Колко правилно да бръснете интимна зона на момичето:

Деликатната област на бикините изисква специални грижи.

Въпреки разнообразието от съвременни видове депилация, бръсненето остава най-честата възможност да се отървете от ненужните косми.

Колко правилно да си бръснете интимна зона?

Интимна прическа: съвременни посоки

Естествеността отдавна е нещо от миналото: дизайна на бикини днес е станал почти изкуство. Нищо излишно - това не винаги е скучна класика в линията на бикините или радикална бразилска депилация, при която косата се отстранява дори от глутея.

Съвременните посоки на интимни прически предполагат интрига, пикантност, бунт на фантазия. Колко правилно да бръснете интимна зона на момичето, да мечтаете да удивлявате света?

Подробно изображение, Сравнително сложна версия на прическата, включваща изработването на малки елементи: цвете с капка роса, пеперуда в дланта на ръката. Само истинският господар може да върши тази работа.

Графичен украшение, Тази опция е по-лесна: ясни линии, логически форми. Можете да изобразите китайски характер, всяка буква, лого, символ.

Подстригване с продължително оцветяване или леко тонизиране за няколко дни, Можете да си позволите комбинация от цветове, необичаен или естествен нюанс.

Стрижка-пикант - комбинация от шарки и допълнителен декор: кристали, блясък, пера, пайети, мъниста и др. Цялата тази красота е поставена върху специално лепило решение, безопасно за кожата. Между другото, любителите на специални връзки могат да украсят прическата с ядливи дражета.

• Друга модна опция - използване на прехвърляеми "татуировки" в район преди бикини. Оказва се, че е много красива и необичайна и да се справя със задачата, която момичето може самостоятелно. Прилагането в злато, сребро или друга сянка трае най-малко три дни.

Класическите прически не са изчезнали никъде. Напротив, преобладаващото мнозинство от момичетата предпочитат точно добри класики, максимален дълбок бикини или бразилски вариант.

Как правилно да бръснете интимна област: преглед на устройствата за интимни прически

За да получите добра интригуваща коса, трябва добре да се подготвите за това. На първо място, подгответе необходимите инструменти. Ще ви трябва:

• машина за бръснене;

• безопасни ножици;

• машина за подстригване;

• крем-пилинг;

• сапун, пяна или гел за бръснене;

• гел след бръснене (или успокояващ агент на базата на алое, лайка, невен);

• пинсети;

• огледало.

Основното средство е бръснач. Тя трябва да бъде напълно остра, в противен случай бръсненето ще се провали. Blunt острието - не само липсата на перфектна гладкост, но и дразнене, вкоренени косми. Смята се, че бръсначите за мъже са по-удобни за използване в интимната област, тъй като те са специално създадени за деликатна кожа. В допълнение, те нямат неудобни ограничения, които затварят гледката и предотвратяват достъпа до най-уединените места на тялото.

Във всеки случай е по-добре да вземете бръснач с три или четири остриета и лента от гел: това е по-безопасно и по-чисто бръснене, улеснява плъзгането.

Ножиците или бръснещата машина улесняват подготовката за процедурата. Те са необходими, ако космите са много дълги. Химическите вещества (пилинг, гелове, сапуни, пени) трябва първо да бъдат проверени за алергия. За това продуктите се поставят върху китката или лакътя.

Използвайте средствата за бръснене на мъжете не си заслужава. Те имат силен парфюм, който може да предизвика дразнене на лигавицата. Най-добре е да се обръсне със специални продукти за жени. Макар и подходящ и успокояващ крем-гел за душ, който е добро пяна и има успокояващ ефект върху кожата.

За правилното обръщане на интимна област може да ви е необходимо огледало. Това ще помогне да се премахнат космите в най-усамотените райони и да не се нараните.

Как да обръснем интимна зона на момиче: инструкции стъпка по стъпка

Неправилно проведената процедура ще има най-неприятните последици. Дори ако има идеално остър бръснач, мек гел за и след бръснене, резултатът може да бъде разочароващ. Ето защо трябва да знаете как правилно да обръчите интимната зона и да изпълнявате всички етапи на процедурата.

• Най-напред трябва да вземете душ или вана, за да парна кожата в интимна област. Пренебрегвайте този етап не е необходимо: влажна, спокойна кожа е по-лесно да се раздели с косми и по-дълго остава гладка.

• Повърхността на кожата трябва да се почиства с гел или доказан сапун, който не предизвиква дразнене. Идеалният вариант е да направите пилинг, за да премахнете кокалите на кокалестата кожа. Освен това почистването ще предотврати влошаването на космите.

