Маникюр за дома. как да направите красив маникюр у дома.

Как да направите ръчно маникюр

Този вид маникюр се нарича класически, ръбове или руски. Характеристиката му е в механичното отстраняване на кожуха. За да го направите у дома, се нуждаете от стандартен комплект за маникюр или от отделни инструменти за маникюр: - шпатула за придвижване на кутикула - ножици със заоблени краища за отстраняване на кожичките - ножици с прави краища за рязане на ноктите - пинсети - пили за нокти.

Маникюрът в дома, както в салона, се извършва на няколко етапа, изпълнявани в определена последователност: 1. Памучният тампон и течността за отстраняване на нокътя се отстраняват от старото покритие. 2. На ноктите се дава правилната форма (бадемовидна, закръглена, квадратна) и дължина. Ножици с прави краища отрязват ъглите на нокътната плоча и я скъсяват до желаната дължина. Тогава ръбът на нокътя се обработва с файл. Рязането трябва да се извършва съгласно правилата. Изработва се от външните краища на нокътя до центъра му. Маникюр шпатула или шпатула кутикула внимателно се движат до основата на нокътя. 3. За да се премахне безболезнено кожицата, трябва да се омекоти. За това, което в топла вода за пет минути по-ниско върховете на пръстите на двете ръце. Във водата можете да добавите специална успокояваща или морска сол - за укрепване на нокътната плоча.

4. След пет до седем минути, с една ръка, с която започвате да правите маникюр, е необходимо да извадите водата от водата и да я изсушите с кърпа. 5. Ножици със заоблени краища отрязват кожичката, започвайки отстрани, плавно преминавайки до основата на нокътя, а след това на другата страна. Необходимо е да се опитаме да отрежем кората с една непрекъсната линия, така че да расте, тя не се образува на местата, където е разбита висулката. За да не пострадате, ножиците трябва да бъдат притиснати по-близо до ноктите. 6. След отстраняване на кутикула, преминете към обработката на страничната ролка. Защо да използвате пинсети или фиксатори. Те внимателно нарязват деликатната кожа, опитвайки се да хване мястото, разположено по-близо до нокътната плоча. Необходимо е да се действа достатъчно спретнато, за да не бъде достатъчно и да не причинява болка. Страничният валяк се обработва от двете страни. След като приключите с една ръка, преминете към другата. 7. Ноктите трябва да бъдат подготвени за покриване. Те са добре изсушени и полирани със специален пилинг, ако е необходимо, например, има грапавост или канали.

8. Преди нанасяне лакътът трябва да се смеси. Не го разтърсете, защото могат да се образуват малки мехурчета, по-добре е да затоплите бутилката в ръката си и да я навиете в дланите си. Първият слой се нанася върху субстрата. Това не е необходимо, но е желателно. Освен това, когато основата изсъхне, на два слоя - декоративен лак. Не поставяйте много на лакът върху четката веднага. Тя се нуждае от достатъчно, за да покрие един гвоздей.

Размазването се прилага внимателно от основата към центъра с тънък слой. За да се запази лакътът по-дълго, декоративно покритие може да се нанесе с фиксатор.

Как да направите градиент маникюр у дома

Гандиален маникюр се прилага вече върху обработените нокти. В действителност, той прилага няколко цвята лак върху нокътната плоча, които образуват оригинално и красиво покритие. Този маникюр изглежда много впечатляващ и лесно се прави. За градиент маникюр ще трябва: - два или три нюанси на лак за нокти, хармонично цвят - парче от порест каучук - лак базови - ноктите втвърдител - памучни тампони; - течност за отстраняване laka.1. Основата се нанася върху нокътната плоча. Тя ще направи ноктите по-гладки и ще предпази от жълтеникавост. Можете да използвате всяка база - обикновена, минерална или "Smart Enamel".

2. След това изберете правилните нюанси на лак, които ще се използват при кандидатстване. Ако избраните оттенъци са много леки, те могат първо да покрият целия пирон, така че маникюрът да изглежда по-светъл.

