Осветявайте косата с подправки

Всеки знае, че подправките се използват в готвенето, за да приготвят оригиналните аромати и да им придадат привлекателен външен вид.

Много хора знаят, че подправките се използват и в медицината.

Все пак не всички знаят, че с помощта на някои подправки можете да промените цвета на косата си, например, да ги осветите в няколко тона. И ако в древността подправките наистина са уникална стока, която е оценена над злато, то днес процедурата за изясняване на дома с тяхна помощ ще бъде почти безплатна за вас.

Осветляющие пряности

Вероятно сте чували за такива класически подправки като ванилия, карамфил, куркума, шафран, розмарин, канела и т.н. Три от споменатите - ще ви помогнат да олекотите косата си, отколкото да се уволните от употребата на вредни продукти. Искате ли да знаете кои подправки са способни за това?

Към ароматизаторите са: канела, куркума и шафран. Канела е в състояние не само да направи светлокафявата коса по-светла от два тона - тя все още идеално промива изкуствената боя, връщайки нишки с естествен цвят. Курмерията и шафранът ще задоволят момичетата с тъмнокафяв моп, които искат да покажат на приятелите си къдрици от сламеножълт цвят.

Корица — осветлитель прядей и безвредная смывка

Нека да започнем с основното избистряне - канела. Тази подправка е направена от кората на едно вечнозелено дърво, което принадлежи на семейството на лаврите. Крайният продукт е стик-намотка, състояща се от няколко (6-10) тънки слоя от вътрешната кора. Вярно е, че европейската пазарна канела често не идва под формата на пръчици, но вече е смляна. Този подправка се използва широко в производството на сладкарски изделия (в сладкиши, шоколад). Използва се в производството на алкохолни напитки, чай и др. И това е популярно не само днес. Канела е търсена от 2700 г. пр. Хр. И през 1566 г. Цейлон дори въвежда "данък за канела", според който всички членове на по-силния пол, при достигане на 12-годишнината, събират годишно 28 кг подправки. В крайна сметка нормата се увеличи до 303 кг / год.

Хубаво е, че не сме момчета, които живеели в Цейлон през 16 век, на което се намирала мисията: да съберем планина от подправки. Нашата цел е да вземем торбичка от канела и да започнем да олекотяваме косата. За тъмнокафяви къдрици освежете няколко тона, трябва да подготвите маска със следните съставки:

- Канела - за една маска имате нужда от 2 супени лъжици. л. подправки;

- мед (3 супени лъжици) - е необходим само естествен продукт (ако вече сте си купили добър мед, но той е сгъстен с течение на времето, можете да разтопите сладостта във водна баня);

- балсам за коса - използва доказани любими продукти, на които косата е свикнала; вземете около 7 супени лъжици. л. балсам.

Нека да поговорим за това как да направите маска. Смесете канела и мед заедно в стъклена купа. Разбъркайте тези две съставки до времето, когато медът напълно поглъща канела. След това сместа добавете балсама и отново цялата добра смес. Освежаващият агент е готов. Тази маска се използва и за измиване на стари бои от всякакъв вид коса.

Разстилайте маската от канела по цялата дължина на къдрите с четка за боядисване на косата, след това сгънете нишките. За да не се разкъса косата, можете да я вземете в основата със силиконова гумена лента. След това поставете шапката и обвийте главата с кърпа. След 40 минути една кърпа може да се отстрани заедно с капачка или саше от полиетилен. Но това не означава, че е време да се измие маската. Ще трябва да чакам още три часа, за да си изпея главата.

За информация: подправката остава в косата лесно може да се пени с масажна четка.

Внимание: за пореден път напомня, че такава маска може само да облекчи кафява коса, включително и тъмни нюанси. Кафява или брюнетка най-вероятно ще се провали в осветяването на нишките. В най-добрия случай ще настъпят промени, но те ще бъдат много фини.

Изисква се да се чете: Не използвайте горната маска повече от веднъж на всеки две седмици.

Орлеан благодарение на шафран

Дори и в наше време шафранът е доста скъп подправки. Нормално е, че не струва нито стотинка, защото за да получите един килограм от този класически подправки, ще ви трябва 200 000 цветя от шафран за семена. Тъй като цената на шафран е много висока, много от тях доставят своите заместители на пазара. Например, шафран (див или американски шафран) и куркума (индийски шафран). Но ако шафранът се използва основно като безвреден жълт или червен пигмент, куркума не е само боя, но и отлична подправка.

Ако имате възможност да купите истински шафран, трябва да опитате да облекчите тъмнокафявата коса с неговата помощ, като дадете брави благороден златен или меден сянка. Не можете да си позволите да харчите пари за шафран - купете заместителите му, например един и същ шафран.

Бъдете внимателни: днес, шафранът често се изпитва под формата на шафран, който е по-евтин, по-нисък от първия в оцветяващите свойства и няма подчертан вкус.

Мисли на глас: когато се сблъска с измама, става малко обидно, че сега фалшив шафран не е погребан в земята и не е изгорял, както някога е било направено с глупави нарушители в Германия.

Така че, така че косата да се олекоти и да получи красив и устойчив нюанс, най-добре е да търсите шафран. В допълнение, те не само се трансформират с къдрици. Шафранът може да се използва и като превантивна мярка срещу онкологични заболявания и продължителни депресии.

Сега нека започнем да готвим осветлителя из шафрана:

1. Вземете няколко лъжици подправки и ги поставете в тенджера, като преди това сте изсипали две чаши вода.

2. Поставете контейнера върху печката и занесете водата със шафран до кипене.

3. Оставете бульона в продължение на 20 минути - оставете я да почине.

4. Изцедете течността и я навлажнете с чиста коса.

5. Поставете шапка и кърпа на главата си.

6. Измийте косата с шампоан след 30 минути.

За да подобрите резултата: бульонът ще бъде по-полезен, ако добавите към сафрона лайка.

Куркума

Промяна на сянката на нишките лесно с отвара от куркума. Приготвя се по същия начин като средствата за избистряне от шафран. Причината, поради която е по-добре да купите куркума, е евтината цена на последната. Минус на избистрящ агент от евтини подправки - не винаги се оказва, че боядисва косата в благороден мек сянка. Поради куркума рискувате да се превърнете в жълто пиле.

Интересно: някои момичета се страхуват да използват куркума за оцветяване на нишките, тъй като те удържат, че подготвят продукти, които забавят растежа на косата по тялото. На първо място, не са извършени сериозни изследвания по отношение на факта, че този подправка забавя растежа на косата. На второ място, жените се опитват да кажат сбогом на ненужна растителност не с помощта на бульон от куркума - те използват дебела маска, направена от нея.

Share:
Comments