Отслабване на кърмещата майка. правилната диета за кърмещи

За повечето жени бременността, раждането е истински тест. Но най-голямото забавление идва, когато дойдем с дома на детето. Трябва да нахраним бебето, да се къпем, да скалим, да се изкачим при него при първото обаждане.

Неотдавна даденото раждане и вече доста изтощената жена започва да попада в депресия, е от решаващо значение да прецениш собствените си майчини способности и външния вид. Най-често жените са разстроени от външния вид. Те са отегчени да останат в образа на колоквик и дамите се опитват да открият тайните на безвредна загуба на тегло за кърмещите майки. Да ги разгледаме заедно.

Какво знаеш за диета за кърмачка?

Знаем, че има специална диета за кърмещите майки. Трябва да се наблюдава, че майката е родила вкусно мляко, което не навреди на бебето, причинявайки му подуване, колики, алергични реакции и други проблеми. Жените се придържат към специална диета само заради детето и дори не осъзнават, че спазването на правилната диета за кърмачка е не само гаранция за здравето на бебето, но и възможност да отслабнете, без да навреди на себе си или на детето.

Защо една жена, която се придържа към диета за кърмачка, трябва да отслабне. Това е просто. Хранителните специалисти казват, че за да върнете нормалното си тяло, човек не трябва да седи на твърда диета. Първо, те са много вредни за здравето. На второ място, намаленото тегло при бързото хранене бързо се набира отново. Специалистите вече са били измъчвани, за да повторят, че най-добрите помощници за отслабването на хората са здравословната храна и упражненията. Не е известно как да се правят упражнения, но здравословната храна определено трябва да се появи в живота на дадена кърмачка. Благодарение на здравословното хранене, толкова необходимо за кърмещата майка, една жена, която наскоро извади бебе, може да отслабне.

Погледнете, диетата за кърмещата майка изключва използването на неразбираеми полуготови продукти, бързо хранене, пушени продукти, огромно количество сладкиши, газирани напитки, пържени и мазни храни. Тези продукти обикновено ни носят огромен размер. Изключвайки тези продукти от диетата си, една жена вече трябва да се чувства лека. В този случай човек не трябва да забравя да яде полезна и разнообразна храна, да извлече от него необходимите протеини за майката и детето, въглехидрати, витамини, мазнини и минерали.

Но понякога дамите обръщат внимание само на съдържанието на калории в храната, вярвайки, че колкото повече храни ядат, толкова по-добре ще бъде млякото. Ето защо, красавици тъкат ролки, бисквитки, гримове, измиват чая с огромно количество кондензирано мляко. Така че не следвайте. Тази храна е твърде висока в калории, но е с ниска хранителна стойност. Забравете тези прости въглехидрати, ако искате да станете годни.

Обучение от грешки

Много жени не вярват, че след обичайната диета за кърмачка, може да отслабнете. Те казват, че се опитват да се хранят нормално по време на бременност и в същото време се увеличават. Така че, трябва да предприемете по-радикални мерки. Също така мислите ли? Просто не мислете за глад, ако, разбира се, обичате детето си.

Що се отнася до силното нарастване на теглото по време на бременност, това често се случва с онези жени, които имат следните убеждения:

1. "Бременна съм и мога да направя всичко. Това, което искам, е да ям, защото не бива да бъда разстроена. Ако носите дете, трябва да изпитате само положително. Няма да се наруша. Тогава ще забременеете, тогава ще разберете. "

2. "Да, наистина се нуждая от сандвичи с наденица, майонеза, с натрошени колбаси отгоре, пушени риби, украсени със сметана и изляти с шоколад. Вреден? И какво? Аз не съм за себе си - това е дете иска! Какво, нарекохте моята храна? Казахте, че сандвичът, който вашето дете иска, е кулинарно извращение? Копеле!

3. "Сега трябва да ям за двама. Искам здраво и дръзко бебе. Ами ако е гладен? Всичко ще ям още повече. "

Е, детето е родено - можете да забравите за вашата лудост. Сега разбрахте, че много от не толкова полезните храни се ядеха само защото майката искаше това, а не детето. Дете, родено, както се оказало, реагира на всички видове сандвичи и сладкиши с алергии, колики. Сега трябва да се откажете от третата мания - има поне някои полезни продукти, но в огромна сума. Не е нужно да ядете за две или четири, нито по време на бременност, нито след раждането на дете.

