Противопоказания за ivf: често задавани въпроси

Преди ECO, една женена двойка се подлага на впечатляващ кръг от изпити.

Проведените изследвания помагат на лекаря на клиниката за IVF да изключи ограниченията и противопоказанията за ART (вспомогательные репродуктивные технологии) и да се предскаже потенциалната ефективност на IVF.

Ами и е болнаво да предупреждаваме за рискове от усложнения от бременност и сортове. Също така, двойките, които планират дете, могат да се изправят пред редица въпроси за възможни противопоказания от социално естество и днес ще говорим и за това.

Противопоказанията за IVF могат да бъдат абсолютни и относителни. В съответствие с параграф 22 от Заповед на Министерството на здравеопазването на Руската федерация № 107n от 30.08.2012 г. ОГРАНИЧЕНИЯТА за прилагане на програмата за IVF са:

  • намаляване на овариалния резерв (според данните за ултразвук на яйчниците и нивото на AMH в кръвта);
  • условията, при които лечението, използващо основната програма за IVF, е неефективно и е посочено използването на донор и / или криоконсервирани зародишни клетки и ембриони, както и сурогатно майчинство;
  • наследствени заболявания, свързани с пола при жените (хемофилия, мускулна дистрофия на Дюшен, ихтиоза свързана с хромозомата X, амиотрофична нервна Sharko-Marie и др.) (според заключението на генетик, възможно е да се проведе основна IVF програма, използваща собствени овоцити, преимплантационна генетична диагностика).

Списъкът с ПРОТИВОПОЧНОСТИ за извършване на IVF е определен в Приложение № 2 към горепосочената заповед.

Бих искал да направя резерви, че някои абсолютни противопоказания, които включват обостряне на хронични заболявания, травми, вродени малформации след успешно лечение с решение на лекарски консултации, вече не могат да възпрепятстват провеждането на IVF.

Също така двойките, които планират дете, могат да се изправят пред редица въпроси относно възможни противопоказания от социално естество и днес ще цитираме най-често задаваните въпроси.

Възможно ли е да планирате IVF за двойка, която не е в регистриран брак?

Основи на законодателството относно защитата на здравето на населението от 22.06.1993 г. N 5487-1 в чл. 35 "Изкуствено осеменяване и имплантиране на ембриони" декларира: "Всяка възрастна жена в детеродна възраст има право на изкуствено осеменяване и имплантиране на ембриони." Изкуственото осеменяване на жената и имплантирането на ембриони се извършва в които са получили лиценз за медицинска дейност, с писменото съгласие на съпрузите (една жена). " По този начин официалната регистрация не се изисква.

Каква възраст на дадена жена е неприемлива за IVF?

От горепосоченото законодателно решение стана ясно, че за една жена, която планира оплождане, е задължително да достигне пълнолетие, но не е определена горната възрастова граница в законодателството. Тя се определя от лекуващия лекар, според резултатите от спектъра на прегледите. И ако възрастта на жената в дадена ситуация е критична, можете да разгледате възможността за IVF с донорно яйце. Ако специфични за възрастта характеристики се отнасят не само за обема на фоликуларен единица, но и правят възможност на ембриона, ние може да разгледа възможността за оплождане ин витро с донорска яйцеклетка с помощта на сурогатна майка.

Могат ли ART да използват двойки от един и същи пол, самотни жени, мъже?

В този случай няма ограничения, за изпълнението на плановете да станат родители, се нуждаят от помощта на заместваща майка, донори на яйца и / или сперматозоиди.

Може ли двойка, в която един от партньорите е заразен с ХИВ, да отиде на IVF?

Може би едва след като са преминали допълнителен преглед, за да изключат острия процес. При висока активност на ХИВ, първо е необходимо да се подложи на лечение и след това да се вземе решение за осъществимостта на IVF.

Допустимо ли е да се провежда IVF за жена (двойка) без лични жилища и с ниски заплати?

Да, в този случай е особено важно да се говори за IVF за OMS, т.е. безплатно IVF.

През октомври 2012 г., D.A. Медведев подписа резолюцията на правителството на Руската федерация "относно програмата за държавни гаранции за безплатна медицинска помощ за гражданите през 2013 г. и за периода на планиране 2014-2015 г.".

Този документ откри възможности за много голяма група граждани, за които разходите за IVF са твърде високи, за да се възползват от ART и да изпълнят най-ценния си сън - да станат родители.

Темата за IVF за MHI е много голяма и подходяща, съдържа много нюанси, за които е важно да знаете двойките, планиращи бременност с IVF. Можете да прочетете по-подробен блок от информация за IVF за MHI в блога на клиниката на CIR.

Също така, разберете какви тестове трябва да се вземат, за да се подобри ефективността на IVF.

Share:
Comments