Елементи, необходими за подобряване на сексуалното желание

Както се оказва, храненето се отразява не само на здравето и външния вид на човек, но и на сексуалността, влияещи върху хормоналния фон на тялото, човешката енергия и нивото на съпротива срещу стреса.

 • Липса на йода води до нервни разстройства: раздразнителност, възбудимост, депресия, както и, странно, недостиг на калций, т.е. йодът регулира калциевия метаболизъм в организма. В допълнение, йодът е необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, отговорна за либидото. Йодът може да се консумира както под формата на йод-съдържащи лекарства, така и в естествената му форма. Много от тях се срещат в морски дарове, в ананас, плодове, отглеждани близо до океана.
 • Този елемент като магнезиев насърчава мускулната релаксация. Това е необходимо не само за да се насладите напълно на секса, но и на живота като цяло. Много магнезий се съдържа в накълцаната пшеница, ядки, магданоз, боб, сушени сини сливи, сушени кайсии.
 • В храни, богати на желязо, много манган, который также чрезвычайно полезен для организма. Цельные крупы, сыра, орехи, яблоки, абрикосы — именно в них содержится огромное количество манган.
 • За качеството на секса е отговорен и номерът калций в организме, который способствует устойчивому сексуальному влечению, предотвращает у мужчин раннее семяизвержение, заряжая их силой. Для лучшего усвоения калций его применяют с другими элементами и витаминами: магнием, фосфором, витаминами А, С, Д. Лучше всего, конечно, использовать натуральные источники калций — молочные продукты, в частности, натуральный творог и сыр, а также мясо, рыбe, капустe. Яйца дают организму большое количество витаминов группы В, помогающим сбалансировать гормональный и энергетический фон организма.
 • Смята се, че хората, които консумират храни, които са богати силиций изключително сексуално привлекателна. Нашите нервни окончания, както и мозъчен силиций са необходими, така че без силикон, висококачественият секс е просто невъзможен. Повечето силиций се съдържа в брюкселско зеле, цели зърна, отвара от стъблата от овес.
 • Течностите, които циркулират в тялото, съдържат натрий, който е много в телешки бульон, козе мляко, целина. "Хората от натрий" са страстни природа, много привлекателни за противоположния пол.
 • Най-важният елемент за либидото бор се съдържа в меда. Бор насърчава метаболизма, консумацията на естроген, повишава нивата на тестостерона при мъжете, отговорни за сексуалното желание както при мъжете, така и при жените.
 • Намалява хормона пролактин в организма цинк, В края на краищата, пролактин води до различни сексуални дисфункции. Много цинк се намира в кафяв ориз, зърнен хляб, зелени зеленчуци, червено месо.
 • Хромий (месо, зърнени храни), кобалт (морски дарове, млечни продукти), германий (риба, зеленчуци) и мед (зърнени храни, ядки, семена) са безкрайно полезни за пълноправен секс.
 • Трябва да знаете, че основата на всички полови хормони е холестеролът, липсата на която уврежда сексуалната активност и води до загуба на сексуално желание. В тялото холестеролът се произвежда от мастни растителни киселини, съдържащи се в растителни мазнини, които от своя страна се намират в зеленчуци, ядки и семена.
 • Трябва да се консумира овесени люспи, с които можете да увеличите количеството тестостерон в кръвта. За да се увеличи либидото е достатъчно, за да се консумира една чиния овесена каша на ден и да се пият до три чаши овесена каша на седмица.
 • Предаването на нервните импулси се осигурява от метилксантините, в излишък, съдържащ се в шоколада.
Share:
Comments