Календар на бременността по седмица. развитие на плода,

Календар на бременността - първият месец

Първият месец на бременността за повечето жени е почти незабележим, защото те научават за тяхното положение до края на това или дори началото на следващия. И през първия месец се случват най-глобалните събития в развитието на ембриона. Въпреки че дори не предполагате, че във вас се появява нов живот. В акушерството терминът "бременност" се счита за последния менструален период, въпреки че овулацията и концепцията се появяват приблизително 2 седмици по-късно от менструацията. Следователно, бременността се счита за средна продължителност от 40 седмици (280 дни) или поне докато сме свикнали с повече от 9 месеца.

Промени в тялото на майката през първия месец от бременността.

През първата седмица на месеца жената има менструация и мозъкът вече активно възстановява тялото на жената за среща с бебето. Започва да зрее един от хилядите яйца, а маточната лигавица отхвърля вече остарелия лигавичен слой и започва да образува нов. Втората седмица бележи водещото яйце, разположено в специален везикул, на повърхността на яйчника. До края на втората седмица на бременността има овулация, разкъсване на везикула и освобождаване на яйцето в коремната кухина. То веднага се улавя от "краката" на маточната тръба и попада в нея, оставайки там непокътната и безопасна за около 1-2 дни. Всичко е дошло - моментът е сперматозоите на татко да продължат едно дълго пътуване, резултатът от което ще бъде раждането на нов живот. В деня на овулацията, някои жени могат да забележат отпиване в долната част на корема и да се получи повишаване на базовата температура (в ректума).

Ако се случи среща на сперматозоидите с яйцеклетката, жълтото тяло на бременността започва да се формира на мястото на яйцеклетката, която излиза от фоликула. Това е много важно в процеса на поддържане на бременността в началото - тя се разпределя прогестерон и естрогени, необходими за поддържане на бременността. В допълнение, с работата на жълтото тяло също се свързва с появата на токсикоза, тъй като прехвърлянето на жълтото тяло към плацентата (с 14-16 седмици), токсикозата обикновено преминава. На 3-4 седмици от бременността, ембрионът се въвежда в дебелината на маточната лигавица. След това шийката на матката се променя, става по-мека и дебела, луменът на шийката на матката се затваря с дебел корк от слуз, предпазвайки бебето от инфекция. В допълнение, цялото ви тяло започва да се възстановява активно под чудото във вашето тяло - животът е възникнал, сега трябва да му дадете възможност да растете и развивате!

Чувствата на бъдещата майка през първия месец от бременността.

Много жени в първия месец дори не са наясно с положението си, но с внимателно отношение следва да се отбележи, увеличаване на чувствителността и леко подуване на гърдите, понякога, светлинно разтягане в областта на корема, както и малък зацапване може да се случи по време на имплантация. Въпреки това, тялото е вече изцяло възстановява своята работа - и увеличава обема на кръвния поток, бъбреците работят по-трудно. И прогестеронът принуждава една жена да отиде до тоалетната по-често като бебе. Възможно е да получите метален вкус в устата или на желанието да се яде на нови храни - солено, пикантно, може да се променя чувствителността към zapahu.Chasto появява умора и сънливост, особено в преходните сезони, природата дава сигнал, за да се намали неистов ритъм на живот и да даде живота възникнал едва стъпим в тялото на майката , понякога в някои вид жени бременност проявява с повишаване на телесната температура до 37-37.5 градуса (обаче, симптоми на настинка не би трябвало да).

За жените, които не планират бременност, психологически първият месец преминава спокойно, те просто не подозират за тяхното положение. Но моментът на появата на втората лента на теста със закъснение може да се превърне в истински стрес - радостен или не. За една жена, която внимателно планира зачеването, чакането на резултата в края на месеца може да стане трудно - нервно поради резултата. Жена вдига нивото на адреналин и хормони на стреса, които може да се сложи един нормален имплантация и образуване на жълтото тяло на организма - толкова често, лекарите съветват няколко в периода на планиране, за да вземе "почивен ден от месец", и отидете на спа центъра. Но не се пази. Често се връщат вече трима от тях!

Вашето бебе (развитие на плода през първия месец от бременността).

В момента на зачеването, сперма и яйце съдържа половината от генетичната информация, се слеят и да доведе до нов организъм, където 50% от знаците, получени от папата, и в същия размер от майка си. Но в каква комбинация те се смесват - това е въпрос на шанс - така че очите могат да бъдат майка ми и косата и носа на баща си. Наследен и външни функции и характер особености на развитието и дори склонност към определени заболявания или нарушения. В допълнение, само папата определя кой ще се роди - момче или момиче и информация поле дете носи сперматозоиди. Ако това е Y-сперматозоидите, момче, ако X-спермата - момиче.

От сега нататък бебето, което все още е едноклетъчно, ще направи голямо пътуване - за един ден ще има две. Идеята за 4, 8 и 64 клетки, те бързо ще започнат да се разделят в геометрична прогресия. До края на седмицата фетусът прилича на топка с течност вътре, тя се придвижва покрай фалопиевата тръба до матката и прониква в стената. Той изпъква специални вили, проникващи в маточната лигавица на матката, като пораждат рудимента на плацентата. Сега тя ще бъде подхранвана от приема на хранителни вещества в матката, а когато се образува плацентата - тя ще доставя храна на трохата. Ако всичко върви добре, трохата ще започне да расте и да се развива. Ако жената е болна, вредните вещества са засегнати от ембриона, или нещо не е наред в структурата си, природата предизвиква отхвърлящ механизъм - менструацията и изхода на нежизнеспособния плод се появяват.

От третата седмица, когато се заселили ембриона в матката, интензивно майка тялото започва да произвежда специален хормон - ЧХГ, съответно, което прогресивно нараства бременността, докато за второто тримесечие. Според нивото му в кръвта може да зададете продължителността на бременността, така и за външния си вид в урината при използване на тест ленти за определяне дали има beremennosti.K края на първия месец от живота на ембриона става ембрион. Има три специални "листовки" - рудимент от тъкани, от които по-късно се оформят органи и системи. Ектодерма, или външна част води до скелета, мускулите и кожата, мезодермата или средната част се превръща в кръвоносната система на сърцето, бъбреците и сексуалната сфера, ендодермата, или вътрешната chst пораждат храносмилането и дишането.

Освен това в този момент се образуват още два важни органа - хорионът - от който растат плацентата и амния - от които се образуват феталните мембрани, без тяхното развитие на ембриона е невъзможно. Вашето бебе все още е много малко и не изглежда толкова много като човешко същество - по-скоро червей с диаметър 0,5-1 mm.

Опасностите от първия месец на бременността.

Първият месец е един от критичните периоди на бременността, поради което е необходимо да се знае за възможните трудности. Най-опасната от тях е извънматочна бременност, която настъпва, ако имплантирането настъпи по-рано от срока, а ембрионът не успя да достигне до матката. условията на развитие на феталното яйце извън матката са неблагоприятни и такива бременности се прекъсват, понякога с заплаха за живота. Ето защо, ако подозирате, че сте бременна, трябва да посетите лекар и да имате ултразвук, за да определите мястото на плода и времето.

Медицинское наблюдение.

При нормална бременност през първия месец не се изисква медицинска манипулация, фактът на бременност се установява от теста за бременност, провеждан у дома. В тях основният принцип е определянето на hCG в урината на жената и е възможно да се потвърди бременността на ранен етап само на ултразвук. Основното, което лекарят ще препоръча е да се грижите за себе си, да започнете да приемате мултивитамини - витамини А и Е и фолиева киселина са особено важни.

Когато препоръчвате комплекс на бъдещи майки, лекарите се фокусират главно върху индивидуалните характеристики на женското тяло, резултатите от анализа и данните от изследванията. Специалистите винаги обръщат особено внимание на състава, качеството на производството и репутацията на производителя. Затова все по-често се препоръчва се предлагат в аптеките на Руската федерация "Minisan мултивитамини Mama", проектирани и произведени във Финландия, което е наркотик аптеки №1. Освен това "Minisan Mama" може да се използва както при планиране на бременност, така и по време на бременност и кърмене, защото всички необходими елементи се съдържат в подготовката в необходимия и хармоничен баланс.

