Сянка на очите: грешки, които най-добре да се избягват

Сенки за очи заемат второто място (след червило) в класацията на любимата козметика на жени и момичета. И не е чудно, защото е толкова хубаво - от време на време, отворете с благоговение корицата на сенките и открийте за себе си дузина красиви цветове, с които можете да създавате интересен образ всеки ден.

Много съвременни момичета обичат да посещават страниците и блоговете на някои прекрасни жени, които могат да създадат най-невъобразимия шикозен грим за очи с четка за сенки. Но има и такива, които по този въпрос разчитат само на своя вкус и мнение. И тези жени най-често се сблъскват с различни проблеми.

Флуидна тонална основа

Каквито и да са най-качествените сенки, използвани за грима за очи, течната основа няма да им позволи да лежат настрани. След известно време след прилагането на сенките, те ще започнат да се запушват в гънките в продължение на век, като по този начин създават впечатление за уморени очи. Ето защо е много по-разумно да се направи избор в полза на покриването на свободния или компактен прах преди да се приложи сенките.

Калейдоскоп на цветовете

Няма нищо лошо да отидете на парти в светло и смело облекло. Но категорично не трябва да се придържаме към същия стил в грима за очите. Разбира се, има и специални събития, при които колоритен ярък (или дори неонов) грим може да бъде полезен, например при фотосесия или на някой фестивал. Но в други случаи е по-добре да се предпочитат по-обичайните цветове.

Очи и сенки от същия цвят

Всички модни жени заявяват в един хор, че човек не може да избере сенки за очи от същия цвят като очите. Най-сигурният начин да скриете красотата на сините си очи е да нарисувате клепачите си със сини сенки. Основната задача на сенките е да подчертаят цвета и дълбочината на очите на техните собственици - това е, което трябва да запомнят всяка жена.

Не използвайте очна линия или очна линия

Дори и най-професионалният грим за очите изисква последното докосване под формата на очна линия. Някои момичета обаче предпочитат да оставят тази последна стъпка без внимание, тъй като те все още не са се научили как да прилагат очна линия с прецизни линии. Но онези, които искат очите им да станат по-живи, все още е препоръчително да практикувате малко.

Всяка жена, която уважава себе си и хората около нея, се стреми да изглежда зашеметяващо. И за да може очите на тази жена винаги да блестят с красота, трябва да спазвате само няколко правила: не използвайте течна основа преди да приложите сенките, не оцветете очите си с прекалено ярки и не съвпадащи цветове. Освен това, не използвайте сенки от същия цвят като очите и винаги завършете грима, като използвате очна линия за очна линия или очна линия.

Share:
Comments