Правилната форма на веждите за различните типове лице

Днес отново, както и в миналите столетия, на върха на популярността е естествеността. Ефектът на "измитото лице" може най-добре да се подчертае от веждите.

Правилната форма на веждите за различните типове лице ще бъде различна - и това е една от най-важните тайни на красотата. Можете да наречете цялата тази наука, но е лесно да се учите и у дома. Основното е да се разбере, че формата и размерът на веждите трябва да бъдат избрани до определена форма на лицето, за да се подчертае достойнството му и да се направят недостатъците по-малко забележими.

Формата на веждите също се взема предвид при физиономията - наука, в която характерът на човека се определя от характеристиките на човека. Затова е забелязано, че ако човек предпочита арковидна форма - неговият характер е отворен, може да се каже - добра природа. Авантюристи често имат клиновидна вежда, а силните духове имат прави, широки вежди.

И така, как се извършва корекцията? Първо трябва да обърнете внимание на вида на лицето. След това вземете дебелината на веждите. На лицето с малки черти, широките вежди ще изглеждат твърде масивни, големи вежди са подходящи за големи функции. За оформяне са необходими следните инструменти:: - четката; - устройството за отстраняване на излишните косми (пинсети с добро качество); - контурен молив за вежди от правилния цвят; - антисептични средства (за третиране на вероятни рани); - гел за формата на веждите. Не бързайте и изтръгнете всичко. Точно и точно се свеждайте до бизнеса и не се обезсърчавайте, ако се премахне допълнителна коса и се оформя празно пространство. Косъмчетата ще растат много бързо, но засега те могат да бъдат заслепени с молив.

Как да изберем правилните вежди

Най-важното, което трябва да разберете при избора на формуляр, е да вземете предвид всички възможни пропорции на лицето. Има един вид изчислителна техника - всъщност това е доста проста схема. За да определите вътрешната граница, прикрепете козметичен молив към крилото на носа, така че да изглежда във вътрешния ъгъл на окото. Маркирайте точката на пресичане с челото. Поставете най-високото възвишение по този начин: прикрепете молив към крилото на носа, така че да минава през точката на зеницата нагоре. На пресечката отгоре поставете втората точка. След това определете външния ъгъл - нанесете молив от крилото на носа към външния ъгъл на окото. Поставяме третия въпрос. За да получите схема, просто свържете трите точки непрекъснато.

Форма на веждите по вид на лицето

Основните типове лица са само няколко, а ако си припомните геометрията, може да забележите овална, кръгла, триъгълна и квадратна форма. Тук можете да добавите и сърцето на красивото момиче. Например, една счупена вежда ще изглежда страхотно на кръгло лице, но не ги прави като истински върхове. Но момичетата с широки скули, такива модели ще изглеждат неорганични.

Специалисти - художниците на грима вярват, че има една, "правилна" форма. Подходящ за всички видове човек - класически, когато права линия леко наведе. Акценти в избора - ако искате един човек да визуално разширява - да се справят с него направо не е прекалено дебели вежди - очи, засадени прекалено близо - за удължаване на разстоянието между веждите - очи, засадени твърде далеч - да действат точно обратното, възможно най-близо, но в никакъв случай не свързване на носа; - визуално направи вече - кръгла форма, но без прекомерно огъване, така че да не се получи човек или пренебрежително изненада експресия.

Форма на веждите за различни типове лице

Вежди за кръгло лице

Някои тромави момичета считат тази форма за неблагоприятна и се борят с нея по всички възможни начини. Основната стъпка в даването на лицето на удължена форма е да изберете правилната вежди. Идеален вариант - лесна фрактура на класическите вежди. Човекът се трансформира по магически начин. Но не забравяйте капаните, които могат да променят лицето не за по-добро: не правете веждите прекалено високи или ниски, в противен случай рискувате да изглеждате изненадани или трагични. Кръгли форми също са противопоказани, за да не превърнете лицето си в перфектна топка. На широко лице трябва да се даде мек, нежен вид с помощта на триъгълна вежда, благоприятно подчертаващ очите. Моливът повдига горната точка, а "връхът" може да балансира ширината на лицето, ако се намира над крайната точка на веждите. Вежди за овално лице