Загубата на кърмещата майка: вярвайте в калориите

За да изчислите колко трябва да консумирате един ден калории за отслабване на кърмещата майка, можете да използвате специална формула. Нека изчислим дневния процент на калориите, които жената трябва да получи на диета за кърмещи майки. Как се прави това? Първо трябва да знаете теглото си. Например, тежите 70 кг. Ако сте мама с ниска активност, умножете теглото си с 24. За жените, които обичат да се движат, но не правете толкова, колкото искате, ще трябва да ги умножете по 30, много активни майки - с 44. Към резултантното число добавете още 500-700 ккал.

Такива изчисления са много лесни. Ето, вижте:

1) 70 x 24 + 500 (700) = 2180-2380 kcal - дневната калорична скорост за отслабване на кърмеща майка с ниска активност;

2) 70 х 30 + 500 (700) = 2600-2800 kcal - дневна калорийна скорост за кърмеща жена с умерена активност;

3) 70 x 44 + 500 (700) = 3580-3780 kcal - дневната калоричност за кърмещата майка, която води активен начин на живот.

Така че, ние преброихме колко калории една жена, която следва диета за кърмещи майки, трябва да отслабне, без да навреди на себе си и здравето на детето. Сега нека да се занимаваме с това, което е необходимо да се яде една жена, която кърми.

Какво трябва да ядете за кърмещата майка

За да отслабнете и същевременно да вдигнеш здраво дете, жената със сигурност трябва да консумира белтъчини, ястия, богати на витамин С (с изключение на цитрусовите плодове), храни, които съдържат калций. Ако искате да подобрите здравето си и да отслабнете, трябва да ядете плодове и зеленчуци (но не червени). Те имат много витамини, минерали, фибри. Придържайки се към диета за кърмеща майка, уверете се, че тялото е снабдено с магнезий, цинк, селен, витамин В, което може да се получи с помощта на сложни въглехидрати. Ето защо, една жена трябва да яде каша овесена каша и зърнени продукти от грубо смилане. Също така не забравяйте да се зарадвате с храни, съдържащи цинк, и храни, в които има наситени мастни киселини. Съдовете трябва да се приготвят в двоен котел или във фурна.

Като цяло е необходимо да отслабнете на кърмачка на нискомаслени естествени кисело мляко, извара, яйца, риба тон, нискомаслено телешко и говеждо, свинско и птиче месо (пуйка, пиле) без кожа. Също така, седящи на диета за кърмещи майки, се допуска да ядат покълнали житни зърна, броколи, спанак, сьомга, сушени плодове, брюкселско зеле, тиквички. Кърмачка, ако иска да отслабне и да се чувства добре, трябва да пиете много течности - около 3 литра. В допълнение към неподвижната вода, млякото и чайовете трябва да се консумират.

Нито една диета за отслабване не е пълна без елда, оризова пшеница и овесена каша, груб хляб, картофи и артишок, мастни растителни масла, например ленено семе или орех. Ако харесвате бонбони и искате, без да се отказвате от тях, отслабвайте, а след това се подгответе за себе си барове за дата, кренливи бонбони, овесени ядки, плодови кисело мляко.

Сигурна и проста диета за кърмещи майки

За тези кърмачки, които искат да отслабнат, леко модифициран лекар с бързи диети и телевизионен водещ Майкъл Мозли, който се нарича: "Бърза диета". Може би някои от вас са прочели книгата "Бърза диета 5: 2", където е разказано за мозъка на Мозли. Книгата излезе благодарение на усилията на британския журналист Мими Спенсър, който, точно като Майкъл, беше убеден, че диетата наистина е невероятна. И най-важното е, че тя не причинява никакъв стрес, който не се нуждае от кърмачка.

Същността на бърза диета е, че пет дни в седмицата можете да ядете каквото си искаме, и двамата - само здравословна храна в ограничени количества, които не трябва да надвишава калорийното съдържание на 500 ккал. Тъй като диетата не е предназначена да отслабне кърмещите майки, ще направим някои корекции в нея. Така че, останете на безопасно бързо диета за кърмещи майки, пет дни трябва да ядат разнообразни здравословни ястия с общо съдържание на калории не надвишава индивидуално изчисляване на дневните нужди (за да стане възможно изчисления, четене на субтитрите "отслабване кърмачки: вярвам калории"). По това време можете да си позволите да се яде веднъж на ден, някои сладост (бонбони, бонбони, бонбони) или друго не е много диетичен продукт, но не и този, от който бебето се появи на пъпки или колики.

Останалите два дни ядете само здравословна храна. В този случай увеличете дневната калоричност, определена от Mosley, от 500 kcal до най-малко 1000-1200 kcal. Обърнете внимание на вашето здраве. Ако имате слабост, замаяност, започнете да ядете през тези два дни по същия начин, по който са били хранени и петте предишни. Във всеки случай, хранене на здравословна храна в приемлива сума и правене на прости упражнения, определено ще отслабнете.

Share:
Comments