Календар на бременността: вторият месец

Вторият месец на бременносттаНай-вероятно вече знаете за вашата ситуация и сте много доволни от това. Има обаче дълъг и труден път напред, трябва да се влеем по положителен начин и да създадем благоприятни условия за себе си и за бебето. Когато Бременност Календар точки до втория месец - Идва време, когато трябва да погледнем критично на начина ви на живот, диета и дори гардероб, сега най-важното в живота си - това е една малка чудо вътре в матката, не сте дори се чувствам, но мисълта, че вече напълно завладява мозъка ви, а любовта към него напълно заема цялото ви сърце! Скоро ще свикнете със своето ново състояние, ще се радвате на процеса на бременност. Този месец е много важен за вас и вашето бебе, за това как минава този път, зависи от здравето на бебето в бъдеще.

Промени в тялото на майката през втория месец на бременността.

В началото на месеца се отбелязва липсата на менструация и потвърждаване на бременността ви. Ето защо не трябва да се извършва освобождаване от отговорност, ако има зацапване или зацапване - консултирайте се с лекар. Този месец, достигайки своя връх в развитието на жълтото тяло на бременността, на място, изтеглени от яйчниците яйцеклетка, тя произвежда прогестерон, хормон, който поддържа бременността. Под неговото влияние шийката на матката се уплътнява, става като цилиндър и луменът му е затворен с дебела слуз. Матката започва да расте и по своя размер лекарят, когато се изследва на фотьойл и сондира, може да определи точно времето на бременността. Ако преди бременността матката беше с размерите на крушата, на 6 седмици тя се превърна в размер на портокал, до осем - на размера на грейпфрут. Матката расте и връзките се простират, може да се появят малки усещания за дискомфорт в страните, поради напрежението на сухожилията. Но те са ненатрапчиви и не болезнени.

Прогестеронът засяга цялото тяло - много прояви в тялото на бременни жени се дължат на действието му. Заедно с него действа и специалният хормон на развиващата се плацента, лактоген. Те заедно увеличават метаболизма, като принуждават тялото да намали синтеза на протеини. Преминаване към глюкоза и мастни киселини. Това увеличава предлагането на хранителни вещества за плода и разходите за растеж и развитие. Постепенно, тежестта върху вашите органи и системи се увеличава - особено бъбреците и сърдечно-съдовата система работят усилено. Трудно тест работи ендокринната система - тя трябва да балансира увеличеното производство на андроген в надбъбречните жлези, така че да не предизвика аборт и щитовидната трябва точно разпределяне на размера на хормони. ако те не са достатъчни - бебето ще изостане в развитието си, ако има много - бременността може да бъде прекъсната. Производството на hCG се увеличава, според което лекарят определя точния период и състояние на бременността.

Усещанията на бъдещата майка през втория месец на бременността.

Вече знаете за вашата ситуация, и ако се съмнявате - благодарение на действието на хормоните, токсемията ще ви каже. Токсикозата се проявява в сутрешното гадене, повръщане, силна слюнка. Прогестеронът действа гладко върху гладките мускули, така че мускулите на хранопровода не са тонизирани и стомаха работи по-бавно - киселини, изгаряния и дискомфорт могат да се появят. Това са временни явления, обикновено преминават в края на първия триместър. Междувременно трябва да се помагате по-лесно да оцелеете при неприятни моменти от бременността. За облекчаване на състоянието не преяждайте. Яжте малки порции, но често. Закуската се яде, без да се измъкне от леглото и вечеря преди лягане. Необходимо е да се пие достатъчно и да се яде много пресни плодове и зеленчуци, които намаляват проявите на токсикоза.

Не се огъвайте рязко, повдигнете тежести, сън с повдигната глава, не носете здрави неща. Гаденето се причинява от остри миризми - предпазвайте се от тях и се опитвайте да избягвате пушек и не се пушете. Той помага с гадене, четка зъби с мента паста, цитрусови и кисел сокове.

Ако имате нужда от пътувания - избягвайте транспортирането на пиковите часове, то е задушено и смазващо - за теб те са опасни. Ако токсимията е лесна. Може да срещнете някои много странни хранителни навици - може да искате тези храни, които не сте близки, или биха желали да имат само определен вид храна - сладко, солено, кисело. Ако това не са вредни храни - яжте ги спокойно, но знайте мярката, но шоколадите, чипс, бисквитите трябва да бъдат заменени с по-полезни продукти. Ако са привлечени от "специални деликатеси" - тебешир, земята се оправдаят хаотичните - консултирайте се с вашия лекар, това обикновено означава, недостиг на желязо и калций.

Може да имате главоболие, замаяност, летаргия и сънливост, ниско кръвно налягане. Говорете с Вашия лекар за това как да облекчите Вашето състояние - обичайните таблетки "от главата" към вас сега могат да се повредят. Теглото на този месец може да се увеличи с 0,5-1,5 кг и да се намали поради токсикоза. Освен това, поради хормоните, които разцъфвате, гърдите стават по-апетитни, косата и ноктите са по-силни и красиви. Кожата става по-мазна.

В умствената сфера също има промени - особено ако детето е изненада за родителите. Има съмнения и страх от "как мога да се справя" и "какво трябва да направя?". Започвате да превъртате в главата си всички възможности, не се страхувате от това, което искате, реакциите на роднини и приятели, се съмнявате. Това е нормално - всички жени преминават през този период и не трябва да се страхуват от това. мечта за радостни моменти. Представете си лицето на вашите трохи и всички съмнения ще паднат. Ако се притеснявате, говорете със съпруга си или с психолог, защото за бременна жена настроението ви се характеризира с промени в настроението - сълза, чувствителност и това също е ефектът на хормоните. Всички ще влязат във вашето положение и ще ви лекуват с разбиране. Но не се отказвайте от капризите и емоциите - и любимите ви изпитват труден момент, не се обиждайте от тях, не могат да възприемат всичко като вас сами! погрижете се за нервите си - ще имате нужда от тях! Ако тревожността не изчезне - лекарят ще ви предпише леко успокояващо средство.

Вашето бебе (развитие на плода през втория месец на бременността).

Този месец тялото на детето се подлага на големи промени. От 5 до 8 седмици е полагането на всички органи и системи. Ако нещо се обърка - ще се формират сериозни аномалии в развитието. На петата седмица сърцето на детето започва да удря, появяват се кръвоносни съдове, черния дроб, ларинкса, трахеята, формата на панкреаса, пръстите и пръстите се появяват върху дръжките и краката. От 6-7 седмици се появява основният имунен орган - тимусът, а в шест седмици черният дроб започва да произвежда първите кръвни клетки. Бебето с 5 мм ще расте до края на месеца до 2,5 см.

До началото на седмата седмица формира главата и мозъка на бебето, има очи, нос, уши, горната и долната челюст, са налице първите костите. От седмата седмица бебето започва да се движи, но все още е малко и не го чувствате. Той вече има мозък и примитивни рефлекси, се формират надбъбречните жлези и камерите на сърцето. бъбреците започват да работят, образуват се чернодробни потоци, има шийка, стави и момчета формират тестикули и пенис. Главата му е много голяма и малкото тяло е малко. Той изглежда като хайвер, но скоро ще се превърне в розово бузано момиченце. До края на втория месец това вече е плод, а не ембрион.

Опасностите от втория месец на бременността.

Това е много важно време - критичен период на бременност, и е по-добре да си починете и да отделите време за себе си. Ако този месец сте засегнати от вредни фактори - вируси, микроби, токсини или лекарства, бебето може да развие малформации. Затова се предпазвайте максимално от заболявания, контакт с химията и вредността. Вторият проблем може да бъде заплахата от прекъсване на бременността поради хормонални разстройства и заболявания на майката - затова редовно посещавайте лекаря, наблюдавайте здравето си. Ако има болки в долната част на корема или в долната част на гърба, натискайте върху областта на ректума. Болка в корема, появата на необичайно или кърваво изпускане от гениталния тракт - спешно за лекар, това може да представлява заплаха от прекъсване. Ако започнете лечението навреме или легнете, за да спасите - бебето може да бъде спасено.

