Основните грешки, допуснати при отглеждането на момче

Раждането на дългоочаквания син е радостно събитие във всяко семейство. Един щастлив баща мечтае да отглежда истински мъж, а млада майка е защитник и подкрепа. Но, напълно разтворен в детето си и се опитва да му даде всичко най-добро, възрастните често правят най-сериозните грешки при възпитанието си. Те ще бъдат разгледани по-долу.

Гиперопека

Това явление често се проявява при отглеждането на закъсняло и самотно дете или при отглеждането на дете в непълно семейство. Мумиите буквално задушават собственото си дете със своята любов и прекалена грижа. "Трябваше обяд днес?", "Не забравяйте да носите шал?" "Опитайте се да не си лягам късно, аз ще се притеснявай" - такива фрази всеки ден чуват не само на детето, но и тийнейджър, а дори и съвсем млад човек формира възрастен. Мама се страхува да го остави на разходка с приятели, защото се страхува, че може да попадне в неприятна история; тя й се струва, че любимото момиче на момичето се състои от някои недостатъци и така нататък. Макар и несъзнателно, но майка ми притесняват, че един ден може да се избута сина си на заден план и ще бъде безполезна и самотен.

Има ли изход от тази ситуация? Разбира се, нормално е родителите да се притесняват за детето си, особено когато има заплаха за живота и здравето му. Но, прекомерно "kvotchanie" над детето може да доведе до факта, че той ще растат майка си син. Над момчето ще дразни в отбора, ще бъде много трудно за него да се бори с трудностите на живота без помощта на родителите си. Ето защо детето трябва да бъде преподавано независимо от детството. Например, нека решава сам какви бикини да вкара в детска градина или да ми позволи да отида с приятели в зоологическата градина, придружен от възрастни.

Zauchka

Всеки родител иска синът му да израсне като образован човек. И буквално принудително принуда да поглъщат дневните и нощните комплексни формули, да четат историческа литература, пори над сложните рисунки. Много често възрастните не придават значение на факта, че тяхното дете, както всяко момче, иска да бяга с момчетата в двора, да играе футбол, да отиде до басейна. В резултат на това расте тъп ботаник, от който човек може само да чуе непрекъснато "bu-bu-bu ..."

Какво може да се направи в тази ситуация? Натрупването на знания е, разбира се, добро, но не забравяйте за нуждата от физическо развитие на момчето. Попитайте какви спортни секции би искал да присъства. Освен това, нека задължително най-малко 1-1,5 часа на ден да играете на чист въздух, а през почивните дни да организирате семейни излети за природата.

Заключение на четири стени

Някои родители вярват, че детето е напълно безопасно извън стените на дома му. И няма нужда той да се препъва по улицата, ако къщата винаги има баща и майка, които са най-добри приятели в целия свят.

Разбира се, когато се оказа доверие между детето и родителите - това е много добро. Но си струва да си спомним, че момчето се нуждае от директна комуникация с връстници. Какво можем да кажем за отношенията с противоположния пол? Ето защо не свързвайте детето със себе си, не позволявайте да общувате периодично с момчетата в двора, да организирате детски празници, да посещавате приятелите му.

Share:
Comments