Мама и баба: каква е разликата?

Въпреки възрастта жената винаги има активно чувство за майчинство. Когато децата вече са израснали и сами стават родители, женското настойничество автоматично превключва на внуците. Кой друг ще се забавлява, размишлява и съжалява бебето, ако не и собствената си баба? Но понякога две майки изпитват трудности да намерят взаимно разбирателство по въпросите на отглеждането на деца. От височината на неравномерните възрасти и дълбочината на опита, развитието на детето се вижда по различни начини. Понякога възникват сериозни несъгласия. Как да се хранят, обличат, наказват и разговарят с детето е общият кръг на спорове между баби и млади майки. Причините за конфликтите са в разликата между методите и подходите.

Баба училище

  • Търпението. С възрастта жената по правило става по-снизходителна по отношение на недостатъците и пренебрегването на децата. Тя знае как да приеме внуците по какъвто и да е начин: сълзи и упорити, капризни и зли. Да се ​​въздържат от физически екзекуции. Баба не е прекалено мързелив, за да стане рано и да готви любимия ви внук или внучка един ябълков пай, да седне с детето ви през нощта, когато има ужасен сън. Тя има достатъчно търпение да чете приказки, моделирайки kulichikov или да строи къщи и пирамиди.
  • Внимание. За разлика от заетите с работа и проблеми на родителите, баба ми винаги ще има свободна минута, за да слуша историите на внука си или внучката си за детски мечти, малки успехи или провали. Това отношение развива доверието в детето. Поради това често децата търсят помощ и съвети от своите баби, а не от родителите си.
  • Опитът. Бабите са по-опитни и по-мъдри, могат да научат много на дете. Те са по-добре, отколкото лекарите знаят какво се нуждае бебето, могат да обяснят причините за заболяването си и да помогнат да се справят с това с помощта на традиционната медицина.
  • Друг модел на семейството. Детето често страда от конфликти на родителите или отсъствие на бащата. Ако бабата е щастлив брак, тя може да покаже на детето други семейни отношения. Този момент е много важен за възпитанието на детето.

Образованието на мама

  • Неуспешна грижа, Младите майки при раждането на дете (особено на първото дете) се опитват да го увият, страхувайки се от настинка, преяждане, страх да се зареди с физически натоварвания, предпочитайки интелектуална работа. При проблеми със здравето на майка, като правило, се отнася до традиционната медицина: антибиотици и друга химия.
  • Нови методи, Младите майки с проблеми с поведението на детето често прибягват до физическо наказание или търсят помощ от психолози. Пренебрегвайки съветите на баба, по-често да говорите с непослушно дете в търсене на взаимно разбирателство.
  • Развитие. Млада майка винаги се опитва да даде на детето повече, отколкото тя се е родила като дете. И няма нищо лошо в това! От ранна възраст той го дава на специализирани кръгове, училища за цялостно развитие на бебето. Това решение се дължи и на високата заетост на майката, липсата на време за самостоятелно възпитание.

И двата подхода преследват творчески цели. Хармоничната обмяна на мнения е много важна тук. С общо обучение на детето, майката и бабата трябва незабавно да идентифицират и съгласуват принципите на възпитанието на децата, като уреждат всички различия.

Текст: Катерина Пчельникова

Share:
Comments