Медицинское наблюдение.

Във втория календарен месец на бременността жените обикновено се регистрират за бременност - ако се чувствате добре, това ще бъде около 7-8 седмици. Лекарят ще Ви предпише тестове за кръв и урина, ще ги изследва на стола, за да определи продължителността на бременността и ще ви изпрати на ултразвук. Освен това ще напишете списък с лекари. към която трябва да се появявате през първия триместър. Особено ако имате здравословни проблеми - това ще ви позволи да съставите напълно картина на състоянието си и да планирате бременността си.

Препоръка.

Лекарят ви съветва да почивате повече, да бъдете в ефир и да ядете правилно, да се отказвате от бързо хранене в полза на природни продукти. Яжте много месо и риба, кисели млечни продукти и пресни зеленчуци и плодове. В допълнение, ще Ви бъдат предписани специални витамини за бременни жени, йод и железни препарати, калций. Те са ви дадени с генеричен сертификат и ще бъдат издадени в аптека по рецепта. Ако е студен сезон и рискът от настинки е висок - опитайте се да избегнете претъпканите места - настинките ви са изключително опасни за вас сега. Но от интимен живот не е необходимо да отказвате, ако се чувствате добре, можете да оставяте всичко в обичайния режим - бременността по друг начин разкрива жената. И привързаност към нея сега много вътрешни работи vazhna.A си, занимаващи се с умереност - няма нужда да се направи ремонт, vydraivat апартамент и се измива отново всички бельото веднъж - това може да ви причини да се отегчава и заплаха за бебето. Не можете да повдигнете торби с тегло над 2-3 килограма, да преместите мебели и да играете спортове, свързани с вибрации, скачане и бягане.

Календар на бременността: третият месец

Третият месец на бременността, И накрая, сте свикнали с новата си позиция, а дори и токсикозата е станала малко по-слаба, но често сте посещавани от вълнуващи мисли. Освен това трябва да отидете на работа и да ставате сутрин е трудно, трябва да преминете много прегледи и лекари, а вие непрекъснато сте бавно и сънливо. На вас от всички посоки, тъй като от cornucopia съвети за диета, поведение и живот на бременната жена са изпълнени, да се научат да се отнася за всички положително. Най-основното нещо, от което се нуждаете в момента, е спокойствието и здравето.

Промени в тялото на майката през третия месец на бременността.

Токсикозата все още не ви позволява да си тръгвате, въпреки че вече сте се научили как да се справите със своите прояви. Следователно до края на този месец ще мине по-малко. Вие все още сте сънлив и уморен по-бързо от обикновено, но помнете - това е защитна реакция на тялото. Той ви казва, че е време да се успокоите и да промените безизвения ритъм на живота на по-измерим. До средата на месеца жълтото тяло на бременността, което произвежда прогестерон, достигна своя връх и до края на месеца функцията му постепенно започва да поема плацентата, расте и активно освобождава хормони.

Освен това гърдите ви се променят - може да се измъчва, размерът му се променя, ореолът потъмнява. Това е подготовката на гърдата за пълноценно кърмене след раждането. Вътре в гърдата, мастната тъкан се замества от жлезиста тъкан, се образуват лъжи и канали и започват препаратите за отделяне на мляко. Обемът на гърдите може да нарасне от един до три размера. Грижете се за правилното бельо за гърдите си. При рязко увеличаване на обема на гръдния кош може да се появят стрии. Затова, за да подобрите еластичността и хидратацията на кожата, използвайте специални средства от стрии.

Той се увеличава обема на кръвта и може да се превърне видими вени по гърдите, корема и краката, но не трябва да се страхуват - това е физиологично явление, което дава възможност да се доставят хранителни вещества и кислород, както и на майка й, а нея трохи. Поради това лекарят постоянно ще следи кръвния тест и нивото на хемоглобина. Той заедно с увеличаването на обема на кръвта е отговорен за вашето благосъстояние. Този месец, вашето тегло може да бъде няколко килограма повече, отколкото преди бременността, и ако имате достатъчно изразена интоксикация - не може да се променя - това не е опасно, но печалба устойчиви тегло продължава - на матката и бебето расте, трупат хранителни запаси.

Ако вашето семейство е предразположено към разширени вени, е време да започне превенция - от третия месец може да има първоначални прояви. Това се свързва с намаляване на тона на вените по краката под влияние на хормоните и увеличаващия се обем на кръвта. За да избегнете проявленията си, трябва да контролирате теглото, да не седите на крака, да не оставате дълго време и да си почивате с крака. Носете специални варикозни чорапогащи или чорапогащи, сменете токчетата с балетни. Полезна лека физическа активност.

Вашият емоционален произход също се променя, настроението се променя толкова често, че дори вие сами се уморите от него. Вината на този хормон, но трябва да си вземете ръка - да се грижите за домашни задължения, да намерите хоби, да медитирате, да слушате музика, да пазарувате. Полезно е да разговаряте със съпруга или приятелката си за бебето, за това, което ви притеснява - ако това е невъзможно или не искате да го обсъдите с него. Можете да се обърнете към психолог или да отидете на курсове за подготовка за раждане. Ако семейството има повече деца, сега е времето да започнем да ги подготвяме за раждането на трохи.

Вашето бебе (развитие на плода до третия месец на бременността).

Този месец е доста важно - основните органи и системи бебето, той е заобиколен от една торба с вода вътре в нея е изпълнен с околоплодна течност (аналог на околоплодна течност в бъдеще). Той свободно плава там, прикрепен към плацентата с тънка струна - пъпната връв. Той се отдръпва от стените и се стопява в стомаха си, но все още не можете да го почувствате. Водоравните води, докато е малко - само около 20-30 мл, но обемът им ще се увеличи с нарастването на детето. Външно бебето много прилича на човек, главата му е огромна и очите му са отворени. Ръцете са много дълги, краката са къси, опашката почти изчезва, което е имало по-рано в паметта на предците. До края на месеца вече достига 9-10 см и тежи до 15 грама.

Той е образувала на скелета, досега най-вече хрущял, най-големите стави вече свити, пръстите на ръцете и краката вече са различими, той може да види ушите, носа, устните, вече установени всички млечни зъби. Очите на трохата не са покрити от векове, но все още не ги вижда, тъй като се формират само ириса на окото и вътрешната му камера. В мозъка на детето започва да работи хипофизната жлеза - основният ендокринен орган на човек, който регулира работата на цялата ендокринна система. Освен това се образуват лимфни съдове и трохи от панкреаса започва да произвежда инсулин, който е отговорен за разцепването на глюкозата. Детето тренира в храносмилането - поглъща амниотична течност, преминава през червата и стените му са обучени в ритмично свиване. Разграничаване пол на детето може да бъде до края на третия месец, ако очен лекар с камъни и мощен ултразвук машина, обаче, все още може да бъде грешки - устни и клитора момичета наистина може точно в "мъжество".

Медицинское наблюдение.

Вашето посещение при гинеколога ще стане редовна процедура - засега се срещате ежемесечно и този месец ще трябва да приемете тестове и да преминете лекари, ако не сте го направили преди това. Лекарят ще те прегледа на фотьойл и ще изясни периода на бременността, ще провери височината и теглото и ще попълни пълната и пълна ваша карта за размяна, която ще посещаваш постоянно доктора. Картата ще въведе всички данни за вас - вашите заболявания, особеностите на семейството, алергията към лекарства, хирургията и друга важна информация за лекарите.

Освен това този месец ще видите бебето ви за първи път - планирате да проведете ултразвуково сканиране на 11-12 седмици. Доктор изследва бебето и състоянието на мембраните, плацентата и ако имате близнаци - ще потвърди наличието на две бебета. Ултразвукът се използва за определяне на продължителността на бременността, очакваната дата на раждане и теглото на плода. Но най-важното в ултразвуковото изследване е откриването на тежки генетични и вродени аномалии, които поставят детето да живее и да се развива. Ако подозрението е страхотно - прекарайте подробно проучване на оградата на парче черупки или амниотична течност. Ако всичко се потвърди - въпросът за удължаване на бременността се повдига.

