Прости принципи за грижа за ноктите и често срещани грешки.

Днес да имате красиви ръце с добре поддържани нокти не е само прищявка и знак за принадлежност към привилегирована класа, тя е необходимост и норма за всяка съвременна жена.

По-рядко сега можете да срещнете едно момиче без маникюр, тъй като тази процедура е станала достъпна за много хора, а добре поддържаните ръце и нокти, разбира се, са по-естетически привлекателни.

Дори и да не сте поддръжник на ярки лакове, грижата за ръцете трябва да стане задължителна ежедневна процедура, защото зависи не само от атрактивния външен вид, но и от вашето здраве.

Причини за проблеми с грижата за ноктите

Качеството на ноктите е различно от природата. Някои жени не се нуждаят от специални процедури, ноктите им са толкова здрави. Други, от друга страна, трябва да отделят много време и материални ресурси за този въпрос.

Има няколко често срещани причини за проблеми с ноктите и кожата на ръцете.

- Направи домашна работа без ръкавици.

Измиването на съдове с препарати, почистване на различни повърхности с метални гъби и агресивни почистващи средства без ръкавици водят до увреждане на кожата и алергични реакции.

- Наличие на гъбични изригвания и други проблеми със здравето на различни органи.

В случай на гъбички на ръцете и краката, незабавно се консултирайте с лекар. В никакъв случай не правете лечение вкъщи, без да се консултирате с специалист. Гъбите са най-често заразни и пренебрегваната гъбичка от дълго време не иска да напусне мястото на насилие.

- Неподходящи обувки.

Тесни и здрави обувки и твърде висока пета не си заслужават проблемите, които възникват с ноктите, след като ги носят. Модата е променлива, а краката са сами.

- Прием на алкохол и някои лекарства, пушене.

Жълтите гвоздеи са много захабени пушачи. Процедурите за избелване на ноктите не са много полезни, особено ако се извършват у дома. И алкохолът прави ноктите да се разделят, потъмняват и да се счупят. Някои витаминови комплекси, които съдържат бета-каротин, могат да причинят жълти нокти.

- Бременност.

По време на бременността, много витамини и минерали просто не достигат до ноктите. Подкрепете тялото си, като вземате специални комплекси от витамини.

- Използване на лак за нокти със съмнително качество.

Нискокачествените лакове, особено тези, които са прекалено ярки и тъмни, могат да проникнат дълбоко в нокътната плоча и да предизвикат различни лезии - от пожълтяване до насищане и крехкост.

- Честото полиране на ноктите.

Ако често полирате и полирате нокътната плоча, тя става крехка, крехка и чувствителна. Не злоупотребявайте с тази процедура.

Начало методи и козметични процедури за грижа за ноктите

За да изглеждате здравословно ноктите, преразгледайте диетата си. Нокти като витамини А и Е, както и калций, йод и магнезий. Включете млечни продукти, моркови и френско грозде, яйца, тиква, черен дроб, спанак и други храни, богати на гореспоменатите витамини и микроелементи в ежедневната Ви диета, а вашите нокти ще изглеждат по-добре за кратко време.

Направете ноктите по-силни и подобрете състоянието на кожата на ръцете, за да помогнете на всички видове тавиЗа да направите това, можете да веднъж на 2-4 дни, потапяйки ги в дланта на една четвърт от един час. Добави в банята се загрява зехтин, слънчогледово или бадемово масло, морска сол, няколко капки лимон. Дори и банята с морска сол само един ще има осезаем ефект и значително укрепване на ноктите ви. След всяка тава, нанесете подхранващ крем. В допълнение към баните, използвайте хидратиращ маска от любимите си масла и мед. За правилната грижа за ноктите у дома е полезно да използвате лимон. лимон натопи половината нарязани на ротационен принцип за няколко минути на пръстите за укрепване на нокътната плочка.

Принципите на правилната грижа за ноктите у дома

Процедурата за маникюр също трябва да се извършва правилно. Никога не отрежете ноктите си под корена. Пиронът може да започне да расте в кожата и по време на косата да рискувате да заразите. За хората от някои професии дължината на нокътя е принципна. Ако принадлежите към тази категория, фокусирайте се върху белия панел и, като отрежете ноктите, оставяйте поне една тясна ивица от него. Формата може да се даде, като се ръководи от вкуса, но като се има предвид, че ноктите не трябва да се разбъркват при изпълнението на домашни работи. В противен случай рискувате да го счупите или да го разкъсате. По-добре е да се предпочитат овалната форма и средната дължина.

След оформяне, не забравяйте да видите ноктите си, за предпочитане стъклена пила. Металните шини сериозно наранят повърхността на ноктите. Винаги носете сухи нокти.

Завършете процедурата за грижа за ноктите, като поставите кожичките в ред. Много жени предпочитат да прерязват кутикула, но от честото подрязване расте само по-бързо. Освен това, рязането на кутикула е възможно да се нарани и да зарази раната. По-добре е да го придвижите към основата на нокътната плочка с пръчка за маникюр, първо я омекотете с масло за кожицата. Обърнете внимание на наличието на бръчки. Никога не ги отсечете, но ги изрежете по-добре. В допълнение, появата на бръчки на пръстите е тревожен симптом, който казва, че тялото ви няма витамини В.

Не отрежете кожата около нокътя. От това, той coarsens, може да има пукнатини. По-добре е да използвате трион за отстраняване на частиците на кожата. След полиране винаги използвайте подхранващ крем.

Грешки, позволени в грижата за ноктите

С грижата за ръцете много жени повтарят същите грешки. Опитайте се да изключите следните нюанси с подходяща грижа за нокти у дома.

  • Липса на дезинфектанти при извършване на маникюр. Въпреки факта, че за разлика от санитарния маникюр, у дома не рискувате да получите инфекция от друго лице, все още съществува риск от инфекция. Остатъци от кожа и прах, събрани на уреда от предишното време, могат да причинят възпаление.

  • Използване на нестандартни ножици, триони и лакове. Използвайки нискокачествени ножици, рискувате да страдате с бръчки. Лаковете със съмнително качество могат да бъдат токсични, а пилингът, върху който сте спасили, може да предизвика ексфолиация на ноктите.

  • Честото припокриване на ноктите с лак отрицателно влияе върху качеството на нокътната плоча и изсушава кожата около нея. Нека вашите нокти да почиват от лак поне една седмица на месец, а преди да приложите лак, използвайте основата. Между другото, може да има лечебен ефект.

  • Хаотичното и хаотично подаване на ноктите води до тяхното разслояване. Докато поставяте ноктите си, преместете ноктите в центъра.

  • Почистване на пространството под ноктите с метални предмети. В най-лошия сценарий рискувате да заразите ноктите и да се заразите.

Уход за руками Приятна и лесна процедура. Ръцете на една жена често дават възраст. Като следвате тези прости правила, можете да мами малко природата и да удължите младостта на ръцете си.

Share:
Comments