Как да се справяте със синдрома на уморени крака

Почти всеки човек е запознат с усещането за тежест в краката, подпухналост и изтръпване. Все пак, не винаги е подходящо да се отпише такъв дискомфорт за умора след работен ден, причината може да е много по-дълбока. Може би сте докоснати от такова неудобство като синдрома на уморени крака. Това е първият сигнал за появата на разширени вени.

Основни характеристики

- Изглед в краката на тежест, умора, болка, а не само до края на деня;

- Неприятни усещания в телетата, проявени от спазми, болки;

- подуване на краката в глезените и краката;

- чувство на изтръпване на краката;

- Усещане за изгаряне, усещане за треперене, издърпване на болки в краката.

Причини за възникване на

Основната причина за това заболяване е нарушаването на нормалното кръвообращение на краката. Това се дължи на тежки натоварвания на краката, когато вените просто нямат време да се справят с работата си. Страдаха от такова нещастие хора, които са принудени да седят, да стоят или да ходят много. При заседнал начин на живот кръвта във вените застава, защото мускулите на краката не се свиват със сила, достатъчна да се движи нагоре. Когато стоят, кръвта и лимфата застигат, което води до оток. При жените причините за синдрома на умората могат да бъдат бременност, редовно носене на токчета, тесни дрехи, наднормено тегло. Всички тези фактори предотвратяват нормалното движение в краката. Вредните навици, като пушенето и пиенето на алкохол, също могат да оставят своя белег. Причините могат да бъдат и наследствени.

Профилактика

- Яжте повече храни, които съдържат фибри, витамин Е, фолиева киселина, микроелементи. Функциите на храносмилателната система и кръвообращението са тясно свързани.

- Опитайте се да пиете повече вода и да намалите количеството кофеин. Водата подобрява кръвообращението, кофеинът - напротив.

- Направете крака подгряващо и ежедневно упражнение.

- Избягвайте лошите навици.

- Носете удобни обувки, ако е необходимо, използвайте ортопедични стелки, избягвайте високи токчета, с ежедневно износване тяхната височина не трябва да бъде повече от 4 см, петата трябва да е стабилна.

- Избягвайте късни ястия, защото клетъчният обмен се забавя, което предотвратява възстановяването на вените през нощта.

- Почивка, достатъчно сън, отидете за спорт.

- Вземете студен душ. В студената вода кръвоносните съдове бързо се свиват.

Лечение

Ако все пак се отнася до синдрома на уморените крака или крака, необходимо е да се премине или да се проведе консултация с експерта, да се направи диагностика и САЩ. Невропатолози, флеболози са ангажирани с тези проблеми. Те ще предпишат квалифицирано лечение.

Вкъщи можете да правите водни процедури - редуващи се студени и горещи компреси. Нанесете на краката си за две минути горещ компрес, след това за няколко минути студено и няколко пъти. Добре масажирайте яйцата. Също така ефективни са сесиите на ароматерапията и fitovannochki. Смесват се 15 капки босилеково масло с три супени лъжици бадемово масло, разтривайте се в краката. Тази процедура обаче е противопоказана при бременни жени.

В салоните за красота може да ви бъде предложена процедура на преспиротерапия - на краката си поставяте специални панталони и ги запълвате с въздух, поради което краката се изтласкват, кръвта се издига на съдовете, краката се отпускат и почиват.

Изборът на медицински и козметични процедури е доста широк. Отговорете на вашето здраве. Навременните превантивни мерки ще помогнат за елиминиране на основните причини, които причиняват синдрома на уморените крака, укрепват стените на кръвоносните съдове и помагат да се избегнат разширени вени.

Share:
Comments