В допълнение, тест за кръв и урина, кръвни тестове за ХИВ, хепатит, сифилис, както и специални инфекции на TORCH определят кръвна група и Rh фактор, провеждат биохимичен анализ и изследват съсирването на кръвта. Всичко това дава пълна картина на здравословното състояние на жената и на базата на тестове лекарят дава препоръки и предписва лечение, ако е необходимо. Освен това ще трябва да подадете електрокардиограма и да получите заключенията на специалисти - терапевт, кардиолог, окултист, ОНГ и зъболекар.

Препоръка.

Нуждаете се от редовни разходки - разпределете себе си поне половин час на ден, за да останете във въздуха. Ако времето е крайно липсва - дори отиде да работи на няколко спирки работа пеша, просто далеч от пътя с коли ауспусите. Ако лекарят не изразява страхове за здравето - може да сте като фитнес за бременни жени, да плувате, да гимнастика и гимнастика. Започнете да подсилите мускулите на таза и упражненията Kegel - това ще улесни раждането и ще стигне до формата. Променете дрехите и обувките за по-удобни и просторни. Сега не е време да парадират по петите и тесни дънки, промяна на центъра на тежестта, увеличаване на матката - натискът върху него може да увреди трохите. В допълнение, вземете си красива бельо - сутиен и бикини за бременни жени - ремък не е най-подходящият модел бикини през този период. Спалното бельо трябва да бъде еластично и дишащо, кожата променя свойствата си.

Спазвайте обикновените предпазни мерки - поставете гумената подложка на дъното на ваната. Опитайте се да не стъпвате на мокри и хлъзгави подове - падането е опасно за вас. Не можете да повдигнете тежести, да измиете подовете с ръцете си, да седнете или да стоите дълго време, да сте в задушни и опушени помещения. Защитете се от тежки домашни тренировки. Освен това вече е възможно да се уведомят роднините и роднините за тяхното положение.

Така че, първият триместър на бременността свърши, ние сме близо до второто тримесечие - когато тайната ще бъде разкрита! Успех!

Календар на бременността: четвъртият месец

Четвърти месец от бременносттаНай-спокойното и безгрижно време. Токсикозата вече е намаляла и сте станали по-активни и весели. Преминали тестове и изпити, вече сте видели бебето си на ултразвук. Бебето вече е формирало основните органи и системи и външните неблагоприятни фактори за него не са толкова ужасни. Сега е времето да се грижиш за себе си, да си починеш много и да се наслаждаваш на позицията си, която става видима за другите.

Промени в тялото на майката през четвъртия месец на бременността.

Този месец растежът на матката вече се забелязва - тя излиза извън тазовата област и расте в коремната кухина. В началото на месеца, дъното му е над пазвата, а до края на месеца достига пъпа. При слаби жени корема вече е ясно очертан до края на месеца, а тъпата може да не е толкова забележима. За да се осигури адекватно хранене и майка на тялото на детето се увеличава обема на кръвта с 30-40%, но ако сърцето ви е здрав - това ще мине незабелязано от вас. Но промени във външния вид, можете ясно да хване - на косата и ноктите стават по-силни и по-красиви, но на бенки и лунички стават по-тъмни, може да има тъмни петна по лицето и тялото. На корема се появява тъмна ивица, която се издава от пъпа до корела по средната линия. Това действие на хормоните, поради което мелатонинът, специално вещество, се отлага, след раждането всичко това ще изчезне - не се безпокойте. През лятото и през пролетта, когато слънцето е активно, използвайте слънцезащитно средство, което ще намали пигментацията. Ако петна са много забележими - можете да направите избелващи маски с лимон и мляко. Гърдите ви растат, ореолите потъмняват.

Чувство от следващата майка-четвърт на бременността.

Накрая, корема ви става видим не само за вас, кръста се изглажда и постепенно расте. В допълнение. започнахте да се чувствате по-добре, апетитът се появи и искате да опитате всичко и много. Но имате нужда от мярка - в противен случай съществува риск да спечелите допълнителни килограми - за да добавите оптимално от началото на бременността за този период от 1 до 4-5 кг. Обичайните дрехи се стесняват и трябва да актуализирате гардероба си - купувайте дрехи в специални отделения за бременни жени или просто по-просторни. Растежът на матката се придружава от изкълчване на сухожилията, което се възприема като усещане за издърпване в слабините и крилата на илюминатните кости, но не е силно изразено и бързо преминава.

Задържането на течности в организма води до повишено потене и по-обилна секреция от влагалището. Това не е опасно, но изисква по-активна хигиена. Сега се полагат много усилия върху лигавиците. може да се появят назални или гингивални кръвоизливи. Затова следете влажността на въздуха, за да не изсушавате носната лигавица, редовно да зъбите и да ги изплакнете със специални балсами.

Този месец може да се появи и една неприятна изненада под формата на запек - започнахте да се движите по-малко. Бут натиска червата, хормоните намаляват тона си - оттам и неприятностите. Констипацията е по-неприятна само по себе си, но може да причини и хемороиди и анусови фрактури, което е изключително неприятно и трудно за лечение. Гледайте храната и напитките си, яжте много зеленчуци и фибри, преместете повече.

Най-приятното нещо този месец е първото разбъркване на трохи, което може да се усети от 17 до 20 седмици. Много жени казват, че напълно осъзнават положението си само с първите движения на трохите и това е незабравимо! Сега вашият емоционален фон е малко уреден, вие станахте мистериозно романтични, в очите ви имаше загадъчност! В тълпата може да се види бременна жена - очите й са отделени, спокойни и насочени към себе си! сега сте щастливи и очакваме с нетърпение да се срещнем!

Вашето бебе (развитие на плода на четвъртия месец от бременността).

Този месец плацентата най-накрая поема ролята на подхранващ орган, благодарение на което бебето получава всичко необходимо за растежа и развитието. Той действа и като филтър и детоксифицира вредни вещества, освобождава хормони, предпазва плода от инфекции. Бебето има нови умения - той се опитва да суче и да преглъща, въпреки че все още е много слаб, но това са първите стъпки за по-нататъшен независим живот. Ръцете и краката на бебето активно сгънати в лактите и коленете, той със стиснати юмруци и отпускаше, могат да пропуснат пъпната връв, изпълняват плувни движения, се мята и бутат в макове стена. Първите му плахи удари, които вече се чувствате този месец през последната седмица. На кожата на бебето, специален мъх - лануго, защитна функция, тя притежава специални вещества, мастни, че не дават да го накиснете на повърхността на кожата. На гол лануго заменя с по-дълги косми, а лицето му се появи вежди, мигли, нокти започват да растат по пръстите на ръцете. Твоят малък става все повече и повече като теб.

Детето плува в амниотични води, които поглъща, в които уринира. Те се актуализират на всеки 2-3 часа, служат като амортисьори, стерилни, участват в метаболизма на трохи. Момчетата имат простатата този месец, а тестисите са все още в коремната кухина.

Момичетата образуват яйчници с милиони яйца, попадат в кухината на малкия таз, външните гениталии вече са достатъчно добре оформени и сексът може да бъде определен. Детето вече чува звуци навън, тъй като вътрешното му ухо е достатъчно развито. Той замръзва с остри звуци и притиска приятно. В края на месеца той може да отвори и затвори очи, ретината започва да реагира на импулси. За един месец трохата нараства от 10-12 до 20 см, теглото му достига 200-250 грама.

Опасностите от четвъртия месец на бременността.

Без значение колко спокоен е този път, има опасности в него. Ако има предразположение или има травми на шийката на матката - може да се образува исхемично-цервикална недостатъчност - шийката на матката не може да задържи нарастващото тегло на плода и да възникне спонтанен аборт. Ако почувствате болка в долната част на корема на пронизващ или стрелящ характер, разтоварването се увеличава - незабавно на лекаря, прилагането на песари или шевове ще направи възможно раждането и раждането безопасно!

Медицинское наблюдение.

