Красотата е жена жертва

Колко известни афоризми познаваме за красотата. Много от вас вече са започнали да си спомнят тези твърдения. Най-вероятно ви се струва нещо като "красотата ще спаси света", "красотата изисква жертвоприношение", "не се ражда красива, но ражда щастлива" и т.н. и други подобни. И основните преследвачи на красотата се считат за жени. Това, което бедните правят заради съвършенството! Хората гордо се наричат ​​ценители и често определят критериите за красота, а жените, от своя страна, упорито се опитват да се сравняват с тях. Нека си спомним какъв вид жертви женският пол направи, за да стане по-привлекателен.

Мнозина ще кажат, че за да се изтезавате с екзекуции, за да се доближите до идеала на красотата, изобщо не е необходимо, защото главното в жената е очите й. Те са способни да омагьосват всеки, ако тичат в ада, звездите блестят и синьото небе е видимо. Но естествените дарове на жените винаги са били оценявани не много високи, така че прибягват до трикове от различни видове. Например, по едно време е било популярно да се погребва сокът на атропин-съдържащото растение Beladonna или "красива жена". Появи се невероятен блясък, остана само гледката на красотите.

Сега в стремежа си към хармонията жените се изчерпват с диети и фитнес центрове и преди да станат развъдчици на тения в телата им. Ларвите им влязоха в тялото с хапчето, а след това разшириха и присвоиха всички хранителни вещества. Необходимата гъвкавост бързо дойде, но също толкова бързо завърши и животът на тънка красота.

Много жени се оплакват от необходимостта да носят неприятно бельо, защото никога не носели корсети от XIX век. Отне едва час и половина, за да вземе багажника си. Но вие веднага сте имали талията на аспен, а изместването на ребрата и вътрешните органи не е притеснявало никого.

Деветнадесети век се отказа от фантазиите на жените. Всичко, което имаха, стана средство за постигане на красота. За оловните прах, които дават на кожата белота, гладък цвят и гладкост, всеки знаеше. Но малцина предположиха, че освен перфектната кожа, дамите получиха мозъчен тумор, парализа и преждевременна смърт. Около едно и също време много млади дами започнаха да приемат арсен, но не и да уреждат точки с живота, а да постигат приятен тен, блясък в очите и вълнуваща кръгла маса в тялото.

Китайците винаги са били много любители на изобретенията. В Китай се ражда традицията на краката. Започнахме да правим това и на млади момичета, крехките им крака бяха обвити възможно най-плътно. И всичко това, за да превърне краката в "златни лотоси". В резултат т. Нар. Лотоси излъчваха ужасна миризма, гниеха и бяха покрити с дълбоки гънки. Самият процес на деформация беше невъобразимо болезнен. И мъжете дори не подозираха такива кошмари и бяха докоснати от несигурната походка и стъпките на марионетния размер.

Ако смятате, че такива разследвания са били грешки от миналото и невежеството на науката, грешите. Дори и в наши дни жените все още се стремят да "преначертаят" себе си по всякакъв възможен начин. Ето пример за вас. През двадесети век радиоактивната козметика стана много популярна, което даде на кожата здрав цвят, отстранява възпаление и недостатъци. Жените по целия свят са купили чудодейни буркани и са полудели от радост. Това продължава, докато учените не докажат малък страничен ефект, в резултат на което красивите дами буквално паднаха от челюстите си.

Share:
Comments