Отслабване секс няма да замени тренировка

Позовавайки се на широко разпространеното убеждение, че правенето на любов, човек изгаря до 300 калории, мнозина смятат, че сексуалният акт може дори да ги замени с екскурзия до фитнес залата. Но учените казват, че това е само мит и неудобно оправдание за нежеланието им да играят спортове. Благодарение на работата на Дейвид Елисън, биостатист от Университета в Алабама, стана известно, че шест минути, през които средният контакт трае, изгаря само 21 калории, което е незначително.

Ученият изчислява: броят на калориите, изгорени по време на полов акт, е еквивалентен на броя на калориите, които прекарваме пеша.

Това фалшиво предположение допринася за разпространението на затлъстяването. И ако все още не смятате, че е необходимо да ядете редовно закуска, тогава затлъстяването е в крайна сметка гарантирано за вас, прогнозира Елисън.

Ученият също се интересува от ефективността на класовете за физическо възпитание в училище и стига до заключението, че те са неефективни. Първо, за тях остава малко време. На второ място, те не са достатъчно интензивни. Противно на мнението, че острата загуба на тегло често завършва с неуспех, ученият прави следното заключение: това не винаги е неуспех, особено ако поставите цел и се стремите към нея. За някои хора се оказва, че е по-ефективно да зададете максималния бар, но да не губите тегло постепенно и малко по малко.

Share:
Comments