Одежда в стиле рок ( глэм, готика, рок-н-ролл, нео-фолк,

С възникването през 20-ти век на нова тенденция в музиката - рок, която младите хора слушаха с ентусиазъм, се появи съответният стил - дрехи в стил "рок". Естествено, стилът отекна на музиката и всеки удар върху барабаните или писъкът на китарата проникна в най-малката детайлност на дрехите.

Изобразявайки се като нова тенденция в музиката, рокът бързо пуска своите потоци под формата на рокендрол, хард рок, пънк рок. Всяка от тези култури започва да има свой собствен начин на обличане. Така че, стилът на рокенрол е лесен за подробности, а напротив, твърд рок говори за себе си.

Имаше обединяващ компонент на трите посоки - джинси, кожено яке и ботуши на тежки войници. Във връзка с факта, че феновете на рока са били представители на красивата половина на човечеството, стилът има свой женски акцент.

Облекло в стил рок, снимка

Гал рок облекло

Уникалността на стила на глем рока се крие в комбинацията от брутална основа и нежна женственост. Доминиращото място в този стил в женския гардероб е черно. Що се отнася до нюансите на стил, основните тъкани са кожа и дънки, незаменими детайли за дрехи - брави, ципове, нитове, метални орнаменти.

Гал рок облекло, фото Днес този стил е доста променен. Наблюдавани са видими промени както в цвета, така и в детайлите. Така например, безупречно изображение на глупаво момиче - червена или розова рокля, носена яке-косух, крака - маратонки. Образът е допълнен с кръстове с кристали, орнаменти под формата на змии, черепи. Glam Rock не приема златни гривни или пръстени, но среброто е конят му. Въпреки вика на образа, една жена в този стил остава жена и не губи естествената си личност.

Гал рок облекло, фото

Дрехи в стил рокендрол

Стилистиката на Rock N Roll предопределя много модни тенденции в облеклото, поради близките им връзки с улицата, официалния и субкултурен начин.

Дрехи в стил рокендрол, фото Женският рокенрол стил е аналогов елемент на класическата рок, където царят кожата и деним. Спецификата на стил доминира този гардероб като тениски, суичъри, скъсани дънки, якета, кожени якета, слънчеви очила и шалове. Тениската винаги показва група, чийто фен е носител. Смело момиче облечен с къса пола, което го прави привлекателен в плана на една жена, но определено мъжки елементи, включително кожен колан, мълния, знаци върху торбички по тялото, често имат такива млади дами има татуировки. Проклятието на такова момиче не плаши, а привлича.

Дрехи в стил рокендрол, фото

Пънк Рок облекло

Популярният стил на рок-пънк рок е открит от известната дизайнерка и моден дизайнер Вивиен Уестууд, които са направили този стил известен на широките маси и са го използвали в колекциите си.

Пънк Рок облекло, фото

За пънк рок характерната особеност е шокираща както в детайлите на дрехите, така и в самата нея. Това е шокиращо, превръща се в шок, в дълбок културен шок, обвързан с мода. Необходимо условие за стила е несръчността на външния вид, проявяваща се в разкъсани чорапи и разкъсани неща, които на свой ред се пробиват с метални части, например с предпазители. Същият Уестууд е измислен специално за този стил на специална прическа, до днес наречен "Iroquois". Подчертаното изображение на пънк рок се проявява в провокативен, прекалено светъл грим с различни цветови вариации.

Дрехи в стила на пънк и глем рок, снимка

Облекло в готически стил

Отличителна черта на готическия стил е монотонността на цвета, а именно преобладаването на черната мащаб. Стилистиката е гротескна, граничеща с поетичното изкуство на модата, способна да създаде от образа на крехкото момиче образ на неблагодарен човек.

Готически дрехи, снимка

Облекло в готически стил, фото Този стил привлича жените с модерните им особености: тук има рокли с дантела, корсети, поли и снежнобял блузи и всичко това се поддържа в строг стил, но с необяснимо сексуално послание. Това послание се подчертава добре от корсета, който прави фигурата тънък, а гърдите се повдигат, дори разширяват и опъват. Това изображение дава на жената пикантност и съблазнителен облик, който, макар и шокиращ, но със сигурност привлича мъжкото внимание. Готическите дрехи на жените са подобни на облеклото на дадена съдебна дама. Дава на изображението специален мистериозен черен чадър в ръцете на жените.

Облекло в готически стил, фото

Нео-фолк облекло

За да създадете нов фолклорен стил, винаги трябва да си набавите обувки или преобразувания на доктор Мартес. Класическото изображение на Neofolk е тениска с карирани или кожени панталони или дънки. Често дрехите от този стил са разкъсани, нарязани и закрепени с предпазни щифтове.

Ризите обикновено са декорирани със зашити декоративни елементи. На върха на такава риза или тениска се поставя върху леко износено джинско яке. Акцентът на този стил се крие в определена разрушителна мода, унищожаване на печати и заповеди. Стил neofolk, за да се гарантира, че кожата е изкуствена и може да се носи по всяко време на годината.

Нео-фолк облекло, фото

Share:
Comments