Студената ускорява изгарянето на калории с 10-15%

Кафявата (или кафява) мазнина е неразделен елемент на всяко човешко тяло, по времето на раждането му, което се намира в областта на раменните остриета. Не толкова отдавна науката вярва, че това вещество се произвежда при хора след навършване на 5-годишна възраст, но проучванията, проведени преди 2 години, показват, че то се среща при възрастни хора, в по-голям брой - при жените.

Уникалността на кафявата мазнина се състои в способността за изгаряне на калории и излишната мазнина в човешкото тяло, но в по-напреднала възраст работата й се забавя значително. "Но подходящото ниво на функциониране на това вещество може със сигурност да бъде отличен спътник на жена в борбата срещу наднорменото тегло, но как да я активираме?" - това е идеята, зададена от учените от Кралския медицински университет в Нотингам, и, както разбрах, не напразно.

Оказа се, че кафявата мазнина наистина може да работи много ефективно в полза на женската фигура. Всичко, което е необходимо да се активира, е само при ниска температура.

По този начин експерти от Нотингам имаха малък опит, на който присъстваха няколко представители на справедливия пол. На тялото си, на местата, където кафявата мазнина, а именно на шията, пространството между ключицата и рамото, горната част на гърба и целия гръбнак, бяха прикрепени температурни сензори. Когато една жена свали ръката или крака в контейнер със студена вода, след това в рамките на 5 минути измервателните уреди започнаха да записват бързо повишаване на телесната температура в местата, където са били поставени. Това показва само един - кафявата мастна тъкан, под влиянието на студено, опитвайки се да се повиши температурата на човешкото тяло, като по този начин isstrachivaya това значителна част от енергията, която, както се използва и калории.

В още няколко експеримента учените успяха да разберат, че по време на 5-минутно излагане на женско тяло при ниски температури, изгарянето на калории в него започва да се проявява с 10-15% по-бързо, отколкото когато тялото е в обичайно спокойно състояние.

По този начин, въз основа на резултатите от проучването, експертите заключили, че жените, които искат да влезете във форма за по-видими и ефективни резултати, в допълнение към обучението на симулатори, също трябва да обърнат внимание, и по някакъв друг начин. "Ходене на открито в студено време, използването на студени напитки, са под студен душ, както и много други начини, по които тялото е изложено на ниски температури - всичко това в близко бъдеще може да се окаже ключът към елегантна и красива фигура," - казва един от водещите специалисти Медицински Университета в Нотингам, професор Майкъл Симондс.

Share:
Comments