Множествена бременност - причини и особености

Той призова многоплодна бременност, в която се развива повече от един ембрион. След раждането на бебето, в зависимост от техния брой, наречени близнаци близнаци, тризнаци и така нататък. Г. близнаци могат да бъдат еднакви (еднояйчни) и братски (двуяйчни). Всичко зависи от механизма на бременността. По време на оплождането и последващо разделяне на едно яйце (зигота) притежава няколко еднояйчни бременност, раждане близнаци го завършва, наречена идентични. Ако двама или повече оплодени яйца, идва двуяйчни бременност. Така две или повече зрели овоцити могат едновременно в един или двата яйчника. Когато многоплодна бременност играе важна роля по време на разделянето на зиготата, което определя как близнаците ще бъдат разделени един от друг. Ако отделянето на време - до три дни на зигота, тогава всеки двоен обхваща две фетални мембрани, и всеки има своя собствена отделна плацента. Ако отделяне настъпи по-късно, през плацентата е често срещана в близнаци. Ако разделянето се извършва на 13-15-ия ден, се оказва, сиамски близнаци. И не винаги е възможно да се определи вида на бременност по време на курса си. По същия начин, можем да разпознае само идентичен на бременност, ако няма преграда между близнаците. Двуяйчни (братски) близнаци могат да бъдат еднакви или различни, пол. Като правило, те не разполагат с такава невероятна прилика е идентичен, което понякога е трудно да се направи разграничение дори собствената си майка. В идентични близнаци същата кръвна група и папиларен модел върху върховете на пръстите; те са податливи на същите заболявания, които често са зле в същото време.

Причини за многоплодна бременност

Ако животните многоплодна бременност - това е почти винаги в норма, хората считат, че явлението не е често. Вероятността се определя от редица природни фактори: възраст на майката (по-старо е жената, толкова по-голяма е вероятността от такова), раса (най-често близнаци се раждат в африканските страни, най-малко вероятно - азиатеца) и наличието на многоплодна бременност в семейството. Също и днес, фактор, който може да допринесе за многоплодна бременност, помислете за използването на съвременни репродуктивни технологии (като IVF). Две трети от случаите на многоплодна бременност завършва с появата на двуяйчните. По-често, отколкото двуяйчни бременност се предизвиква от: - стимулиране на овулацията (засилено функциониране на яйчниците под влиянието на хормони); - наследствено предразположение майката - аномалии на матката на (двурога матката, присъствието на интраутеринно преграда) - ECO - хормонални контрацептиви и тяхното премахване ( на бумеранга ефект) .Odna трета от случаите на многоплодна бременност завършва с появата на еднояйчни близнаци. Причините за еднояйчни бременност включват: - възраст жени - имплантиране на забавянето; - недостиг на кислород - нарушение на йонния състав на средата - токсични фактори.

Диагностика на многоплодна бременност

На първо място, многоплодна бременност може да се диагностицира по изследване на гинеколог, въз основа на размера на матката не е подходящо регулиране на менструацията показва една жена. Когато многоплодна бременност през първия триместър, матката е с размери, които са значително по-голяма, отколкото при лъжливо бременности. По-надеждни за мултипликацията може да се каже ултразвук. Въпреки, че това се случва, че първият ултразвук показва две яйцеклетки, но след смъртта на един от тях, следващия път, когато учи, само едно бебе видими. Или, напротив, по време на първия ултразвук един плод не се вижда след друг. На втория триместър на бременността се характеризира с множество рязко увеличение на растежа на матката, по това време на надморска височина от своите постоянни и коремната обиколка по-голям от типичната за този период beremennosti.Pri палпация лекарят определя броя на главите и други големи части от децата на тялото, а когато слушате две различни точки, той ясно чува сърцето им (със затъмнена зона между тях).