Този месец ще посетите един лекар, лекарят ще ви разкаже за резултата от тестовете, ще говори за хранене и упражнения. Ако има някакви отклонения в здравето, е време да се лекувате. Този месец ще се проведе специален троен тест за алфа-фетопротеин (AFP), човешки хорионгонадотропин (ЧХГ) и неконюгиран естриол (NE). Тези показатели се различават по някои вродени и генетични аномалии и ако се установи риска от аномалия, се извършват два пъти с интервал от няколко седмици, това ще позволи на жената и лекарят да вземе решение за продължаване или прекратяване на бременността. Ако има проблеми със зъби - на втория триместър е времето за лечение на зъбите - бременни жени правят специална анестезия и лечението е напълно безболезнено. Но оставянето на зъбите без лечение е опасно - това е фокусът на хронична инфекция, която може да падне върху плода. По това време много бременни жени с неблагоприятна фон, изпратени от целевите федерални програми за рехабилитация и лечение в санаториум за бременни жени.

Препоръки и съвети.

Този месец, лекарят ще препоръча да се премине към вземане мултивитамини с желязо и калций, и е по-добре, като част от специална "бременна" комплекс - това е най-добрата част. Ревизия на вашата диета - имате нужда от около 2 до 300-300 калории на ден повече, отколкото преди бременността. Но е по-добре да ядете често и постепенно. Диетата трябва винаги да е месо и риба, яйца, зърнени храни, млечни продукти и зърнени храни. Необходимо е пресни зеленчуци и плодове, както и ястия от тях. Бременността не е време за диети и ограничения - помнете, че вече сте отговорни не само за себе си, трябва да дадете живот и здраве на нов малък човек! Полезни разходки, фитнес за бременни жени и активен начин на живот - пътувания, пътуване, плуване. Бременността не е болест и не налага ограничения върху жените. Жените са обезпокоени - възможно ли е да се направи маникюр и да се боядисва по време на бременност? Разбира се, можете да изберете специални лакове и боя за коса. Можете да отидете на козметични процедури, използвайте кремове и маски за коса и лице - бъдещата майка трябва да бъде красива. Става все по-трудно с една мечта - не можете да спите на стомаха, а на гърба бременна матка пресича гръбнака и вена. Купете специална възглавница - банан и сън, поставяйки я между краката или под Ваша страна, това ще улесни Вашето състояние. Сънят по-добре от лявата страна.

Така стигнахме до екватора, въведете втората половина на бременността!

Календар на бременността: петият месец

Пети месец на бременността, Това е екватора на бременността, вие ще знаете пола на бебето (ако искате, разбира се), а други ще забележат вашата заоблена корема. Вече ясно усещате бъркотията на бебето, комуникацията с него вече придобива характер на диалог. Отваряте прекрасен нов свят - майчинство, той ще ви отведе напълно и всички проблеми ще отидат на заден план. И все по-често ще бъдете посещавани от мисли за вече бърза доставка.

Промени в тялото на майката през петия месец на бременността.

Матката расте бързо и бременността ви е трудно да не забележите. Ако в началото на месеца дъното на матката е в средата между пината и пъпа. След това до края на месеца той може да се палпира на няколко сантиметра над пъпа. И самият пъп може да бъде опънат и изгладен. Постоянно увеличава обема на циркулиращата кръв, помага на вас и бебето да получите всичко, от което имате нужда, за растеж и развитие. Поради несъответствието между количеството течна част от кръвта и нейните елементи, особено червените кръвни клетки, може да възникне физиологична анемия при бременни жени. Това е нормално явление - но все пак лекар ще Ви предпише препарати за желязо, за да допълни доставките си. За да се изясни нивото на хемоглобина - лекарят ще ви направи кръвен тест от пръста ви. Поради действието на хормоните ставите и връзките стават по-слаби. Ето защо може да има болка в долната част на гърба или в областта на ставите, не е опасно. Скелетът на бебето расте и имате нужда от калций, в противен случай бебето ще го вземе от скелета ви.

Плацентата сега се намира на една от стените и вече е напълно функционираща - обаче, лекарят ще определи местоположението си, понякога има необичайни привързаности. Плацентата обаче има свойството да "се издига", така че дори и да е все още ниска - това не е страшно.Чувствата на бъдещата майка в петия месец на бременността.

Този месец ще летите по крилата - малката ви "говори" с езика на тялото. той удари краката ви. Писалките в отговор на вашите думи, те вкарват в корема. Тези чувства трудно се описват с думи - но те са незабравими, привлечете баща си да общува с трохи. Нека му шепне сладки думи в "микрофона" - зоната на пъпа е най-тънката и звуците са по-добри.

Трохите от дейността и нейното движение зависи от много фактори - от броя на вашите движения, хранене, дейности на открито. В мир вие слушате повече и се чувате по-често. Ако бебето е много "тормозено", това може да означава липса на кислород - да диша въздух.

Нарастващата матка поддържа вътрешните органи и те са изместени, включително стомаха. Поради промяна в позицията, киселини, може да се появи неприятно усещане в хранопровода. Тя може да се увеличи с нарастването на матката и да премине след раждане. Обикновено киселините не са силни и помагат да се справят с промяната в диетата - често помагат на семената, млякото, киселото мляко, но ако е трудно да го понесете - лекарят предписва облекчение.

Този месец може да има неприятен симптом - сърбеж на кожата, особено на корема и бедрата, където е най-силно разтегнат. Това усещане е неприятно, но не е опасно за вас и за бебето, обаче, не драскайте кожата си - по-добре е да я разнесете с успокояващ лосион или крем.

Поради растежа на матката има и появата на "симптом на долната вена кава", замаяност и замайване, ако лежите на гърба си. Това се дължи на компресията на вената, преминаваща по гръбначния стълб, и на нарушението на притока на кръв към главата, така че се опитвайте да почивате по-често от лявата страна или с повдигнати крака - наполовина настрани.

В гръдния кош се появяват промени, а първият коластра - могат да се появят жълтеникави капчици, това е подготовка за хранене. Ако има много коластра, използвайте подложки за гърди. Но ако не е - това не означава, че не можете да се хранят - всички имат свой собствен термин за появата на коластра.

Вашите емоции също се променят, осъзнавате, че половината от пътя е преминал и раждането е по-близо. Те могат да ви изплашат и добър начин да се преодолеете страха - да отидете на курсове за подготовка за раждане, сега е времето. Ще научите всичко - дишане и релаксация, подгответе тялото и ума.

Сега сте станали по-спокойни, по-бавни, времето бавно протича - това е характеристика на нервната система, доминираща от бременността. Тя ви предпазва от негативност и дава спокойствие. Ако безпокойството не ви напусне, то ви пречи да живеете нормално - това е повод да разговаряте с психолог, да правите арт терапия или просто да разсеете хобито си.Вашето бебе (развитие на плода през петия месец на бременността).

Вашето бебе е нараснало до 20 см и тежи почти 250 г. Той расте много бързо, човекът никога не расте толкова бързо в живота си. За един месец височината му ще бъде 10 см повече. достигайки 30 см и теглото ще се удвои, ще бъде около 500 грама. Лекарят с помощта на специално устройство ще ви позволи да слушате сърцето му.

Сега той активно се разраства скелет и се нуждае от много калций, ноктите му растат. Сформирани фаланги на пръсти, имаше рудименти от вече и постоянни зъби. Кожата се диференцира - в нея се появяват потни жлези, се натрупва подкожна мастна тъкан, което ще запази топлината. Кожните клетки и космите непрекъснато изчезват, те образуват специална влага, която покрива тялото на бебето при раждането - е кремаво оцветена.

Докато тялото на бебето е непропорционално - главата е много по-голяма от всички части на тялото, мозъкът се развива много активно. Детето се научава да контролира движенията си и ролята на мозъка в това е от първостепенно значение. Момчето вече може да смуче пръста си, да докосне тялото и стените на матката, да промени мястото в матката няколко пъти на ден. Понякога може да прави движения като кашлица или висулки, а майка ми го усеща през коремната стена.