• Нанесете пяна, гел, сапун върху областта за бръснене. С едната ръка издърпайте кожата в областта за третиране, а другата бръснете. Ако задвижвате острието на мека, плътна повърхност на кожата, лесно можете да го нараните. В допълнение, бръсначът нарязва косъма по-добре, ако се плъзга по идеално гладка и плътна линия.

• Започнете бръсненето по-добре от областта под пъпа. Движенията трябва да бъдат меки и гладки. Разфасовките в интимната област се лекуват дълго време и причиняват много неприятни усещания. Ако се появи рязане, трябва незабавно да се обработи с пероксид.

• Бръснете се по линията на космите, за да избегнете навлизането им и срещу тях - за да направите кожата по-гладка. Следователно, правилно е да бръснете интимната зона на момичетата с много чувствителна кожа само в посока на растежа на косата. В крайни случаи, нямайте нищо против шофирането на бръснач, но перпендикулярно, тоест отляво или надясно.

• Ако кожата реагира нормално на обратното движение на бръснача и след първата процедура няма дразнене или враждебност, възможно е да се отреже косата веднъж по време на растежа й, а вторият - срещу.

• Трудно е да се разгледа резултата, така че трябва да проверите гладкостта на кожата с пръстите си. Колко правилно да се обръсне интимна зона в областта на бедрата? Точно така, при докосване.

• Ако ножът се движи дълго време на едно и също място, ще настъпи дразнене. Две, трябва да са достатъчни максимум три движения.

• След процедурата кожата е внимателно, без да се търка, накисва и нанася върху суха повърхност успокояващ гел или крем след депилация.

Ежедневното бръснене може да доведе до зачервяване и раздразнение. Кожата, особено в началото, трябва да дадете един или два дни почивка.

Как правилно: да бръснете интимна област или да направите депилация?

Бръсненето не е единственият начин да се отървете от косата у дома. Има много други начини: восък или депилация на захар, използването на специален крем или домашен епилатор. Как правилно: да бръснете интимна област или да използвате други средства? Всичко зависи от вида на кожата, т.е. отговора му на конкретна процедура и индивидуалните предпочитания.

1 самобръсначка, Най-лесният начин за домашна грижа за интимна област. Неговите предимства са простота, нисък травматизъм, широк избор от бръсначи, без болка и вкоренени косми, при спазване на правилната технология за обработка. Недостатъците на бръсненето са рискът от нарязване, последвалото нарастване на грубите, по-твърди косми, както и кратката продължителност на получения резултат. На втория трети ден след процедурата се появяват четини, които причиняват определени неудобства. Те са болезнени, сърбящи, могат да предизвикат дразнене и възпаление. Въпреки това, за чувствителна кожа, която е склонна да расте, това е най-предпочитаният метод за премахване на косата.

2 восък, Много ефективен метод за депилация, ако се извършва с топъл восък и тъкани ленти. Кожата остава гладка за дълго време, до две седмици, растежа на космите значително намалява, те стават по-леки и по-меки. Процедурата обаче има значителни недостатъци: тя е много болезнена и често води до влошаване на космите, възпаление, дразнене на кожата. Освен това трябва да изчакате, докато косата расте на половин сантиметър. Методът е подходящ само за момичета с висок праг на болката и нечувствителна кожа.

3 подслаждане, Най-близкият роднина на депилацията на восък се различава от восъка с по-хармоничен състав на пастата. Плюсовете и минусите на процедурата са същите като при третиране на кожата с восък. Въпреки това, нарастването на космите след депилацията на захар е все още по-малко. Ако направите всичко правилно, предварително подгответе кожата и откъснете масата по време на растежа на косата, тогава крушката е по-малко ранена. Методът се счита за по-мек от восък, по-малко болезнен и може да бъде подходящ за момичета с по-чувствителна кожа.

4 Крем, Химическият състав се нанася върху кожата, за да се разтвори косата, след което лесно се отстраняват с помощта на скрепваща шпатула. Простотата и липсата на болка го правят любима от много момичета. Освен това, ако депилиращият крем се използва редовно, вашите косми стават обезцветени и стават тънки. Въпреки това, на твърди и дебели косми не работи.

5 Домакински епилатор, Доста лесен за използване метод за борба с космите. Позволява бързо да се справите с доста голяма площ от повърхността на кожата, но не работи както върху прекалено къси, така и за дълги косми. Необходимо е да се изчака оптималният растеж, внимателно да се подготви кожата преди процедурата и след това да се грижи за нея. Резултатът се запазва за дълго време, космите стават по-тънки. Против: силна болка и врастнали косми. Подходящ за много издръжливи момичета с нормална, нечувствителна кожа.

Методът на депилация се избира индивидуално. Ако разбирате как правилно да бръснете интимна зона и да се адаптирате към този метод, можете перфектно да управлявате прост, надежден и напълно безболезнен бръснач.

Share:
Comments