Привикване на детето към гърне

Рано или късно всяка майка удари една идея в главата - време ли е да се сдобиеш с това домакинство? И като донесе покупка в къщата, тя решава незабавно да я изпробва за собственото си дете. Особено силен катализатор за решението да купуват саксии са бабите и съседите - защото децата им успяха да овладеят тази тема едва от раждането си. И така, кога дойде златното време на детето да научи пота и какво наистина се крие зад историите на малките джуджета, които изоставиха памперсите за еднократна употреба в най-ранна възраст?

История 1: "Детето ми отива в пота от шест месеца"

Ако купите пот и го покажете на 6-7 месечно бебе, той със сигурност ще го вземе "с взрив". Между другото, ако поставите бебето там, най-вероятно той бързо го използва по предназначение. Това е, което прави майките ентусиазирани и твърдят, че проблемът с преподаването вече е решен. За какво мълчат майките на малките гении?

  • Едно бебе се справя с малка нужда много по-често от обикновения човек. Ето защо, след като сте го настанили в пота, най-вероятно ще изчакате отговор.
  • Споделяйки успешно преживяване, родителите "забравят", за да добавят, че детето не използва самия пот и не сигнализира за нуждата му.
  • Малко хора ще кажат на роднините си за такива дреболии, че фактът, че детето е свикнало с тоалетната, не е било отменено, но е добавила необходимостта от непрекъснато променяне на мокрите бикини и избърсване на локви. Да, и апартаментът се премести в лек аромат, а килимът най-вероятно изживява последните дни.

Възрастта 6-7 месеца е чудесно време да въведете детето в гърнето в мека форма. Но все още е твърде рано да се говори за обучение. Използвайте интереса на детето в негова полза - можете да засадите бебе след сън, като използвате времето, прекарано без пелена, за въздушни вани.

История номер 2: "Детето ми отиде в гърнето, но сега се страхува от него като огън"

Около една година обичайната процедура изведнъж започва да предизвиква остър протест - детето крещи, укрива и протестира срещу засаждането. За родителите, това е много неприятна изненада - за такава реакция, те са сигурни, че свикването вече е изоставено, като правило, не е готов. Не искайки да признаят очевидното, майките са постоянни, причинявайки на детето истинска истерика и пълно отхвърляне. Все още неотдавна възприемана с интерес, потът вече се среща с викове и отвращение.

Детето за една година възприема преподаването като забавна игра, без да я свързва с физиологията по никакъв начин. До година той започна да разбира повече за себе си и за неговите желания, но все още не може да контролира естествените си положения. Прекалено постоянство или неприятни усещания го отблъснаха от пота. Не упорито - настоявайки сами, ще постигнете само по-голямо отрицание. Ако детето започне да протестира - отстранете страшния обект. За една година децата бързо забравят неприятните усещания и можете да продължите да свиквате за един месец.

История номер 3: "Моето дете използва гърне, но животът ми се е превърнал в поредица от безкрайни насаждения"

Отказът от надеждни и удобни памперси за еднократна употреба в полза на пота често превръща съществуването на майката в режим на постоянен контрол над естествените изпращания на детето. Това е само малко разсеян, тъй като трябва напълно да прикриете бебето си и да избършете локви. Да, и небрежно въртене на дивани и легла сега не работи - да се мият детски дрехи сега са добавени комплекти спално бельо и одеала с покривки за мебели.

Това е цената на ранното обучение. Детето може да не протестира срещу засаждането, но да се въздържа и толерира, че все още е твърде рано. За да научи как да контролира физиологията си, не може да стане по-рано от година и половина. Междувременно отговорността за дрехите за химическо чистене се носи от майка ми. Изборът е ваш - засаждане на всеки половин час и не напускане на къщата без няколко допълнителни комплекта дрехи или не в бързаме да кажем сбогом на пелени.

История номер 4: "Преподавах детето на гърнето в един ден"

Тази опция изглежда фантастична? Но тази история с щастлив край е много реална. Ако изучавате своевременно, като вземате предвид възрастта и физиологията на бебето, процесът ще бъде напълно безболезнен и ще отнеме много малко време. Някой ще свикне с успеха си за година и половина, повечето деца няма да получат нито една пропуск близо до две години, но има и бебета, чийто процес е малко забавен. Въпреки това, своевременното преподаване в пота се различава от първите неуспешни опити на едно - детето рязко разбира и отнема необходимостта от изоставяне на пелени и бързо и безболезнено се премества на нов етап.

Автор материала - Вера Гюлер.

Share:
Comments