на изтласкване е най-използвана, защото е много по-удобно да се отлепи пастата от кожата.

Възможно ли е да се преобличате у дома?

Да, разбира се, можете да проведете тази процедура у дома. Но това ще бъде голям плюс, ако поне веднъж сте направили професионалист. В този случай ще можете да следвате внимателно всички етапи от процедурата и вече ще знаете точно какво се крие зад това и как се прави. Докато четете инструкциите за това, как правилно да се смазвате, може да мислите, че всичко е ясно и на практика е лесно да се повтаря. Но това не е така. Ето защо ще е добре всички подробности за процедурата и подготовката за нея да ви бъдат съобщени от човека, който вече го е направил.

Подготовка за ухапване у дома

Ако вече сте преценили напълно плюсовете и минусите и сте решили, че искате да се опитате да направите това вкъщи, ето някои съвети, които ще ви помогнат да се подготвите правилно за процедурата:

• Не забравяйте да следвате рецептата, защото ако вашата захарна паста е прекалено течна или прекалено гъста, тогава просто не можете да работите с нея нормално и тя или ще замръзне на всеки половин минута, или не искате да се търкаляте и просто да вахте надолу това ще направи невъзможно продължаването на процедурата;

• Уверете се, че в стола, в която ще се задържите, се намира оптималната температура на въздуха, защото ако е твърде студено или прекалено горещо, консистенцията на пастата ще се промени, тъй като тя зависи в голяма степен от нея;

• За да се смазвате, не е нужно да чакате, докато космите станат твърде дълги, дори и обратното, ако тяхната дължина е повече от 5 мм, това ще ви донесе неудобства и допълнителна болка при разкъсване на захарната паста от кожата, така че ако искате избегнете това, след това нарязайте малко коса с ножица;

• Ако по всяко време искате да премахнете излишните косми от цялото тяло, не забравяйте да се уверите, че мястото, на което ще отидете, не е имало време да се потите или да се намокри поради прекомерна секреция на себум, така че е по-добре да не поставите суха кърпа близо от време на време изтрива кожата си;

• Преди да отделите лента от захарна паста от кожата, кожата трябва да бъде затегнато правилно, защото тогава болката ще бъде значително намалена и риска, че след проследяването на процедурата ще остане и ще се появят хематоми;

• в никакъв случай не трябва готовата захарна смес да бъде оставена в хладилника или друго хладно място, защото пастата е покрита със захар и просто не можете да работите с нея, но ако това се случи, не се отчайвайте, в резултат на което ще получите захар , което се отразява положително върху клетките на кожата, ако се приложи и се остави за няколко минути;

• Ако сте решили да използвате професионална смес за домашно събуждане, при избора си, обърнете внимание не само на производителя, но и на някои функции, защото една паста изисква периодично нагряване, преди да се приложи върху кожата, а другата не, така че прочетете информацията на етикета преди , отколкото да използвате паста;

• Има много рецепти за пасти за утайки, така че преди да изберете някой от тях, разберете колко паста ще получите, защото за различни места трябва да използвате захарна смес с различни плътности, ако искате да постигнете наистина добър резултат;

• Преди процедурата е по-добре да направите душ и да измиете кожата с гел, но не използвайте луфа, защото, ако треперите твърде много, на кожата се появяват зачервяване и микроскопични пукнатини, което ще направи болезнената процедура още по-болезнена;

• Ако знаете, че не толерирате болезнени усещания, тогава преди да вземете смучене, по-добре е да вземете хапче за анестезия, така че болката да не изглежда толкова груба за вас;

• Нежелателно е космите да са твърде дълги, но ако са много кратки, тогава това също е лошо, защото тогава те не могат да бъдат заловени и след няколко дни ще трябва да бъдат повторени.

Паста за изтръпване - купете или направете сами?

На този въпрос не може да се отговори, само защото всички хора са различни и всеки от нас има свой собствен поглед върху тази или тази ситуация. Ако нямате специални проблеми с парите, не губете ценно време и безопасно отидете в магазина, за да получите готови макаронени изделия, които са готови за употреба веднага. Само тук има един "но" - у дома си правиш паста и можеш да кажеш с пълна сигурност какво точно е включено в състава й, но с паста за магазините няма да работи по този начин. Внимателно прочетете цялата информация на етикета и правилата за употреба. Ако сте доволни от всичко и не се вмъкнете в съмнение за нещо, то купете го безопасно.

Но, за съжаление, не всеки може да си позволи да отиде на специалист или да купи трескава паста. Ако е така, не се притеснявайте. За първи път някои проблеми могат да възникнат при приготвянето на сместа, но това е абсолютно нормално. Колкото повече практикувате по този въпрос, толкова по-добре ще получите. Един съвет: тенджера, в който сте подготвили смесица за поднасяне, е по-добре да се измие веднага и да не излезе за по-късно, защото в противен случай просто не можете да го изперете, без значение колко силно се опитвате.

