Как да се грижите за коленете си

При преследване на красива кожа на лицето и тялото, много често забравят, че коленете също се нуждаят от внимателна грижа. И напълно напразно, защото те често дават реалната възраст на една жена. Много често, под въздействието на агресивна среда, кожата на тези места става груба, груба и тъмна. Ясно е, че това не изглежда абсолютно не естетично. Справянето с този проблем може да бъде и най-просто най-важното е да се обърне малко внимание на коленете.

Възможно е да се помогне на краката да станат красиви, като приемат витамини А и Е вътре.

Не е необходимо да купувате специален крем за тях, можете да използвате лице. Просто трябва да ги мазни всяка вечер с мазен крем. В края на краищата, кожата на коленете е достатъчно суха поради липсата на мастните жлези, а сапуна утежнява това състояние още повече. Веднъж седмично можете да прилагате скраб, което ще помогне на кожата да бъде актуализирана.

За да се грижите за коленете, естествените продукти също са идеални. Така че, за да омекотите и да озарявате потъмнените области могат да бъдат с помощта на сок от краставици. Достатъчно е да го приложите за 20 минути на коленете си, след това да изплакнете с топла вода и с мазнина с мазен крем.

Маската на базата на кефир има и омекотяващ ефект. За да направите това, 3 супени лъжици на напитката трябва да се смесят с 1 супена лъжица нишесте и да се сложите на колене, след 15 минути, маската трябва да се измие с топла вода, можете дори да я разтриете леко с твърда кърпа. Ако използвате това лекарство за няколко месеца - коленете ви ще получат добре изглеждащ вид.

Често се случва така, че коленете да потъмняват и да изпъкват остро на краката. Това важи особено за летния период. За да се коригира подобна ситуация е възможно с помощта на сок от кисело зеле. Достатъчно е просто да го включите в проблемните зони и резултатът няма да отнеме много време. Ефектът ще се забелязва след 3 до 4 процедури.

Солта и медът, с добавка на рициново масло, са още една ефективна рецепта за проблемна кожна кожа.

Важно е горепосочените рецепти да са подходящи и за грижи за лакти и токове, избелване, ексфолиране и овлажняване могат да се извършват в комплекс.

Има и някои съвети от козметици, които ще помогнат за поддържането на кожата на коленете гладка и приятна на пипане:

- избягвайте прекалено гореща вана. Кожата на коленете ви вече е достатъчно суха, а водата от топлина ще я направи още по-твърда;

- Постоянно прилагайте овлажняващ агент. Ако не забравите да смазвате коленете си поне за една нощ, кожата върху тях ще изглежда много по-добре.

Важно е да се отбележи, че ако коленете са силно заредени, тогава е необходим интензивен курс на тяхното подмладяване за един месец, след което ще бъде необходимо само да се запази резултатът. Не забравяйте за тази част от тялото, особено след като краката на жените винаги са били предмет на възхищение и обожание на мъжа.

Share:
Comments