Почивка в морето и бременност - риск или полза?

Почивката на морския бряг винаги е приятна емоция, топло слънце и подобряване на здравето на тялото. Но какво трябва да направите, ако дългоочакваното ви пътуване до морето съвпадна с едно от най-специалните условия на една жена - бременност? Заслужава ли си риск да тръгнеш по пътя, или по-добре ли е да останеш на мястото си?

Тези въпроси притесняват много бъдещи майки, чиято интересна позиция пада през лятото. И това не е изненадващо, защото желанието им да се отпуснат в морето с любим човек е съвсем естествено, особено след като раждането на детето, младите родители скоро няма да могат да се отдалечат на дълго пътуване. Правилно организираната морска почивка при отсъствие на противопоказания ще доведе само до положителен резултат както за майката, така и за бебето.

Противопоказания за пътуване до морето по време на бременност

Така че, ако решите още да се поглезите с нарастващата корема на пясъка, а след това преди пътуването, не забравяйте да се консултирате с водещия си гинеколог. В крайна сметка има редица ситуации, когато бременната жена не трябва да рискува нито здравето си, нито трохите.

Следните медицински противопоказания могат да бъдат сериозни причини за отмяна на пътуване:

• Заплаха от прекъсване на бременността. В този случай няма никакво съмнение за пътувания, тъй като бременната жена трябва да спазва строгата почивка в леглото.

• Ексварвация на хронични заболявания или алергии - по всяко време може да се нуждаете от помощта на квалифицирани медици, които изключват дългосрочните отсъствия от дома.

• Плацентата е предшествана. Този проблем се определя с помощта на ултразвук, а в случай на откриване, рискът от кървене се увеличава, което може да започне дори при минимален товар.

• Токсикоза, особено през втората половина на бременността. В допълнение към гадене, повръщане и лошо здраве, може да се изрази чрез подуване на ръцете, лицето, краката, увеличаване на налягането, което не допринася за пътуването.

Ако всички горепосочени точки нямат нищо общо с вас, тогава можете спокойно да се приготвите за пътуването! Не забравяйте, че най-доброто време за пътуване е второто тримесечие на бременността, когато тялото вече е използвано за новото състояние, но все пак не толкова, колкото ще бъде в последните "бременни" месеци, изчерпани физически. Да, и цялостното благополучие става по-удобно - е време за попълване!

Климатични условия за почивка в морето по време на бременност

Изборът на място, където да се отпуснете, вие, във вашето положение, трябва да вземете предвид няколко важни нюанса. Първо, тялото ви може да реагира бурно на рязка промяна в климата, така че е по-добре да предпочитате курортите на климатичната зона, в която живеете.

Оптималната температура на въздуха за вас не трябва да надвишава 30-35 градуса, така че най-подходящите за вас ще бъдат крайбрежните морета на балтийските държави, Хърватия и Турция. На второ място - да се въздържат от пътуване до екзотични страни в Африка или Азия, защото има много добър шанс за улавяне на инфекциозна болест. Съгласете се, че вие ​​и вашето дете изобщо не се нуждаете от това.

Когато най-накрая се озовете на топлия пясък, оставяйки всички притеснения и тревоги зад себе си, опитайте се да се отпуснете, да се отпуснете и да спечелите сила преди предстоящото раждане и последващия период на възстановяване. Напълно дишайте с лечебния морски въздух, насладете се на красивите панорами - с една дума, оставете сто процента!

Къпане в морето по време на бременност

Банийки в морето ще ви донесе само добро и добро настроение, защото по време на плуване бременната жена отпуска мускулите, давайки на гърба си възможност за почивка от допълнителен "товар" и микроелементи и соли, наситени с морска вода, ще подобри тялото като цяло.

Не е забранено също така да не се ползва слънчеви бани, просто не забравяйте, че продължителното пребиваване под изгарящите лъчи на южното слънце може да се превърне в неприятни неща за вас, като появата на нежелана пигментация по кожата, разширени вени, състояние на безсъзнание, причинено от прегряване. Има дори риск от развитие на маточно кървене, затова бъдете внимателни при слънчеви бани и опитайте да напуснете плажа в обяд, когато слънцето е особено активно.

Ако след претеглянето на всички възможни предимства и недостатъци ще се обърнете към организацията на морския отдих по време на бременност с цялата грижа и отговорност, тогава положителен резултат няма да ви остави да чакате. Вашият добре наклонен корпус ще ви благодари, а приятните спомени ще ви затоплят за дълго време, след като се върнете у дома. Грижи се за себе си, а на следващата си почивка ще отидем до морето вече трима от нас!

Share:
Comments