Красивите крака искат минута внимание

Тежест в краката до края на деня, подуване, съдови кълнове по краката и започват да се появяват сини "подутини" на вените по кожата - всички те са спътници на коварна варикозна болест, която е по-добре да не се пренебрегва.

Сърцето е помпа на човешкото тяло, което осигурява постоянно кръвообращение. За да се гарантира гладкото му функциониране и захранването с кръвта на всички кръвоносни съдове, има постоянна борба на тялото ни с тежест, която засяга кръвния поток. При недостатъчни венозни клапи и понижаване на тонуса на вените кръвообращението в краката намалява, влошава. В резултат - появата на кожата на разширени модели и възли от вените.

За съжаление, повечето от нас активно "помагат" разширените вени - седим или стоим дълго време, мързеливи, за да прекъсваме работата, да водим заседнал начин на живот и в продължение на години да носите допълнителни паунда. И ако вече купуваме абонамент за фитнес клуб, често се зареждаме над допустимото, което също не е добро за здравето и красотата на краката. Носенето на неприятни дрехи (например плътни панталони) или чорапогащник с плътни еластични ленти може също да доведе до разширени вени.

Ранна диагноза - успешно лечение на разширени вени

Болестта дебютира с появата на единични синкави вени, васкуларна мрежа и скоро води до факта, че ставаме ограничени при избора на дрехи - не носете мини поли, избягвайте да се появявате на плажа и да изпитате проблеми в личния живот, притеснени от голота с любим човек. За да се предотврати подобно развитие на събитията, е необходимо при първите признаци на разширени вени да не съжаляваме за времето, да се обърнем към флеболога и да претърпим ултразвукова доплерография (UZDG) - основният и много информативен метод на човешката венозна система.

След безболезнено изследване на венозния кръвоток и състоянието на клапните вени, лекарят ще постави правилната диагноза и ще определи по-нататъшната тактика на лечението. Не се страхувайте да се обърнете към флеболога само поради това, че се страхувате от хирургическа намеса - сега използвате съвременни нехирургични методи за борба с разширени вени, които лесно се прехвърлят, не оставят белези и не изискват хоспитализация. Освен това има ефективно лекарствено лечение за разширени вени.

Ако подозирате, че имате разширени вени, не се колебайте - времето работи срещу вас! Потърсете професионален съвет от флеболог.

ФЛЕБОЛОГИЯ В КЛИНИКА. ДЕЙСТВИЕ!

Share:
Comments