Тънко нещо - изтокът даде на света безпрецедентен метод на

Комплексни операции, болезнени процедури, безразсъден риск - тези мисли често ни посещават, когато става дума за изкуственото запазване на младостта и красотата. Добра новина - Оказва се, че съвременната технология е достигнала и естетическа козметика, което я прави още по-безопасна и ефективна. На една от усъвършенстваните техники - подсилване на 3d-нишки - говорихме с дерматокозметолог клиники «Оттимо» Еленой Николаевной Самохваловой.

Елена Николаевна, какви са "магическите" 3D нишки и какви са недостатъците, които те помагат?

3d нишки, с други думи, издърпване, е една от най-новите техники в козметологията, която идва от ориенталската медицина, акупунктурата. Конецът се състои от POLYDIOXINONE, абсолютно безопасен материал, който идва от кардиохирургия, където се използва от 1980 г. насам. Преди около пет години започна работа по използването на тези прежди в козметиката, а сега те активно са навлезли на пазара.

Конецът е абсолютно безопасен, напълно се отстранява и на мястото му се образува здрава колагенна става, което позволява промяна на контура на лицето, контура на тялото. Можете да постигнете ефекта на повдигане, да поправите овалното лице, да го направите по-различен, скулите да го направят по-високи, да премахнете дълбоките или фини бръчки.

На тялото те допринасят за корекцията на формата на хълбоците, образуването на плосък стомах. Нишките работят ефективно както на вътрешната повърхност на рамото, така и на вътрешната страна на бедрата. Резултатът се запазва за две години.

Това означава, че след година и половина или две години ще трябва да извърши отново процедурата?

Не е задължително. Понякога е възможно да се постигне такъв резултат, че пациентът идва само след три години. И какво още тази техника е добра - като дизайнер, тя може да мине през няколко етапа. Няма алгоритъм, в който да въведем определен брой нишки и да изчакаме улесняването на ефекта. Можете постепенно да коригирате нещо, да допълвате, повдигнете и т.н.

Как да оценим ефективността на процедурата?

Винаги правя първата страна, след това показвам огледалото - трудно е да не виждаш различията. Има случаи с т.нар. "Ефект на натрупване" - някои хора с тежка кожа не се изкачват веднага, а след това обясняваме, че след месец и половина ефектът се увеличава.

При всяка ефективност промените са достатъчно меки, естествени и за някои пациенти е трудно да ги възприемат, изглежда, че винаги е било така. Снимките "преди" и "след" ни помагат тук.

И все пак се случва, че използването на 3d-нишки не води до правилния ефект?

Винаги ще има положителен резултат в 100% от случаите. Всичко зависи от броя на темите, които влизаме. Понякога нишката се разсейва преди срока, но не по-рано от 180-200 дни. И благодарение на образуването на колаген, ефектът ще бъде запазен до една година и половина точно.

На каква възраст е по-добре да започнете?

Всичко според указанията. Възможно е и след 18 години.

Какви доказателства могат да съществуват?

Някой иска да направи по-високи скули, - например модели, се нуждаят от работа. Или човек има такава структура на лицето, че "nosogubki" се произнася в ранна възраст. В този случай, изравняването е добър изход.

И от втората брадичка ще ви помогнат да се отървете от нишките?

Да, в този случай нишките са ефективни. Въпреки това, ако има много подкожна мазнина, тогава е по-добре първо да направите липосукция, а след това, когато кожата леко виси, издърпайте я. Всички тези нюанси се решават по време на консултацията с пациента.

За постигането на постигнатите резултати чрез използване на 3d-нишки е възможно да се използват други терапевтични начини? Масаж, например?

Масажът може леко да подобри тонуса на кожата, да намали подпухналостта, но не се постигат скоби. Освен това може да се предизвика купероза, с която е трудно да се бориш по-късно. Докато 3d нишки са абсолютно безболезнена процедура с отлична поносимост, но резултатът е невероятно.

Имат ли различни методи за естетическа козметология съвместими и в какви пропорции?

Всички методи могат да се комбинират, освен топлинни влияния, като термолифтинг - по-добре е да го направите 5 дни преди повдигането или един месец след това. Фракционна термолиза само две седмици след нишките. Биомейн, биоревитализация, контурна пластика, ултразвуково почистване, без инжектиране - по принцип почти всичко е възможно.

И сред мъжете процедурата е популярна? С какви запитвания се завръща силният секс?

Да, със същите като жените. По-често те премахват "мускулите на гордите" - това е между веждите, те също се притесняват за параорбиталната зона, назолабиалните гънки. Тогава овалът на лицето започва да се променя.

Колко време е необходимо за рехабилитацията?

При 90% от рехабилитационния период не е налице, след процедурата те оставят веднага красиви. Разбира се, при всяка инжекция можете да влезете в съда, причинявайки синини, но това са изолирани случаи. Ако пациентът има склонност към натъртвания, той има крехки съдове или кожа на лицето си, а след това в рамките на седем дни след процедурата може да оцелее при хематом, но не по-дълго. По принцип това е един от най-безопасните методи. И това не зависи от слънцето, приложението му е възможно по всяко време на годината.

Обсъждате ли предпочитанията за вкус с пациентите?

Първо аз моделирам, показвам какво и как ще бъде. Слушам, не ми харесва, давам препоръките си. В крайна сметка винаги намираме най-добрия вариант.

Share:
Comments