Това е странна дума "shugaring": сладко се отърве от

Има много начини за борба с нежеланите косми. Shugaring е един от най-ефективните и в същото време безболезнен. Много момичета, най-малкото веднъж опитвайки се да се замислят, искат да я повтарят у дома. Най-важното тук е да смесите съставките в точното съотношение.

Shugaring - епилация с състав, базиран на захар. За пръв път тази процедура е била изпробвана в древна Персия. Оттогава технологията не се е променила много и процедурата е много популярна в различните страни.

Епилацията на захарната паста върху ефективността се приравнява към восък, но това е по-малко болезнено. След карамел паста, кожата остава гладка и копринена.

Треперейки, това е:

  • евтин и следователно достъпен за всяка жена. За готвене се нуждаете от вода, захар и лимонов сок;
  • безопасно. Практически е невъзможно да се откъснат горния слой на кожата заедно с корена на космите. В допълнение, вероятността от изгаряне или възпаление е сведена до минимум;
  • Космите след процедурата не нарастват, кожата запазва привлекателен външен вид.

За да приготвите сместа за епилация, се нуждаете от 3 части захар, малко топла вода и част от лимонената киселина. Водата със захар се смесва във водна баня и се приготвя, докато сместа получи карамелен сянка. Проверете дали готовността е проста - ако пуснете малко смес в студена вода, тя няма да се разпространи, но ще се втвърди. В края на приготвянето добавете лимонена киселина и разбъркайте добре.

Когато карамелната смес леко се охлади, можете да започнете процедурата. Малко парче маса трябва да се омесва в ръцете. По време на процеса цветът на сместа ще се промени на по-светъл цвят.

Гранулите трябва да бъдат равномерно разпределени върху повърхността на кожата срещу растежа на космите. Отделни ленти са по-добри в посока на растежа на косата.

С течение на времето сместа може леко да се охлади. В този случай е по-добре да го затоплите във водна баня.

Идеалната дължина на косата за премахване на космената захар е няколко милиметра. Премахването на дълга коса може да бъде болезнено, късите не се закачват.

Премахването на у дома е чудесен начин да поставите кожата си в удобно време, без да харчите пари за скъпи процедури.

Share:
Comments