Механично почистване на лицето - описание на процедурите,

Чистата кожа е основата на женската красота.

Комедони, акне, пъпки на възпаление възникват по различни причини, една от които е недостатъчна грижа и почистване.

Има няколко вида почистване, но досега най-ефективно е механичното почистване на лицето.

Описание на процедурата за механично почистване

Без значение колко задълбочено ежедневно почистване на лицето, избягвайте образуването на мастните контакти, кератинизация, запушени пори няма да успеят. Лоша екология, прекомерна секреция на себум, отрицателни атмосферни условия (прах, топлина, ултравиолетова светлина), козметика - всичко това води до образуването на комедони, пъпки, акне, акне. За да се отървете от тях, ще помогнете за механичното почистване на лицето, което се извършва от козметици.

Описание на процедурата за механично почистване лица можно найти в свободном доступе. На самом деле она напоминает самостоятельное домашнее избавление от прыщиков и закупоренных пор, к которому прибегает каждая девушка. Разница в том, что в салоне процедура проводится в совершенно стерильных условиях, что исключает инфицирование, и с помощью специальных высокоэффективных инструментов.

Механично почистване на лицето според прегледите - доста болезнена, но най-ефективната процедура. Козметикът ще премахне дори и най-дълбоките кожни запушалки, които не могат да се справят с пилинг, ултразвук, вакуум или лазер.

Процедурата има две разновидности:

• почистване на инструмента (с помощта на специални инструменти);

• ръчно почистване (пръсти, опаковани със специална дезинфекционна кърпа).

В действителност, в процеса на почистване, специалистът често съчетава двата метода на експозиция, постигайки идеално почистени пори. Като инструменти използвайте двустранна лъжичка Unna (или Uno), игла Vidal. От едната страна има ситова дюза за отстраняване на горния слой от кератинизирани кожни клетки и мастна секреция, а от друга - фуния с отвор за отстраняване на отделни мастните конуси или змиорки.

В процеса на почистване на кожата постоянно се дезинфекцират, така че не можете да заразите инфекцията. Ако има някакви съмнения относно това, е необходимо да се прочете описанието на процедурите за механично почистване на лицето. Особено важно е да се направи това при майки на подрастващи, които често страдат от обриви и се нуждаят от професионална помощ. Козметикът работи в стерилни ръкавици, задължително подготвя лицето за почистване и успокоява кожата след приключване на процедурата. Ето защо страхът (подвиг, при условие, че процедурата се извършва от опитен специалист) не си заслужава.

Независимо от факта, че механичното почистване е независима процедура, то е добре съвместимо с други видове почистване (хардуерно или химическо). В допълнение, този метод за грижа за кожата не е само за лицето. Почистването на деколтето, раменете и задните зони се извършва успешно.

Предимства на механичното почистване

Въпреки доста трудния начин за борба с акнето и почистване на запушените пори, механичното почистване остава най-ефективният начин за дълбоко почистване на кожата.

Козметикът работи с отделни пори и възпалителни елементи, които засягат всеки отделно. Има извличане на гнойни елементи и тайна компресирана кожа от устата на мастния канал, порите наистина се почистват. Благодарение на ръчното дозиране, дори и много дълбоки комедони могат да бъдат премахнати, които не са достъпни по други методи.

Необходимо е да се разбере, че при всички плюсове на ръчно почистване на лицето при процедурата липсват. Тъй като дълбок ефект върху кожата го наранява, червените петна по лицето ще продължат 2-3 дни. На снимките, направени след механичното почистване, можете ясно да видите, че кожата ще отнеме доста време, за да се възстанови. Следователно, ако има важно събитие или назначение, процедурата трябва да бъде отложена.

В допълнение, болката по време на натиска е доста силна. Това е показано от някои отзиви за механичното почистване на лицето. Ако процедурата се извършва от неопитен козметик, тогава той може сериозно да нарани дермата. Решите да почистите, не трябва да спасявате. Можете да се доверите на лицето си само на професионалист.

Как се извършва механичното почистване?

Почистването на лицето включва няколко етапа:

• подготовка лица;

• отваряне на порите;

• почистване със сита дюза;

• почистваща фуния;

• дезинфекция;

• затягане на порите;

• овлажняващ.

Описание на процедурите за механично почистване на лицето започва с етапа на подготовка. Кожата преди козметичните ефекти, особено свързани с нарушаването на кожата, трябва да бъде напълно изчистена от козметика, прах, мазнини. След измиване с лек почистващ гел, козметологът изпарява лицето с топла пара (с помощта на изпарител) или го затопля със специален лосион, гел или с маска за пара. За да се отворят порите, е необходимо: без нея не е възможно да проникнете дълбоко вътре.

