Първите дни на къщата

По време на първата бременност жената изпитва много страхове и тревоги: всичко е наред с бебето, как ще отиде раждането, дали кърменето ще се коригира. Но има още един страх - и младата майка ще успее ли да се грижи за малкия мъж? В края на краищата, опитът на майчинството все още не е, новороденото изглежда толкова крехко и беззащитно, а животът и здравето му са изцяло на ваше разположение. Честото хранене, правилната хигиена, способността да разпознава алармените сигнали от бебето във времето и много, много повече. Какви по-опитни родители могат лесно да се справят, бъдещите майки изглеждат почти магически. И ако излезете от една обикновена жена, незабавно се превърнете в многоизмерна Шива, без да изпадате от умора? И как разберете магията, с която всички движения стават сръчни и умело, силите се удвояват и се открива великата тайна на майчинството?

Ползи и насоки - помага ли теорията?

За щастие, извлечените поуки и знания са склонни да споделят и родители с много деца - като семейството Сиърс, многократно е преминал огън и вода, грижи за децата, и педиатрични специалисти (известния д-р Комаровски). За повечето жени, реакция на новината за предстоящо добавяне на семейството се превръща в истински щурмови книжарници - всъщност напред имат девет месеца внимателно да shtudirovaniya ползи и поради това напълно възможно да се подготви и да се яви пред новородено въоръжени с мъдрост и знание. Но без значение колко добре - нещо, което изглежда логично, добре структурирана и ясно написано може да бъде абсолютно безполезен, и ясни насоки за грижата за трохите всъщност се превръща в един фалшив, не съдържа правилните отговори.

съвет: не третирайте такава литература като панацея. Някои съвети могат да бъдат полезни, а някои - напълно неприложими за вашето бебе. Не забравяйте, че практиката е много различна от теорията, главно защото обещаният резултат в книгите изобщо не е гарантиран и други препоръки трябва да бъдат адаптирани към тяхното положение.

Опитът на бабите

Несъмнено, за целия период на изчакване по-възрастното поколение ще се радва да прехвърли цели слоеве от натрупани умения. Но това, което им се струваше толкова прав, полезно и неоспоримо, често не издържа теста за сроковете. В края на краищата, от момента, в който донесоха собствената си пищяла опаковка от родилния дом - вие или вашият съпруг преминали повече от десетилетие. Някои съвети, с искрено желание да ви помогнат, ще изглеждат диви, а някои дори противоречат на съвременните норми и препоръки.

съвет: въпреки това, не бързайте да изложите мнението на бабите за пълна критика. Научете се да отделите зърното от плявата. Разбира се, трябва да се избягва изричният скрипт - отхвърлянето на пелени за еднократна употреба или скриването на бебето в продължение на дълги седмици "от злото око". Но някои познания за това как да успокои новороденото с плуване, масаж от колики или собствено ноу-хау може внезапно да се окаже много ефективен.

съветы подруг

Преодоляването на приятелките ви може да се превърне в безценно полезно поле за информация. В края на краищата те вече са преминали през трънливия път на първите месеци на майчинството, докато техният опит е свеж и модерен. Те знаят точно кои приспособления са полезни за запазване на времето и енергията на мама и кои са излишни тенденции. Близките са добре информирани за ефективността на лекарствата и лекарствата и могат да ви помогнат да получите правилния шкаф за лекарства, ще ви помогнат да изберете първия гардероб от трохи и дори леко да отворите завесата над мистерията на необяснимия плач на бебето.

съвет: Слушайте и научете, но отстъпвайте от индивидуалните характеристики - защото вашите деца ще бъдат различни, точно както вие и вашият приятел.

Инстинкт на майката

Тази магическа пръчка имаме специално резервирана за последната. Може би майчинският инстинкт е тайна, способен за един ден да превърне разстроената жена в истински професионалист. А страховете, че най-мощният естествен механизъм няма да работи само във вашия случай, са напълно неоснователни. В края на краищата, за да ви помогнем и да ръководите, ще бъдете свое собствено дете, най-добрият наставник, който може да преподава всички мъдрости на майчинството в рамките на няколко дни.

Текст: Вера Гюлер

Share:
Comments