Цитрусовая диета

От дълго време се смята, че цитрусовата диета е сред най-ефективните, но за съжаление не е толкова лесно да се придържаме към нея. Само тези, които имат воля, могат да издържат на тази диета. Но този метод ще даде отличен резултат: минус 10-15 килограма на месец. Важно е да се отбележи, че цитрусовата диета е много популярна в Германия.

ЦитрусыНека разгледаме по-подробно тази диета. Тя има своите предимства и, разбира се, има своите недостатъци. Да започнем, може би, с нейните положителни аспекти.

Предимства на цитрусовата диета:

 • Сам тялото ви почива, защото всичките ви тежки храни са напълно изгубени от вашата диета: бързо хранене, тлъсто месо, сладкиши и т.н. Също така няма вредни продукти, където има различни добавки, ГМО и консерванти;
 • Първите резултати се появяват на третия ден от диетата, тъй като не могат да се похвалят с други начини за отслабване. Освен това тя ще ви даде някакъв стимул да продължите да издържате;
 • Наличието на плодова киселина в тези плодове позволява разцепването на мазнини, без дори да се излагате на физически стрес и физически упражнения;
 • Всички цитрусови продукти също имат огромно количество витамини и различни полезни елементи, които ще подобрят тялото ви по други начини;
 • От вътрешната страна има още един плюс, защото не е нужно да губите време за приготвяне на ястия и вечери.

По принцип това и всички положителни аспекти на тази диета. Сега помислете за недостатъците.

Цитрусови плодове

Недостатъци на цитрусовата диета:

 • Цитрусовите плодове имат много малко калории, така че скоро може да се появи главоболие и слабост;
 • Отново наличието на малко количество калории в плодовете ще ви отведе след известно време до постоянно усещане за глад и желание за закуска, което прави вашата диета много по-трудна.

Необходимо е също, преди да отидете на такава диета, да отидете на лекар и да се уверите, че нямате алергии към цитрусовите плодове, в противен случай можете да забравите за тази опция и ще трябва да потърсите други начини да кажете сбогом на наднорменото тегло.

Диетата на цитрусовата диета

Както можете да разберете по име, можете да използвате в диетата период само цитрусови плодове: лимони, мандарини, грейпфрути, портокали и др. В тази диета има правило: всичко, което не е позволено, е забранено. С други думи, по време на цитрусовата диета ви е забранено да ядете нещо, освен тези, които са разрешени в диетата.

Освен това трябва да научите няколко правила:

 • Не можете да ядете 3 часа преди лягане, а последното хранене трябва да бъде не по-късно от 19 часа;
 • Да ядеш храна е необходимо за половин час преди да излезеш навън;
 • Всяко хранене трябва да бъде придружено от едночасова пеша или от физически упражнения;
 • Преди лягане се препоръчва да се пие 1% кефир или да се направи клизма.

Цитрусовая диета

Диета върху цитрусовите плодове в продължение на 2 дни

Бихме искали да ви предложим меню за 2 дни диета с цитрусови плодове.

1 ден

Закуска: 200 гр. оранжев прясно изцеден сок;

Обяд: 2 среден киви и голям грейпфрут;

Вечеря: 150гр. черен хляб, 2 твърди варени яйца, чаша вода.

2 ден

Закуска: 200 гр. прясно изцеден сок от грейпфрут;

Обяд: 2 среден киви и голям грейпфрут;

Вечеря: 2 твърдо сварени яйца и тост, чаша вода.

През нощта, преди да си легнете, можете да пиете чаша чай с лимон, но без захар.

Ако искате да продължите диетата допълнително, след това се придържайте към подобна диета.

Един ден трябва да пие около 1,5-2 литра вода. В този случай водата трябва да се пие в малки глътки и само за да утолите жаждата си. Вместо вода можете да пиете билков чай. Можете също така да пиете една чаша цитрусов чай ​​на ден. Както можете да видите от диетата, можете да използвате само оранжеви, сокове от грейпфрут, можете да ги замените с домат.

Share:
Comments