Тъмните кръгове под очите - как да ги махнете бързо и да се

Кръгове под очите - неестетична гледка, която виждахме в огледалото.

Основните ни задачи са да определим причината за появата на тъмни кръгове и да я премахнем.

Вторични - да се научат да маскират натъртвания и да се опитат да подобрят състоянието на кожата, съдовете под клепачите с помощта на домашни продукти и упражнения.

Защо има кръгове под очите

Когато виждате синини под очите си, е много важно да определите причината за появата им. Това може да бъде обичайната пигментация или реакция на съдовете, които се намират под тънката кожа около клепачите и т.н. Защо се появяват такива промени? Те могат да се появят в резултат на венозен застой в долните части на кожата, както и в кръглия мускул на очите. Черните кръгове често възникват поради погрешен начин на живот.

Ако кожата е нормална, тя има розов цвят. Експерти казват, че цветът се дава на повърхностните съдове, които хранят кожата с кислород. Тя носи такива високо специализирани клетки като червени кръвни клетки. Те са червени. Това са тези червени кръвни клетки, прозрачни през кожата, което му дава розов нюанс. Когато всичко е наред, кръвоснабдяването е интензивно.

Що се отнася до съдовете, разположени под клепача, те са много тънки. Лекарите казват, че луменът на капилярите може да стане самият еритроцит. Ако луменът се стеснява, кръвта започва да застарява, тъй като нормалното му изтичане е нарушено. Какво се случва в края на краищата?

Опитвайки се да изтласкат трудно капилярите, еритроцитите започват да се изплъзват навън. Това приплъзване не е нищо друго освен микроскопичен кръвоизлив. Познайте какво води. Точно под клепача има грозни тъмни кръгове - синини.

Висококвалифицираните специалисти не се съмняват, че възникващите синини са в повечето случаи сигнали за възникване на неуспехи в работата на каквито и да било органи. Те също така гарантират, че тъмните кръгове са в състояние да кажат кои системи са засегнати в този момент.

Така че всяка продължителна стагнация на кръвта в очната ябълка под клепата възниква поради проблеми с кръвния поток, което се изразява в промяната на цвета на кожата. Циркулаторните нарушения в тази област се проявяват най-често поради развитието на заболявания. Но хората не обръщат много внимание на натъртвания, като обмислят кръгове под очите - последица от прекалената работа.

Всичко би било така, но кръговете от преумората трябва да изчезнат, след като човек заспи. Обикновено такива кръгове се появяват заедно с разширените съдове на очната ябълка. Нарушения и разширения могат също да говорят за проявата на алергична реакция. Друг вид тъмни кръгове е наследствен.

Внимание: ако кръговете под очите не изчезнат след пълно заспиване, тяхното присъствие най-вероятно показва развитието на болестта, което води до нарушаване на кръвообращението.

Така че, нека да говорим за кръгове под очите, които действат като показатели за болести. Ако се появи под кръста на долния клепач, които се състоят от синя венозна мрежа, това показва вегетаваскуларна дистония. Това води до развитие на хипертония и сериозни сърдечни заболявания. Венозната мрежа под долния клепач често показва хормонални нарушения. Жълто-кафяви кръгове говорят за чернодробни заболявания, жлъчни пътища. Сините кръгове под очите могат да показват проблеми с бъбреците и т.н.

За информация: някои жени отбелязват, че кръговете под очите им започват да се появяват в зряла възраст. Това може да се дължи на изтъняване на кожата, чрез което съдовете се появяват по-ясно.

Ние премахваме тъмните кръгове под очите на козметичните продукти

Разбира се, синините могат да бъдат маскирани с основа. Но първо нека да определим как да работим с кожата под клепачите. За да намалите вероятността от тъмни кръгове, трябва да използвате качествен овлажнител за клепачите. Кремът трябва да се нанася по посока на часовниковата стрелка, започвайки от външния ъгъл на окото и завършвайки с вътрешната страна.

Внимание: кремът за клепачите не може да се разтрива интензивно. В същото време, като го разпространявате, трябва леко да натискате кожата с пръстите си. По този начин можем да стимулираме зачеркването на червените кръвни клетки.

За онези дами, които са свикнали да скриват следи от умора под очите, вместо да се опитват да идентифицират и отстранят причината за възникването им, ще бъде полезна по-подробна информация за правилата за маскиране на недостатъците. Изкривяването на "застоялата" кожа под клепачите може да се извърши с коректор - лесен за корекция текстура. Трябва да изберете една, която е по-лека от кожата в няколко нюанса.

Интересно: индивидуалните козметици съветват да изберете маскиращи продукти, като се фокусирате не върху сянката на кожата на лицето, а върху цвета на външната козина на китката.

Но ако имате много силен пигмент, под очите има огромни синини, маскиращи средства за два тона по-леки тук не е да се отървете от - ще трябва внимателно да изберете коректор цвят. Например, когато кръговете под очите имат сивкаво-зелен оттенък, трябва да използвате розов тон конелер, който се нанася върху кожата под клепачите след разпределението на овлажнителя. Кожицата се разпределя в наклонени ходове и се засенчва с гъба или четка.