Какво е по-добре - восък или изтръпване?

В този брой мненията на жените се различават. Тук всичко зависи само от вашите лични изисквания, предпочитания и какъв резултат искате да постигнете в крайна сметка.

Ваксирането е познато на всички в продължение на много години, но този начин на отстраняване на нежелана растителност като изтръпване е станал известен в нашия регион не толкова отдавна. Така се оказа, че много специалисти в областта на епилацията на восък преминали в блудство и всичките му клиенти започнали да го хвалят. Всъщност не можем да кажем с прецизност, че изтръгването е по-добро, но повечето от онези, които се опитаха да се освободят от космите, казват, че те харесват Shugaring повече.

Епилацията на захарта е добра, защото след нея почти никога не расте под кожата на космите, както се случва през цялото време след епилацията на восък. При утаяване се изключват случаите на счупване на космите и непълно отстраняване на космите. Захарната паста прониква директно в космения фоликул и улавя всяка коса, дори и най-тънката.

По време на епилация на восък, понякога се появяват малки изгаряния в най-чувствителните части на тялото. След процедурата за заглушаване няма да имате следа, ако го направите правилно. Захарната паста се загрява само до 37 градуса, така че при нанасянето му е възможно да се чувствате само приятна топлина, която по никакъв начин няма да причини неприятни усещания.

За какъв по-болезнен начин е възможно да се каже само, че зависи от вашите индивидуални характеристики. Някои хора толерират добре болката, други не, така че трябва да опитате и двата метода на епилация, за да определите коя ви харесва.

Премахване на лимонена киселина

Преди да дадете предимство на рецептата за брашно с лимонена киселина, трябва да се уверите, че нямате алергии към него. Просто тествайте пастата върху малък пластир.

За да направите паста, имате нужда от 2 супени лъжици вода, 4 супени лъжици захар и 1 чаена лъжичка лимонена киселина. Смесете всички тези съставки и ги сложете на малък огън. Когато сместа се свари добре, започнете да я разбърквате и да се уверите, че тя не гори. Пастата е готова, когато може да бъде превързана в бучка и не се разпространява едновременно.

Премахване на краката и ръцете у дома

Вземете малка паста в ръката си и я преместете в топка. Не забравяйте малко да го затоплите. Сега я размажете върху частта от крака или ръката, която първо епилирате. Необходимо е пастата да се нанесе върху растежа на космите, а да се отцепи в обратната посока.

Отстранете пастата от кожата с едно рязко движение. За да не бъдете твърде болезнено, е по-добре да издърпате малко кожа с безплатна ръка. Една паста паста може да се използва много пъти, докато всичко е в косата.

На краката процесът на епилация няма да бъде много болезнен, а на ръцете кожата е по-чувствителна, така че ако болката, която страдате, е лоша, тогава е по-добре да изпиете хапче за обезболяващо действие, преди да се спуснете.

Размахвайки бикини и дълбоки бикини у дома

За справка: бикини - това е отстраняването на космите, където биха се виждали от бельото и биенето на дълбоко бикини - премахване на космите по корените и от вътрешната страна на бедрата.

Струва си да се отбележи, че на тези места кожата е най-чувствителна, така че процедурата ще бъде придружена от някои неприятни и болезнени усещания. Премахването на зоната на бикините ще отнеме около 20 минути, докато на дълбоко бикини, които се събуждат, за съжаление ще трябва да отделите повече време. Обикновено процедурата не е много различна от тази на краката.

Разкъсване на подмишниците у дома

За да се скъсате на подмишниците, вземете много малки парченца паста и епилате стъпка по стъпка малки зони, за да намалите болката. Не забравяйте, че под подмишницата косата расте, така че пастата трябва да се търкаля до дъното и да се разкъса на върха.

Ако направите тази процедура за първи път, веднага се адаптирайте към факта, че ще бъде болезнено и ще отнеме много време, защото космените фоликули са все още много силни и ще трябва да се опитате да ги унищожите. Колкото по-често правите потрепващите подмишници, толкова по-лесно ще бъде.

После шугаринга

След като процедурата приключи, е необходимо кожата да се измие с топла вода и да се избърше суха. Ако след изтръпване сте оставили зачервяване, след това нанесете върху кожата редовен бръснещ крем. Той ще облекчи възпалението и след няколко минути ще изчезне зачервяването.

Shugaring е отличен ефективен начин да се каже сбогом на нежелана растителност върху тялото. Опитайте се да направите всичко възможно най-правилно и недвусмислено ще бъдете доволни от резултата.

Share:
Comments