Директно процедурата се извършва в хоризонтално положение при добро осветление. Благодарение на мощната лампа, козметикът вижда ясно лицето на клиента и може напълно да разработи всички проблемни области. Ще е необходимо да работите бързо и точно, тъй като в половин час порите ще бъдат затворени.

Преди всичко, с помощта на дюзата за сито, козметологът обработва повърхността на кожата, като премахва мазнините и мъртвите клетки на роговия слой. Възпалената кожа не се лекува, акнето се пропуска. Движение по време на ексфолиация, плъзгане, наподобява излюпване. Силно замърсеният екран в процеса се измива с водороден прекис или алкохолен разтвор.

След това идва същата фаза, за която се извършва пречистване. Козметикът с помощта на фуния премахва зрели змиорки, черни точки (комедони), мастни конуси. Дупката на фунията се комбинира с обработеното понякога, след което козметикът пресича ръбовете на фунията и извлича съдържанието. Веднага след отстраняването на гной и себум, обработената площ се дезинфекцира с алкохол.

Ако не можете да махнете тайната с лъжица, козметичката изпълнява процедурата ръчно, опаковайки пръстите си със стерилна кърпа и натискайки зоната около заразяването. Понякога специална игла може да помогне за разширяване на мастния канал, чийто връх влиза в порите.

За да премахнете белите глави (т.нар. Кръпки), козметологът пробива кожата в областта на клъстера, след това я изтласква и дезинфекцира зоната на пробиване.

Ако акнето на повърхността на кожата е много, това ще отнеме няколко процедури. След като порите са затворени, ефектът върху кожата става много болезнен. Процедурата се прекратява, за да не се причини ненужно страдание на клиента. Понякога в областта на механичното почистване се извършва допълнително вакуумно почистване. Това се прави, ако повърхността на кожата е много възпалена.

След приключване на почистването, специалистът избърсва кожата с алкохолна тинктура или я третира с течен азот. Крайната дезинфекция предотвратява възпалението. Когато повърхността на кожата изсъхне, успокойте я със специална сушена маска. Той едновременно затяга порите, облекчава зачервяването и подуването, успокоява болката и предотвратява възпалението.

След като махнете маската, можете да нанесете лек овлажнител. Това важи особено за сухата кожа. Основното е, че текстурата е много лека и не съдържа мазнини.

Показания и противопоказания за процедурата

Особено ефективно е механичното почистване на лицето в следните случаи:

• Разширени пори с тежко замърсяване;

• голям брой комедони и черни точки;

• тъпа, сива кожа;

• наличие просянок (милиумов) и жировиков;

• акне, акне;

• любезност на дермата.

Всичко това свидетелство за провеждането на механичното почистване, коментарите за които са най-положителни. Отчаяните хора могат да получат реална помощ, ако процедурата се извършва професионално и своевременно. Може да отнеме няколко сесии, но си заслужава.

Въпреки ефективността, механичното почистване на лицето не се показва на всички. Има случаи, при които процедурата не може да бъде извършена. Противопоказанията са, както следва:

• много суха кожа;

• кожни заболявания (дерматит, екзема, херпес);

• furuncle

• крехкост на кръвоносните съдове;

• Кръвни заболявания;

• повишена чувствителност на кожата;

• бронхиална астма;

• високо кръвно налягане.

Не е необходимо да планирате процедура в критични дни. През този период, кървенето и чувствителността към болката се увеличават.

Резултатите от механичното почистване

Резултатите от процедурата стават видими след няколко дни, когато следи от влиянието на Uno лъжицата и иглата преминават. Особено очевидни са ефектите от механичното почистване на лицето в снимката, направена преди и след процедурата. Резултатите са както следва:

• исчезновение комедонов и прыщей;

• лека, хидратирана, гъвкава и мека кожа;

• незабележими пори;

• Приятно равномерен тен.

Благодарение на дълбокото прочистване кръвообращението се подобрява и клетъчното дишане се възстановява, порите стават по-тесни, неприятният ефект на постоянно блестящата кожа, която искате да правите през цялото време, изчезва.

Според прегледите, след механично почистване на лицето, кожата изглежда напълно здрава. Разбира се, процедурата по кожни заболявания не се лекува, но все пак помага значително да подобри външния вид на лицето.

Възможно ли е да се извърши механично почистване на лицето в дома? Независимо от факта, че козметиците са категорично против любителското представяне, понякога можете да направите сами почистване. Важно е да разберете, че при наличие на сериозни проблеми трябва да се свържете с дерматолог и да преминете курс на лечение.

Ако състоянието на кожата не предизвиква сериозно безпокойство, тогава след необходимата подготовка, като разполагате с подходящите средства и се грижите за цялостна дезинфекция, можете напълно да се отървете от акне и комедони сами.

Share:
Comments