Лицето на бебето вече променя изражението и вече можете да го видите на ултразвук, той вече има вкус и се излива върху амниотичната вода, която майка ми яде. Костният му мозък вече произвежда кръвни клетки, в него вече има достатъчно еритроцити, за да задоволи нуждите си от кислород, което получава чрез плацентата. Противно на общоприетото схващане, плода и майката нямат кръв, всяка от които има своя собствена и може дори да се различава в групата и резуса. В допълнение, бебето вече създава защитните си клетки, левкоцити, за да се бори срещу възможни инфекции.

Опасностите от петия месец на бременността.

Матката расте и притиска вътрешните органи, уретерите се притискат, което при определени условия може да причини пиелонефрит. Поради това е важно бременните жени да изпразват редовно пикочния мехур и да преминат тест за урина - това ще предотврати страховита болест.

Бъдещата майка може да се притеснява от кървенето на венците, чувствителността на зъбите, тазовата болка и мускулните крампи - това са последиците от липсата на калций, което води до растежа на бебето, трябва допълнително да приемате калциеви добавки. В допълнение, трябва да ядете достатъчно храни, съдържащи калций - това са мляко и млечни продукти, както и ядки, зеле и много други.

Друга опасност може да бъде нарушение на плацентата - пълно или непълно представяне. Това може да се дължи на аномалии на бременността или на структурата на матката. Това е опасно, защото може да отдели плацентата, която е опасна за живота. Ако има зацапване от гениталиите или кървене - обадете се спешно в линейката и в болницата.

Медицинское наблюдение.

Сега лекарят ще трябва да посещава по-често - този месец ще дойдете при доктор два пъти, по-често наблюдение се дължи на нарастващата тежест върху вас. Преди всяко посещение ще направите тест за урина. На рецепцията ще претегляте, измервате натиска и размера на корема, височината на дъното на матката, проверявате стола и направете намазка.

Този месец отново ще видите троха от първа ръка - на втория планиран ултразвук, на който, между другото, можете да разберете пола на бебето. В допълнение, бебето се измерва и се определя теглото, дължината и развитието. Оценявайте състоянието на плацентата, количеството на амниотичната течност и състоянието на шийката на матката. Освен това, по време на проучването ще имате и Доплеров ултразвук - метод за изследване на кръвния поток в съдовете в матката, плацентата, пъпната връв и тялото на бебето.

Препоръки и съвети.

Апетитът Ви се увеличава. Но трябва да бъдете скромни във всичко - увеличаването на теглото трябва да бъде около 5 кг от момента на бременността, наднорменото тегло няма да бъде от полза. в обикновения живот няма почти никакви ограничения - можете да плувате в душ или да си вземете вана, да отидете до басейна, да се подготвите за бременни жени, да пътувате.

Сега твоята сексуалност е разцъфнала. Ако няма медицински противопоказания, интимният живот продължава в същия ритъм. Бебето е добре защитено от фетален пикочен мехур и матка и няма да му причинявате никаква вреда.

Често почивайте следобед, ходете най-малко 1-2 часа на ден, сън следобед, ако е възможно. Ако все още работите, е време да обсъдите предстоящите си укази с вашите началници. Освен това получавате значителни удовлетворения по време на работа, лесна работа и допълнителни почивки.

Можете да започнете да мислите за зестрата за бебето, особено след като вероятно вече знаете неговия пол, планирате покупките си и постепенно получавате неща. Но не превръщайте пазаруването в многочасов маратон. Пазаруването за трохи е много приятно нещо, сподели го с бъдещ татко.

Преминахме екватора на бременността, оставаха четири месеца до доставката!

Календар на бременността: шестият месец

Шести месец на бременносттаВашата корема расте много бързо и ходите с гордост да я носите пред себе си. Вашата троха вече комуникира активно с вас и бъдещия баща. Вие чувствате неговите движения много активно. Време е да се заемете с пренаталното образование - да слушате музика, да посещавате изложби, да се занимавате с творчество - всичко това ще ви помогне да се превърнете в добър човек.

Промени в тялото на майката през шестия месец на бременността.

Вашето здраве е много добро сега, вие се наслаждавате на бременността си. Въпреки това, мисълта, че раждането е да преодолеете, а понякога и на държавата вече е уморително - особено когато става въпрос за вечерта. Променяйте хормонални промени влияят върху имунната система - тя се свежда до не отхвърли трохите. Следователно, може да варира в микрофлората на репродуктивните органи и се появяват неприятни неща - млечница или кандидоза вагинит и понякога възниква. Придружава се от неприятен сърбеж и повишено вагинално изхвърляне. Тази благоприятна флора, което се дължи на намаляване на имунитета се активира и започва да достави неудобство. След това намажете, и лекарят ще прибягват до назначаването на специален, сейф в бременност свещи или други лекарства за привеждане в съответствие на микрофлората и лечението на неприятните симптоми. След лечение, лекарят ще ви предпише проследяване намазка върху флората, за да се уверите, че всичко е в ред. Отнасяйте се, че е необходимо, в допълнение към неприятните симптоми, то може да бъде опасно за трохи - да доведе до преждевременно раждане.

По това време натоварването на сърцето и съдовата система се увеличава, защото обемът на кръвта в съдовете се е увеличил почти наполовина. Необходимо е редовно да се следи кръвното налягане, както и броят на червените кръвни клетки и хемоглобина. Ако възникне анемия, лекарят ще препоръча да увеличите количеството протеини и месни продукти в диетата - говеждо месо, пиле, карантия и да вземете препарати от желязо.

Чувство за бъдеща майка в шестия месец на бременността.

Бъбреците ви растат бързо и обикалят. До края на месеца долната част на матката се издига на 2-3 см над пъпа. Вашият гардероб вече е бил съществено преработен и променен, но това не е извинение да носите пухкави ризи и широки панталони. Сега много салони за бременни жени, които могат да ви вземат дрехи за вас по всяко време, дори и една вечерна рокля, така че да подчертае всичките ви приказки!

Време е да носиш превръзка. Ако не сте започнали да правите това още по-рано. Тя ще поддържа корема и ще намали тежестта върху гръбначния стълб, но поради факта, че стомахът се поддържа, има по-малък риск от разтягане на кожата. Вашата връзка с бебето е толкова силна. Че усещате настроението му - когато е доволен, а когато не. Обичате ли да играете с него - той те тласка в ръцете прикрепени към стомаха реагира на golos.Vash тегло постепенно се увеличава - средният ръст е от 250 до 350-400g на седмица, теглото ви ще бъде под наблюдението на лекар, че няма смисъл да се претегли всеки ден у дома.

Възможно е да има малко подуване в областта на краката, лицето или ръцете, не е необходимо да се плашите - това е задържане на течности, дължащо се на хормони. Опитайте се да не пиете много течности, но не е нужно да се ограничавате в него, не се навеждайте на сол. Остра и пикантна - причинява жажда. Премахнете здрави пръстени и гривни, не носете смола на тялото и тесни чорапи.

Кожата на корема и гръдния кош се простира силно, а стрии (стрии), пурпурни ленти, поради различията на кожните влакна могат да се появят. Няма нужда да се разстройвате. Те ще станат бели след раждането и ще станат почти невидими, появата им зависи от характеристиките на кожата и наследствеността. За да се предотврати появата им е почти невъзможно, но те могат да бъдат намалени с помощта на специални средства от стрии. Контролирайте теглото си, поддържайте си форма - веселостта на духа - това е основното нещо.

Вашето бебе (развитие на плода в шестия месец на бременността).

В този месец на бременността детето ще нарасне до 30-35 см, а теглото ще бъде 800-1000 грама. Докато е още дете, той вече знае много. Кожата му все още е много тънка, червена, бръчи като старец. Тялото е покрито с влажна грес, която предпазва детето от въздействието на амниотична течност, която може да омекоти кожата. Детето се движи активно, отваря и затваря очи, поглъща амниотичната течност. Подкожната мазнина е все още много малка, тя започва да се натрупва и да се закръглява. На тялото на трохата има много косми от оръжие, хрущял в ушите и нос е все още тънък, невен не са израснали още. Момчето все още не е паднало в скротума на тестисите. Ако обаче раждането започне изведнъж и бебето се роди преждевременно - от шестия месец лекарите вече могат да излязат и той ще живее.

