Лед и красота: какво може да се направи като полезни кубчета

Ледът е тоник, събужда тялото (тъй като сутрин се препоръчва измиване с кубчета) и освежава кожата на лицето и тялото.

Всичко това се дължи на факта, че по време на охлаждането на кожата се влива кръв към нея, порите стават по-тесни, метаболитните процеси се стимулират. Кожата става по-еластична и свежа, за тези, които нямат естествен руж, това измиване ще даде светло розово на бузите.

Измиването се извършва с бързи темпове, ледът се плъзга по кожата както на лицето, така и около областта на шията и деколтето. Двукратната процедура ще даде не само веселост, но и свежест и стягане на кожата.

Козметиците съветват след измиването на студено да не се изтриват, а да позволят на кожата да абсорбира течност. За да се направи използването на лед още повече, възможно е да се замразява не само водата, а заедно с абсорбираната течност, полезни микроелементи също проникват в кожата.

Ние предлагаме няколко варианта на "пълнене" на витамин тонизиращ лед.

Леден състав за красота

  • Минералната вода ще бъде отлично освежаващо средство за кожата, тя е много полезна за тялото и може да се приема не само отвътре, но и отвън като средство за измиване на студ.
  • Тоничността е също така притежавана от зелен чай, варя силно варя и се изсипва в плесени. Сутрин можете да се насладите на освежаващия ефект и аромат на чая върху кожата си.
  • Пречистващото свойство е сребърна вода. Поставяме сребърната монета във водата и я оставяме за един ден, после я замразяваме и я използваме. Среброто притежава и дезинфекционни свойства, поради което такова измиване ще се появи за чувствителната и раздразнена кожа.
  • За да се отървете от пигментационните петна и да олекотите малко кожата, използвайте оризовото отвара за процедурите. За да направите това, изплакнете малко количество житни растения и кипете до пълно разграждане, разтеглете и замразете течността. На всеки три дни подгответе нов бульон.
  • Лавровият лист има успокояващ ефект. Той също така трябва да се варят и течността да замръзне. Между другото, тези кубчета могат да се използват след почистване на къща.
  • Лимон сок не само има отличен набор от витамини, но също така е в състояние на подмладяване на кожата. За да направите цитрусов сок, изстискайте половин лимон течност, свържете го с чаша вода и замразете.
  • Друго избелващо средство е грейпфрут, сок от него не е необходимо да се натиска. Достатъчно е само да почистите лобулите от кората и филма и да замразите.
  • Динята диня е тоник. Стиснете сока и го замразите, свежестта и енергията за кожата са гарантирани.

Ледът за красота може да се направи не само от плодове и подправки, но и от билки. Проучете ефекта им върху кожата и подгответе лечебни бульони.

В заключение, трябва да се припомни, че през студения сезон ледът не трябва да се мие, поне преди да излезе на улицата със сигурност. Не използвайте лед, ако кожата е много възпалена или вашите съдове са разширени, такива процедури могат да влошат състоянието на лицето. Ако имате съмнения в тази процедура, консултирайте се с козметик.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments