Крем супа с червена леща

Ако сте на диета, то със сигурност знаете колко трудно е да излезете с нещо вкусно за обяд. Предлагаме ви да опитате вкусна супа с червени леща. Хранително, уникално вкусно, ароматно и бързо ще реши проблема с обяда и няма да навреди на фигурата ви. Тази супа от леща се приготвя без сметана. 10

Лещата се отнася до бобови растения, но се отличава благоприятно от бобовите си екземпляри с високото съдържание на микроелементи, растителни протеини и витамини. Тя постоянно присъства в менюто на вегани и вегетарианци, които трябва да изключат месо и млечни продукти. И разбира се лещата са идеални за отслабване.

Съставките

15

- вода - 1 литър. - моркови - 1 бр. - тиквички - 1 малък или половин среден - зелен лук - з-ч пера - сол - 0.25 чаени лъжички - натриев пипер - на вкус (щипка е достатъчно) - червена леща - з супени лъжици. лъжици

Рецепт супа

Докато водата кипи на супата, можете да направите зеленчуци. Тихо нарязани моркови и тиквички. Между другото, кори с тиквички не може да бъде отстранен. За удобство използвайте специален разфасовъчен инструмент.

Можете да отрежете зеленчуци и конвенционален нож, но ако искате бързо да направите супа, е по-добре да изрежете морковите и тиквичките колкото е възможно по-тънки. Ние също намалим зеления лук на малки кръгове.

2

з

Изпращаме всички приготвени зеленчуци на вряща вода. Кук на средна температура, около 10 минути. Салим и добавете пипер на вкус.

ч

5

И сега можете да перете леща, 2 пъти. И добавете към супата. Кук за 5 минути.

ш щ

Червен (или розов) леща достатъчно бързо, за да се вари, така че много скоро супата ще бъде готова. Изключете огъня, ако желаете, можете да добавите няколко капки зехтин.

8

Разбъркайте, изпратете супата в миксер и разбъркайте докато постигнете гладка консистенция, така че супата изглежда по-хубава.

я

Готовата супа с червена леща се сервира горещо, можете да я украсите с листа босилек.

12

Тази рецепта от категория

Съдове от леща, Супи суха, Супи сушени
Share:
Comments