Мнението на жените: свежи шумни сватби - загуба на пари

"Ах, тази сватба, сватбата пееше и танцуваше!" - в самата традиция на руската сватба издаваше шум и претъпкан. Но как днешната европеизирана младеж се отнася до пищни сватби? Информационният портал "Мнението на жените" има за цел да разбере какво съвременни руснаци влагат в понятието "сватба" днес ...

Сватбата, разбира се, е едно от най-вълнуващите и важни събития в живота на момичето и затова 21,8% отговарят, че за тях сватбата е огромен празник на всички, за да завиждат. Въпреки че някои "не искат да бъдат завиждани, но великолепното е" да ". Искам рокля, искам да хвърля букет от булката, искам фотосесии за сватба.

Въпреки традиционната идея за сватбата като обилна почивка, повечето жени виждат сватбата си като скромна почивка изключително за най-близките хора. Така че помислете 50% от респондентите. "За мен една сватба с всичките й традиционни качества е загуба на пари. Не виждам да купувам рокля за много пари, за да се събере в килера. покани куп гости, които преследват една-единствена цел - се напийте ", - пишете участниците в гласуването. "Сватбата е празник за двама, а не за мама-татко, приятелки и познати. Ето защо, за мен перфектната сватба е да отидете в канцеларията на регистъра, да подпишете и маркирате в семейния кръг ".

Мнението на мнозинството от респондентите е, че те не обичат особено сватби за сто и повече гости, от които младоженецът и булката като цяло не знаят половината ... Ето защо в крайна сметка най-оптималният вариант не беше помпозен и мащабен празник, но нещо между великолепна сватба и празник за близки хора: "Според мен сватбата е нещо много, много лично. Затова предпочитам да виждам само най-близките ми роднини и приятели в този ден - няма нищо общо с останалите. "

Интересно е, че 15,5% от респондентите не планират по някакъв начин да отбележат началото на семейния живот: "По-добре е да подпишем тихо, да ходим на почивка", казват те. Таен брак в духа на любовните романи от XVIII-XIX век - какво би могло да бъде по-романтично? Да прекараш меден месец някъде на тропически острови - това не е ли мечта? В края на краищата, сватбата е празник на две любящи сърца, които решиха да укрепят връзката си чрез брак.

Но 12,7% от гласувалите декларират, че не искат да се омъжват изобщо! И това не е изненадващо: институцията на брака вече не минава през най-добрите времена. Днес се смята, че живеенето на граждански брак е много по-удобно. И може би тези момичета все още не са срещнали човек, с когото биха искали да живеят целия си живот: "в здраве и болести, в богатство и в бедност"?

Изследването включва 1360 жени от 105 руски града на възраст между 20 и 45 години.

Share:
Comments