Няколко неразумни митове за сексуалността на мъжете

Около интимния живот на хората винаги имаше много митове и погрешни схващания. Повечето от тях се появиха поради банална сексуална неграмотност, която въпреки наличието на значителен брой източници на информация за интимната сфера продължава да процъфтява и до днес.

Разбира се, повечето погрешни схващания са свързани с женската сексуалност. Тук и напълно глупави митове за девствеността и изкривена представа за възможностите за зачеване и много повече. Но и за слуховете за сексуалността на мъжете се разпространява значителен брой също толкова нелепи митове. Може би някой ще мисли, че погрешните схващания за сексуалността на мъжете са напълно безобидни. Но всъщност тези митове нарушават представителството на млади мъже, жени и сексуално зрели мъже относно някои характеристики на това, което се нарича мъжка сила.

Нека се опитаме да разсеем поне някои популярни митове за сексуалността на мъжа, за да избягаме от пленничеството на глупави заблуди.

Мъжете получават пълно сексуално удоволствие от котицията без любов. Много мнозина вярват, ако представител на силния пол не изисква присъствието на романтични чувства към партньора си, за да получите максимално удоволствие от полов акт с нея. Всъщност това не е съвсем вярно. Мъжете наистина могат да се насладят на секса с нелюбено, но привлекателно момиче. Такава коитус обаче не носи толкова удоволствие като секса с истински възлюбена жена. Този факт най-малкото доказва, че когато правите секс с приятелката си, потентността на човека се подобрява. Например, ако имате секс с мъж привлекателен партньор еякулира около 3 пъти през нощта, а след това една жена, която му дава усещане за романтика, този брой се увеличава до 5 пъти, или дори повече.

Единствената ерогенна зона на мъжете е пенисът. Има мнение, че единствената ерогенна зона на мъжкото тяло е пенисът. Всъщност това не е така. Представителите на по-силния пол имат много по-чувствителни области, чиято ласкателност ги кара да имат силна сексуална възбуда. Ето защо момичетата не трябва да забравят, че техните партньори също изискват чувствени ласки на много части от тялото, включително гърдите, гърба, вътрешните бедра и др.

Човек е готов да се бие веднага след ерекцията. Смята се, че основният индикатор за степента на сексуална възбуда на човек е ерекция. Но това не е съвсем вярно. Да, ерекцията казва, че представител на по-силния пол е възбуден по полов път. Но този фактор не дава пълна представа за степента на това възбуждане. Ерекция - това е само един от признаците на готовност за сексуално сношение, но само отчасти се доверяваме на него.

Не е нужно човек да еякулира с всяка сексуална дейност. Има древни учения, които казват, че човек не трябва да прекарва семето си. В този случай не става въпрос за въздържание, а за практики, които позволяват на представителите на по-силния пол да правят секс, без да се еякулират. Всъщност, такъв съвет не е просто глупав, а вредни. Фактът, че липсата на еякулация с екстремна възбуда е вредна за сексуалното здраве на мъжете. Следователно всеки сексуален контакт трябва да завърши с еякулация за по-силния пол, в противен случай рискува неговата сила.

Share:
Comments