Кой матрак е по-подходящ за новородено: обиколка на

Бъдещите родители, които се грижат за здравето на бебето предварително, дори преди раждането му, напълно разбират колко е важно за малкия и тих и дълбок сън. В края на краищата, то ще се развие нормално и ще се почувства добре.

Кой матрак е по-подходящ за новородено (кой матрак да избере) - нека се опитаме да разберем използвайки знанията, получени от прочитането на тази статия.

Подготовка предварително и правилно

Докато чакат пристигането на щъркела, бъдещите майки и татковци трябва да бъдат сериозно приближени до момента, в който се появят трохите: да закупят всичко необходимо, да подготвят стая и т.н. Сериозен момент за майките и бащите е закупуването на матрак за новородено.

От правилността на избора по-късно ще зависи от това колко здраво и силно ще расте бебето, което почти винаги е в яслите през първите месеци след раждането му.

Педиатрите вярват, че новородено бебе е длъжно да заспи дълбок, здрав сън около шестнадесет до осемнадесет часа на ден. Освен това, първите месеци от живота на бебето са толкова важни за правилното образуване на гръбначния стълб.

Матракът трябва да бъде не само уютен, но и достатъчно качествен.

Кой матрак е по-добър за новородено?

Матраци за новородени (които да изберат - в резултат ще бъдат решени от родителите) има доста. Ето защо много майки и татковци са объркани: къде да насочите погледа си?

Този въпрос мъчи почти всички млади родители. Но се оказва, че това не е толкова трудно.

Обикновено производителите на легла за бебета се стремят незабавно да изберат и най-оптималния матрак за тях.

Добре познат продавач може да ви предостави безценна помощ при избора не само на комфортен и качествен матрак, но и на одеяла, възглавници, спално бельо и бюфети. Ако родителите искат да направят всичко сами, ако нямат доверие в консултантите, те трябва да знаят няколко прости правила.

Критерии за подбор: Размер и твърдост

Размерът на матрака, който трябва да бъде избран, трябва първо да съответства на размера на бебешкото легло. Ако е твърде голям, тогава ортопедичните функции не могат да се изпълняват. Ако е малък - тогава той може да напусне със завидна константа.

Какъв вид матрак е най-подходящ за новородено (с матрак за новородени, който ще бъде избран), за да покрие дъното на яслите, не е необходимо да мислите: трябва да е с подходящ размер. Бебето трябва да лежи в уют и уют, а движенията му не трябва да бъдат ограничавани.

Тук трябва да вземем предвид, че матракът е приблизително един или два сантиметра, както в дължина, така и в ширина, трябва да бъде по-малко от място за спане. Затова е необходимо тя да бъде идеално разположена в детско креватче, а погледът няма да бъде видим. Но ако матракът е с размерите на кошарата, ще има известни трудности при отстраняването му и връщането му на мястото.

Следователно, преди началото на избора, е необходимо да се премахнат предложените опции точно по размер. Стандартните размери на дъното на кошарата са три вида: 140x70 cm; 125x65 см и 125х60 см. И когато всеки от параметрите на основата на кошарата е известен (особено ако леглото е направено по поръчка), тогава матракът ще бъде точно съвпадащ. Между другото, неговата дебелина трябва да се вземе предвид - тя трябва да бъде в диапазона от 8 до 15 см.

Тъй като гръбнакът все още не е напълно оформен при новородените и за разлика от възрастните, той все още няма S-образно огъване (това е абсолютно прави и този завой отнема само две до три години), затова всеки матрак с необходимата твърдост е толкова важен за всяка троха.

Лекарите в категорична форма забрани на децата до една година да спят на мека, така че гръбнака не е усукана. За да започнете живота на бебето, ще се поберат твърди или умерено твърди матраци.

Критерии за подбор: пълнеж и материал

След като родителите разбраха какво трябва да бъде матракът, е време да започнете да избирате материала и пълнителя му.

Най-добре е, ако материалът е естествен, във всеки случай той трябва да има максимално количество естествени влакна. Младите родители трябва да знаят, че е много трудно да намерят напълно естествен матрак, затова трябва да търсите нещо сред материалите на комбинираните. Много е важно в матрака за бебето да няма вредни вещества и да няма възможност за абсорбиране на неприятни миризми.