3. Сега имате нужда от гъба. Това може да бъде гъба и редовна гъба за миене на съдове. От което се изрязва малко парче - 5-7 см дълги и широки с нокът. На него с помощта на четка прилагат цветни лакове, поставяйки петна плътен слой по вертикала - един след друг, в този ред в това, което искат да видят на ноктите. На първо място се прилага най-тъмният тон, след това средният, последният ред е най-лекият. Оптималният брой нюанси е два или три, но понякога повече. Шаблонът е готов, пред най-важния момент. Внимавайте, че лакътът няма време да вземете гъбата. Пипа с лак, притиснат към нокътната плоча. Ако лакът на гъбата се нанася твърде тънко, то не е съвсем ясно отпечатан върху нокътя. Опитът не си заслужава. Тъй като чертежът все още трябва да бъде засенчен с притискащи движения, т.е. няколко пъти прикрепете гъбата към нокътната плоча. Също лак и други пръсти. 5. В процеса на засенчване лакътът трябва да падне върху кожата. Тя може лесно да се отстрани с памучен тампон и течност за отстраняване. 6. Маникюрът е готов, наляво, за да поставите слой лак-фиксатор. Може да бъде заменен с лак с блясък или лъскав гланц ефект.

По същата технология можете да направите други цветови комбинации, например червено-жълто-оранжево, лилаво-синьо, черешово-розово и др.

Маникюр за дома: полезни съвети

Когато правиш маникюр сами, трябва да се придържаш към прости препоръки. Те ще избегнат евентуални неприятни моменти, ще направят ръцете ви още по-красиви и ноктите ви ще са по-силни. 1. Не забравяйте за хигиената. Необходимо е да дезинфекцирате аксесоарите за маникюр. Дори и да ги използвате. Не е необходимо да се стерилизирате, но преди да маникюра да изтъркате алкохол, няма да бъде излишно. Преди да нанесете цветни лакове, особено тъмни тонове, нокътната плоча трябва да бъде покрита със защитен слой от основата. Това ще предпази ноктите от пожълтяване. Ако нокътната плоча е неравна, има удари или канали, тя трябва да бъде обработена с шлайфане. След това можете да полирате с велур плат. Преди смилане на ноктите трябва да бъдат внимателно изсушени. В противен случай, нокътната плоча ще се ексфолира. Ако ноктите имат надлъжни или напречни жлебове, това означава здравословен проблем. Надлъжните разговори за липсата на витамини в тялото и възможни проблеми с червата, напречните форми често се формират след продължителна диета или заболяване. Ако ноктите ви са крехки, трябва да се лекувате. За известно време трябва да се откажете от употребата на цветен емайл и вместо това да покриете ноктите си с безцветен лак с витамин В5 или калций. Лакът се нанася в два или три пласта, за да се получи защитен филм с оптимална дебелина. С крехки и чупливи нокти трябва да бъдат изоставени метални триони. Те се заменят с фини зърна на каучук, пластмаса или картон. Периодично ноктите се нуждаят от почивка и възстановяване. В този момент отказват декоративни лакове, а ноктите подреждат здравни процедури: правят маски, вани, смазват със специален крем. За укрепване на нокътната плоча трябва да се разтрива зехтинът с няколко капки лимонов сок. Можете да направите петнадесет минути вани. Голяма супена лъжица морска сол се разбърква в чаша топла вода, където се добавят пет капки йод. Тогава върховете на пръстите се спускат във ваната. 6. Не забравяйте за ръцете. Те също така изискват грижи. Съгласен съм, не е много естетически ще изглежда красив маникюр на ръцете си с пилешко или напукана, люспеста кожа. Следователно, те трябва да се смазват ежедневно със сметана, а при измиване на съдове да носят защитни ръкавици.

Коментари

Лилиана 03/20/2016 Наскоро научих за градиентския маникюр и веднага реших да го пробвам. Всичко се оказа просто супер. Това изобщо не е трудно, можете да го направите сами и всичко изглежда като след салона. Благодарен съм за подробните инструкции!
Share:
Comments