Опасностите от шестия месец на бременността.

Опасността може да бъде заплахата от преждевременно раждане, което може да възникне в резултат на вътрематочна инфекция. е изключително важно да се предпазите от настинки. Контакт с животни и инфекциозни пациенти - особено ако това е мононуклеоза, херпес, цитомегалия, токсоплазмоза.

В допълнение. През този период може да се почувства гестатоза или токсикоза на втората половина от бременността. Това се дължи на неправилно функциониране на тялото и се проявява с повишено налягане, подуване. Белтъкът в урината обикновено е слаб. Поради това се нарушава нормалната работа на плацентата и на цялото тяло на майката. Тежката жлеза може да бъде опасна за живота и здравето на майката и бебето и изисква лечение на пациента.

В края на този месец може да се развие плацентарна недостатъчност, състояние, при което тя не може напълно да изпълни своята функция за осигуряване на плода с храна и кислород. Тогава ще има нужда от лечение, както и подробно изследване на ултразвук и Доплер.

Медицинское наблюдение.

На шестия месец ще посетите лекаря два пъти, ще получите тестове за кръв и урина. Изключете анемия и възпаление на пикочните пътища. Лекарят при изследването ще определи теглото ви, увеличението за един месец, височината на изправяне на долната част на матката, обиколката на корема и върху тях ще се изчисли очакваното тегло и растеж на трохи. Той ще се вслуша в специален акутен стетоскоп или сърцебиене на трохи, определя неговото положение. Той ще ви попита внимателно за смущенията и вашите усещания. Тогава лекарят ще ви помоли да покажете ръцете и краката си - ако имате подуване, особено ако увеличите теглото си.

Не се притеснявайте да попитате лекаря за всички въпроси, които ви интересуват, дори ако те изглеждат глупави или наивни за вас - това е вашето здраве и вашето бебе, то трябва да е наред с него. Лекарят ще ви посъветва да направите подготовка за раждане, да вземате мултивитамини, да ходите много и да си почивате повече, скоро да имате отпуск по майчинство - ако все още работите, е време да приключите всички случаи.

Препоръки и съвети.

През този период метаболизмът и потенето ви значително се увеличават, облекчават се ходенето по-лесно и се използва антиперспирант без миризма и бои. Може да пожелаете да пиете повече, тъй като някои от течностите напускат пот. Предпочитайте само чиста минерална вода без газ, сок, разредена с половин вода или компоти, плодови напитки. Не консумирайте сода, дори ако е минерална вода. Тя може да предизвика киселини, а сладката сода причинява жажда и засилва отока.

Време е да започнете гимнастика и да практикувате дихателни упражнения за раждане, което ще ви даде възможност да се подготвите добре за тях. Правете го само на специални курсове или под ръководството на инструктор - можете да направите нещо сам и това може да навреди много.

Често в шестия месец има спазми и спазми на мускулите на краката - това са признаци на липса на калций. Започнете да приемате мултивитамини, те ще ви помогнат да се справите с гърчове.

Яжте малко, но често не седи на диети - те нямат нужда от вас сега. Носете дрехи, които не натискат и не търкайте, не дразни кожата от естествени дишащи тъкани.

Важно е да следвате стола и редовно да изпразвате червата, затова яжте много пресни зеленчуци и плодове, ферментирали млечни продукти. Разходка, почивка, креативност, купуване на зестра за дете - сега е времето.

Започва третото тримесечие - изход на домашния участък.

Календар на бременността: седмият месец

Седми месец на бременността, Преди раждането има малко време - влезете в третия триместър на бременността. Вие отивате в отпуск по майчинство и е време да се погрижите за себе си и да съберете зестра за трохи, да подготвите къщата за пристигането си - "да гнезди". В допълнение, сега е време да определите своя дом за майчинство и да се запознаете с Вашия лекар, който ще доведе вашето раждане, особено ако имате намерение да раждате със съпруга си.

Промени в тялото на майката в седмия месец от бременността.

В началото на месеца долната част на матката се намира на 2-3 см над пъпа. И до края на месеца тя вече е определена в средата между пъпа и ксеноидния процес, всичко това от 28 до 32 см от козината. Матката пресича вътрешните органи на жената и ги придвижва нагоре. Следователно, диафрагмата също се свива и вече не може да се движи свободно, има затруднения в дишането, недостиг на въздух при ходене бързо или катерене на стълби. Необичайни усещания могат да възникнат под ребрата поради натиска на матката.

Районът около зърната нараства и потъмнява, пигментационните петна и линията на корема стават тъмни и забележими. Хормоните на бременността променят свойствата на кожата, засягайки протеините - колаген и еластин, те дават на кожата възможност да се простира при раждане. Ако тези протеини са малки, кожата започва да се разширява прекомерно и се образуват стрии. Особено стана ясно - когато корема се увеличи и гърдите станаха тежки.

Липовете и каналите продължават да се образуват в гръдния кош и коластра, предшественик на млякото, може да бъде освободен. Необходимо е да се нахрани бебето през първите 2-3 дни, сега е времето да изберете най-удобната сутиен - без шевове и с разтегателен каликс. През този месец ще добавите 300-450 грама на седмица, до края на този месец общото увеличение на теглото може да остане от 7 до 12 кг, в зависимост от първоначалния състав.

Чувство за бъдеща майка в седмия месец от бременността.

Вие сте много по-добре и корема е нараснал, така, започнах да се чувствам малко по-хипопотам - кръгли и тромава. През този период може да има болки в гърба, поради увеличение на концентрациите на хормонът релаксин, който подготвя сухожилията и тъканите да си тръгне. Поради него връзките и ставите стават по-свободни. Походът ви е станал особен, безполезен, като патица. По време на бременността, мускулите се отпуснете и вени, разширени вени могат да се появят така, да се отпуснат мускулите на хранопровода и стомаха се среща по-често, ето, сякаш релаксиращ мускулите на пикочния мехур - може да бъде лека инконтиненция. Всичко това са временни затруднения и те ще минат след раждането. Гледайте позицията си - това няма да позволи на мускулите на гърба ви болка.

Започнахте да мечтаете за дете и раждане, вие започнахте да се събуждате през нощта за чести пътувания до тоалетната. В допълнение, бебето често се стреми по-активно през нощта, когато сте в покой, особено ако сте неприятни за него.

Бъдещият татко може не само да усеща, но и да вижда през очите на движението на бебето - периодично на повърхността на корема се появяват издутини, които са писалка, крака или други части на тялото трохи. Ако бебето се движи малко - може би малко се разхождате или се движите, но ако детето драстично промени броя на движенията - това е извинение да покажете на лекаря. По това време, ако бебето лежи с главата си надолу, треперите му в черния дроб или ребрата могат да бъдат достатъчно силни и дори болезнени. Легнете на вашата страна - това ще намали дискомфорта.

Вашите чувства са станали особено - ти престана да се интересува от всичко, което не докосва бебето и бременността - е "стесняване на интереси." Можете да прекарате часове четене за деца и продукти за грижа, да учат филми и материали в отпуск, но наистина не се интересуват от всички околни. Това е нормално - защото тялото ви настройва за майчинството - но да са наясно с другите около вас. Те не винаги могат да изчислите дълги разговори за пелени, приемам факта, че хората имат други интереси освен бъдещата си наследник. Намерете форум приятел, приятел или с дете в позиция и да общуват.

Вашето бебе (развитие на плода в месеца на бременността).

Детето заема почти цялото свободно пространство в матката, пропорциите му започват да се изравняват, главата вече не е толкова голяма, колкото преди. През този месец той ще нарасне до 40-42 см и ще натрупа тегло до 1600-1800 г. Кожата му става розова поради натрупването на подкожна мазнина, той вече има дълга коса на главата си. Има вежди на веждите, небесните расте, но не достигат ръба на пръстите, ухото и носният хрущял са все още меки.