Усложнения при многократна бременност

Многоплодната бременност се счита за висок риск бременността, се дължи на факта, че в сравнение с Сингълтън бременност, увеличава риска от oslozhneniy.Prezhde на краищата, това е преждевременно раждане на близнаци. Продължителността на многоплодна бременност се определя от броя на плодовете: колкото повече от тях, толкова по-бързо е доставката. Средно за близнаците е 37 седмици, за тристати - 33 седмици, за тримесечието - 28 седмици. Значително увеличен матка причинява изместване на диафрагмата и влошаването на сърцето, което води до недостиг на въздух, сърцебиене, повишена utomlyaemosti.Esche едно следствие от значителното нарастване на матката, особено по време на късната бременност е притискане на вътрешните органи. Това води до нарушение на червата (запек), повишено уриниране, киселини и варикозни вени. Многоплодната бременност е по-вероятно, отколкото обикновено, което води до развитие на прееклампсия с продължителен и по-тежка клинична kartinoy.Takzhe често в сравнение с лъжливо бременности развиват гестационен пиелонефрит, Polyhydramnios и неправилна позиция. Поради голямото търсене на желязо, анемията на дефицит на желязо се развива рано. Наличието на една голяма или няколко плацента причинява ниска плацентация и плацентата. Висок е рискът от преждевременно прекратяване на многоплодна бременност, половината от случаите на крайна преждевременно раждане поради раздуване на матката, фето-плацентарна недостатъчност, gestoza.Mnogoplodnaya бременност също често се превръща в кръв несъвместимост на майката с кръвта на плода, което заплашва развитието на хемолитична болест. Самият процес на раждането може да бъде сложно аномалия племенни сили amniorrhea пренатална, раждането кръвоизлив. Недостигът на хранителни вещества и кислород предизвиква много ниска маса близнаци, което може да доведе до вътрематочно забавяне на растежа. Колкото повече плодове, толкова по-малко теглото на близнаците при раждането. Има специфични усложнения при многоплодна бременност под формата на трансфузионен синдром на близнаците и синдрома на изчезнали близнаци. Поради смъртта на един от фетусите на плода, може да възникне церебрална исхемия на живия близнак и впоследствие различни неврологични заболявания.

Множествена бременност: какво е важно да запомните

Една жена с няколко бебета трябва да посещава по-често акушер-гинеколог. Ако всичко върви добре, а след това, като се започне от втория триместър, майката трябва да плати посещения на гинекологичен кабинет на всеки 10 дни, считано от третия триместър - ezhenedelno.Iz дължи на нарастващите изисквания на многоплодна бременност до бременната жена трябва сериозно да се грижи за вашето състояние. Тази загриженост е добре балансирана диета, придържане, като пренатални витамини, профилактика на усложненията, и така нататък. Г. В случай на най-малкото отклонение от нормалния ход на бременността на жената трябва да бъдат хоспитализирани. Също така, бъдещата майка на близнаци да бъдат хоспитализирани, когато преди очакваната дата на раждане е на 2 седмици (дори и в нормалния ход на бременността).

Коментари

Galoshka 28.03.2016 Какъв чудо, когато имаш дете вътре в теб. И ако двамата им - това е допълнителна грижа, така че те са здрави и пълни. Losina 03/28/2016 Добре, извадете го. И тогава с тях как? Как да опаковате, хранете. И те ще отидат: един се движи в една посока, а другата - в другата. Тук не можете да правите без дневна помощ. Светлана 03.28.2016 Нося две деца, пода не се определя точно. По принцип бях готов за това - има близнаци в семейството ми. Молете се на Дева Мария, че всичко е наред. Mama_Sashi_i_Pashi 03/28/2016 Родих близнаци: двама сина. Стомахът беше просто огромен. Почти стигнах края на присъдата си. Но, както казват те, вече са изтощени. Нямам намерение да раждам. Алла 03/28/2016 Когато едно дете чака, а след това се притеснявате, има ли достатъчно. И тогава има две или три. Трудно е да се носи многократна бременност. Добре, жени.
Share:
Comments