Необходимо е за детето и за екологията на матрака. Такива добри материали включват кокосово бръснене, филц, водорасли, конска коса и други подобни. И всичко това е идеално за вземане на матраци за деца, защото те не са патогени на алергии и не излъчват никакви вредни вещества.

Трябва да се отбележи, че ако матракът е направен от чипс от дървен материал или слама, това ще струва малко, но това е непрактичен вариант. Тъй като вероятността за излагане на влага е висока (бебето често може да пише), тогава такъв матрак бързо ще се провали. Конските коси понякога могат да допринесат за появата на алергии. Но ако има кокосови чипове в матрака, това ще бъде правилният избор, тъй като такъв матрак е хипоалергичен, притежава бактерицидно свойство и не изгнива. Тук много родители ги избират.

Ако младежът е неспокоен и сънлив, по-добре е да поставите матрак в гардероба, в който има водорасли. Продукти от този вид могат да облекчат стреса и да облекчат безсънието, дори да успокоят малкото бебе.

За карапуза ортопедичният ефект изобщо не е фундаментален, защото тежестта на тънките трохи не е много голяма и матракът не е изцеден. Поради това матракът със средна твърдост без ортопедичен ефект е подходящ за младите хора.

За да се вентилира матрак, той трябва да се завърти четири пъти годишно. За да ви помогне да го спаси ще дойде водоустойчив матрак подложка, която първо предпазва яслите от мокро, и след това ще бъде лесно да се премахне и износване.

Крокодил и обвивка

Сега няколко думи за покрива на матрака. Това е точно това, което се препоръчва да купувате едновременно с матрака. Матракът ще предпази матрака от прах и течове.

Много удобни двустранни матраци за най-малките. В подобни матраци от едната страна - материалът е топъл, а вторият е леко по-студен, защото перфектно преминава въздух.

За парти, предназначено за зимата, като правило се използва вълна, която има свойства на абсорбиране на влага и е естествен изолационен материал. Такава тъкан е идеална за запазване на топлината, която помага да се направи сън на карапузик в студен сезон, здрав и спокоен.

Ако говорим за ликвидацията, тогава докато децата не достигнат петнадесетгодишна възраст, по-правилно е да избирате само силни естествени материали. Тапицерията с добро качество се изпълнява не само от естествени компоненти, има няколко допълнителни слоя в нея. Най-добрата тапицерия е свалена. Той може да има такива междинни слоеве: вълнен, памучен, sinteponovye и други материали. По-правилно е да изберете такава тапицерия, която ще бъде доста силна - например жакард. Материалите се разтриват много бързо. А жакардът има хипоалергични свойства и отлична производителност (той е вентилиран). Човек трябва да бъде много внимателен със специални импрегниращи тапицерии, като анти-прах и антимикроби, защото бебето може да започне алергично към такива вещества от ранна възраст. Поради това е по-добре да не рискувате здравето на детето.

Съвет към родителите: Тапицерията трябва да е на светкавица. Така че ще бъде по-лесно да го махнете, за да се измиете.

Какво е по-добре за бебе: матрак с или без пружини?

Ако разчитате на мнението на педиатър, те не препоръчват да купувате новородено бебешко матрак с пружини, защото те ще бъдат безполезни за трохите. Същото важи и за ортопедичните модели. Такива матраци са необходими от деца на четири години. Въпреки това, някои деца обичат да скачат на изворите.

За бебета матраците са направени със зависими и независими извори. Разликата е следната: независима "скриване" в отделни торбички и не реагира на факта, че в съседната точка на матрака. Съветник по педиатър: да избере точно такива матраци за най-малките деца.

Ако пружините са зависими, с течение на времето ще се промъкнат и се превръщат в хамак. И това ще има лош ефект върху формирането на позата на карапушката.

Пролетните матраци са подходящи за новородени, както и за деца на възраст от три до четири години. Те имат умерено твърда структура. Това означава, че е възможно да се използва едната страна като твърда рамка (това е подходящо за новородени трохи), а второто - средно средно (за деца на три години).

Share:
Comments