Кафявите кръгове се изравняват с колана с цвят на сьомга, синьо-жълтите или светло-оранжеви. Ако кръговете са слабо изразени, можете да направите с лесен маскиращ агент. Тя е почти незабележима за кожата. Такива продукти ще опресняват кожата.

Добре забележимите натъртвания се отстраняват чрез гъста текстура и ярък цвят, те могат да покриват идеално тъмните кръгове.

Внимание: Трябва да се приложи козметика, като вземете горния клепач. По този начин ще се отървете от цвета на контраста. Ако кожата на лицето е мазна, в горния клепач вместо коректора трябва да се поставят базови сенки, припокриващи се с цвят с маскиращ агент.

Що се отнася до горепосоченото подзаглавие на фондация или прах, зад които момичетата са свикнали да крият кръгове под очите, те не са в състояние да работят толкова ефективно, колкото козуалист. Такива продукти просто уплътняват зоната под долния клепач, поради което изпотяване изчезва. Тя не може да изглади недостатъка по същия начин, както правилно създаденият коректор.

В резултат на това, използвайки тоналка, момичетата още повече привличат вниманието към недостатъците си. Значителен недостатък на фондацията е високата й плътност, която е по-висока от тази на колана. Друг недостатък на основата - той, за разлика от козетока, изсъхва на кожата и след това подчертава всяка бръчка.

Имайте предвид, че използването на козметика е само първият етап на прилагане на декоративен и естествен грим, а не на последния и единствен.

Народни средства и кръгове под очите

Хората често се опитват да се отърват от кръгове под очите на народни средства. Те прилагат парчета от сурови картофи, чаени чанти, върху клепачите. Но с такива процедури ситуацията в основата, разбира се, не се променя.

Ако обаче вече сте се консултирали с лекар и понастоящем се лекувате за болест, която причинява тъмни кръгове, тогава не бива да се отказвате от домашните процедури, насочени към прикриване на проблемите. Това може да се направи с помощта на такива домашни продукти като маска за клепачите и кожата под тях.

За да подготвите хранителна маска за изясняване, трябва да вземете две супени лъжици настъргани картофи, краставици и ги разбъркайте със същото количество фино нарязана зеленина (магданоз, копър). В маската добавете половин чаена лъжичка зехтин и два пъти повече количество домашно заквасена сметана. Продуктът се поставя върху памучен тампон, след което се поставя върху очите за не повече от три или четири минути.

Много жени не само разчитат на сашета от черен чай или картофи, но също така не пренебрегват покупката на продукти, предназначени за меко казано, не за очите. Например, мехлем идва от хемороиди, което подобрява кръвообращението.

Кръговете под очите се страхуват от упражнения

За съжаление проблемът все още не решава проблема. Трудно е да се промени нещо радикално и с помощта на домашните продукти. Но наистина е добре да тренирате кръвоносните съдове. Така че, за да се борите със застояли явления, които се развиват в тесните съдове на долния клепач, можете да използвате специално обучение на очния мускул. Как се случва това?

Упражнение №1

Седни направо и гледайте напред, без да променяте позицията на тялото, вдигнете очите си, върнете ги в първоначалното им положение и после погледнете надолу. Тази такса трябва да бъде направена около 10 пъти.

Метод на обучение №2

Друго упражнение, което може да действа като превенция на тъмните кръгове, е изградено върху ненатоварени ротационни движения с очи. Първо, движението се извършва по посока на часовниковата стрелка, по-късно - срещу часовника.

Упражнение номер три

Третото упражнение се състои от два етапа:

първият етап - концентрирайте се върху върха на носа;

второто - гледаме далеч напред.

Последният дрямък или упражнението "мига кръгове"

Същността на четвъртото упражнение: силно натиснат и не отваряйте очите си от пет до седем секунди, след което започваме да мигаме активно.

Така че принуждавайки мускулите да работят, подобряваме кръвния поток. Вследствие на това не се появяват тъмни кръгове, които възникват в резултат на застояли процеси.

Заключение

Ако имате кръгове под очите, които не изчезват след почивка, консултирайте се с лекар за преглед и тестване, тъй като те могат да показват тежки заболявания. Особено трябва да сте нащрек, ако в допълнение към натъртванията под очите ви сте загрижени за: умора, задух, подуване, внезапни скокове на тегло, киселини и др. Въз основа на симптомите и резултатите от диагнозата, лекарят ще предпише адекватно лечение, което ще предотврати развитието на усложнения. Може да се наложи да преразгледате диетата си (по-малко да ядете солени и мазни храни, удобни храни, повече за пиене на чиста вода), за да извършите корекции на физическата активност. Желателно е да се изоставят лошите навици.

Що се отнася до прикриването на кръгове под очите на козметиката, можете да използвате коланите, докато решите проблема отвътре навън, но в никакъв случай не заменете обработката с коректор. Но безопасното производство на дома и горепосоченото таксуване за очите са подходящи средства за борба срещу тъмните кръгове.

Share:
Comments