Овалният тип се счита за най-правилен. Но за него също трябва да изберете опции според всички правила на геометрията. Възможно е овалното омекване да се омекне, ако лицето се направи по-малко удължено. За да направите това, трябва да постигнете гладка линия на счупване на заоблените вежди. На тясно лице правилните вежди изглеждат по-добре, но не много тънки, за да не напомнят френската мимка. Правната линия на веждите дава на дългата страна приятна кръгла форма. Удълженото лице може да има характеристики. Ако брадичката е доста голяма и челюстите и скулите са пропорционални, тогава е по-добре да удължите ръба на веждите с молив. По-добре е да оставите широка линия, за да направите лицето да изглежда по-тънко. Вежди за триъгълно и квадратно лице

За собствениците на триъгълна форма съветите са прости - уникални красиви огъвания, не много дълги. Дългите прави линии могат визуално да нарушат пропорциите. Но това не може да увреди квадратната форма на лицето. Дългата вежди ще изглежда добре с висока извивка. Ако не можете да изберете формуляра, можете да опитате шаблона. В магазините се продават цели комплекти от шаблони за вежди, от които можете да избирате опции за най-необичайни лица. На Запад вече се продават шаблони от вежди на знаменитости - възможно е да се опитаме. Например, веждите Шарън Стоун или Мадона. Като цяло в квадратната форма на лицето е важно веждите да бъдат елегантни, така че да омекотят твърдите линии възможно най-много и да преместят фокуса върху очите.

Вежди за лице във формата на сърце

Такива лица, обикновено широки отгоре и затъмняващи до брадичката, имат заоблени форми и не могат да бъдат наречени триъгълни. Тясна брадичка може да бъде балансирана, закръглявайки горната точка. Използвайте молив и давайте естествена вежда - те не трябва да са тънки или дебели.

Как да се подготвим за процедурата за изваждане на веждите

В салони за красота само малка част от жените застават зад това, а останалите се справят сами. На първо място, процедурата може да бъде болезнена, за да се намалят тези чувства, носенето на лицето. Парната баня разширява порите и косите се издърпват много по-лесно. Анестезията поставя най-добрите ледени кубчета. Дерматолозите настояват да бъдат много внимателни с рязкото изменение на температурата. Тъй като вероятността за възникване на съдови "звезди" е страхотна. Но алтернатива прилагане на овлажняващ крем не винаги е оправдано - макар и скубане косми ще не толкова болезнени, космите стават хлъзгави, а вие може да направи грешка в избора им. Най-лесният начин да разтъркате сайта за корекция е да загубите чувствителност. Има специални анестетични спрейове и козметични салфетки за епилация. Корекцията се извършва най-малко веднъж месечно.

Модни вежди

На пръв поглед може да изглежда, че формата на веждите не може да има модни тенденции, но не е така. Можете да потвърдите това, като разгледате снимката на звездите, например преди около двадесет години. След това веждите носеха шафу, сега изглежда малко смешно. И преди около 30 години можете да видите тънки нишки вместо линията на веждите - какво можете да направите, изглеждате модерно и стилно търсете всяка жена. Жените, които искат да привлекат вниманието, могат да дадат леко хищническо изражение на лице с малка пауза. Наскоро и звездите се опитват да придадат на веждите модерна форма с извивка, грациозно, леко извита, но без остри ъгли.

Също така популярни са заоблените линии, които подчертават очите. Класическата ширина е запазена, но задължително е изтънялата плътност, без излишъци. Цветът варира от черно до светло кафяво, основното - максималната естественост. За да се отървете от стърчащите косми, използвайте гел-фиксатор, за да дадете желаната форма и го поставете в перфектната версия. Ако поне веднъж коригирате вежди по вид лицето, в бъдеще да се откаже от това ще бъде почти невъзможно.

Share:
Comments