Мозъкът активно расте и се развива, нервните клетки активно работят и около влакната се появяват защитни миелинови обвивки - един вид изолация. Едно бебе на седем месеца може да почувства болка, да научи и реагира на всички дразнители почти като обикновена троха. Ако има силен шум, той започва да се притеснява, ако притиска стомаха си - настоява, и когато монотонните звуци се успокояват и заспиват. В допълнение, плодът усеща вкуса и неговите нюанси. Ето защо, ако майката яде нещо вкусно - бебето ще я благодари с глупости в корема. Очите му разграничават светлината от тъмнината, но няма какво да гледаме докато е в корема - там винаги е тъмно.

Детето вече знае как да регулира температурата на тялото си, въпреки че все още не е много добре. Неговият костен мозък вече е образуван и е отговорен за производството на кръвни клетки. Той напълно соев кръв, въпреки че той добавя техните стопанства чрез плацентарната бариера - там идва и обмен на газове и хранителни вещества, и дава на бебето на майка си, прекарано на веществото. Бебе започва да тренира дишането, активно намаляване на гръдните мускули, което понякога води до проникване на околоплодна течност в дихателните пътища, а след това започва троха ikat.Malysh стана силен и енергичен, той ясно избутва и дори можете да се различи. Той го прави - дръжки или крака. Приблизително от 28 седмици той заема матката с главата надолу, въпреки че все още може да се обърне.

Опасностите от седмия месец на бременността.

В този период може да се открие забавяне на вътрематочното развитие - феталното забавяне на растежа и теглото, което плаши бременните жени. Това обаче може да се дължи на грешка при определянето на времето и не означава, че мозъкът му се развива зле и детето ще бъде дефектно. Струва си да се безпокоите и да се изследвате, ако забавянето от този срок е 2 или повече седмици. Причините за това състояние могат да бъдат - генетичните признаци, родителите и цялото семейство са ниски, майчината анемия или нейните лоши навици, токсикози, заболявания и т.н. По-точно ще кажете на лекаря след ултразвука и тестове. Ако е необходимо, ще бъдете поставени в болница или лекувани у дома - предписвайте лекарства, които подобряват доставянето на хранителни вещества на плода и витамините.

Освен това, от този месец лекарят ще определи позицията на плода - ако лежи навсякъде или над главата. Това може да усложни доставката и лекарят ще назначи гимнастика, която ще "убеди" трохата да се обърне главата надолу. Освен това, след завръщането на бебето, лекарят ще ви помоли да носите превръзка.

През седмия месец рискови жени понякога могат да преживеят преждевременно раждане. Ако има заплаха, струва си да се погрижите - да наблюдавате теглото. Въздържайте се от интимен живот, спрете да работите. Слушайте съвет на лекаря си и си почивайте, ако трябва да почивате на опазване - не отхвърляйте.

Медицинское наблюдение.

Оттогава посещенията на лекаря ще се провеждат на всеки две седмици. Освен това ще е необходимо да се повторят всички тестове и да се извърши медицински преглед. Кръвта се предава - се показват общи и биохимични анализи, тестове за урина, сифилис и хепатит, консултация с терапевта и окултиста. Ако бременната жена има първата кръвна група и отрицателния Rh фактор, преминава се и изследването до нивото на антителата.

На 30 седмици (или на 28 - ако чакате близнаци), ще получите лист за отпуск по болест и сертификат за раждане. От този момент вашият отпуск по майчинство ще започне. Продължителността му е 70 дни преди доставката и 70 след нея. За да получите тези документи, имате нужда от паспорт и политика, от пенсионен сертификат и от MHI политика, ако работите. На този генеричен сертификат ще получите помощ в родилната болница и педиатър след раждането на трохи.

Препоръки и съвети.

Теглото ви се увеличава. И корема все повече се насочва напред, премествайки центъра на тежестта - затова изберете удобни обувки, за да не паднете и да не уморите. Вашите движения трябва да са спокойни, да бъдат внимателни - корема може да бъде докоснат от дръжките на вратите, ъглите на масите. Опитайте се да избегнете пътуването с обществен транспорт по време на пиковите часове и пазаруването през дните за продажба - може случайно да бъдете тласкани.

Необходимо е да продължите редовни курсове в училище на бременни жени или във фитнес, вкъщи провеждате респираторна гимнастика и стрии. Сега е важно редовно да посещавате тоалетната по един малък начин, за да не създавате стагнация на урината и предпоставките за инфекция. По-нататъшно почивка с краката нагоре, излизане от леглото, връщане отстрани настрани, след което се изправяйте, без да натискате коремната преса. Често не ходете на лоното на природата, близо до водата или в парка.

Разбира се, сега искате да ремонтирате къщата - но преместете тези притеснения на роднини, няма да ви направи добри. Но списъкът с покупки за трохи се допълва и постепенно купува неща в магазините.

Да, вече сте доста уморени. Но има само малко - два месеца ...

Календар на бременността: осмият месец

Осмия месец на бременността, Вече имате тежко време да носите голямата си корема и чакането ви започва да те претегля. Но не се обезсърчавайте - това е малко преди да се срещнете с трохи и е време да съберете торби в болницата. Започнете дневник на бременността и ежедневно пишете в нея усещанията и желанието за трохи. Поддържайте позитивно отношение към срещата с бебето.

Промени в тялото на майката през осмия месец на бременността.

През този месец стомаха Ви ще се увеличи почти до максимум, матката се е повишила почти до нивото на ребрата и може да има чувство на липса на въздух и недостиг на въздух. Бебето тласка краката доста чувствително, рита ви по ребрата или черния дроб. Височината на матката от пубиса достига 39-40 см и заема най-високата позиция. Всички бременни жени имат различна форма на корема и размери, освен това размерът на корема не може да бъде преценен за размера или пола на бебето. Тя зависи само от характеристиките на фигурата и капацитета на таза.

Теглото ви е 300-400 грама на седмица, а ако печалбата ви е повече от половин килограм на седмица, лекарят ще разгледа тестовете за урината и налягането, възможно е теглото да е знак за задържане на течности. Средно теглото с 8 месеца бременност се увеличава с 8-14 кг. толкова по-малко тегло беше преди бременността - толкова по-често се наема жена.

През последните месеци на бременността, дължащи се на хормони, могат да се появят допълнителни косми, което наистина разстрои очакващите се майки. Това зависи от факта, че косата пада много по-малко, отколкото в етапа преди бременността и те стават по-силни от обикновено поради хормоните, които помагат да се развиват трохи. След доставката допълнителната коса, която не е паднала, ще започне да пада тежко и всичко ще се върне към предишната норма.

Чувствата на бъдещата майка в осмия месец на бременността.

Този месец е тежък в морален и физически план, вие се чувствате неудобно в такова голямо тяло. Бурното пречи на движението, се натрупва умора и голям корем, както и чести пътувания до тоалетната, безсъние и точки на бебето се намесват. Освен това, лежането е трудно да диша, боли гърба ви и дълго време търсите удобно място. Въпреки това, тя успокоява мисълта, че до срещата с бебето има само няколко седмици.

През този период можете да почувствате така наречените тренировки - това не е болезнено и неправилно свиване на матката, което се появява в горния сегмент и се разпространява надолу. Те подготвят матката за последващ труд.

По това време може да се тревожите от киселини, дори и да ядете малко, помнете нашите препоръки - пийте мляко или кисело мляко. Яжте малки порции, огъвайте по-малко. Ако киселините са болезнени - помолете Вашия лекар да Ви предпише лекарство.

Сега е по-трудно да се разхождат, все пак разходки и чист въздух все още са необходими. Хлапето на разходката е много активна. Той обича свеж въздух и той чувствено ви рита с краката си под ребрата или в пъпа с ръце. Опитайте се да говорите с него и да го успокоите, да не го изригвате толкова много.

Психологическото ви състояние също се променя, ставате нетърпеливи и тревожни, емоционални. Струва ви се, че никой не те обича и не разбира - това е нормалното състояние на бременната жена. В допълнение - съществува смесена опасност за бебето, страх да не се справя с задълженията на майката. Вие започвате да "гнезди" - това е синдром на ранно раждане. Една жена "гнезди за посещение с троха". Не местете мебелите или боядисвайте тавана, измийте прозорците - това може да ви нарани, да помолите близките си да ви помогнат или да се ограничите до светлия декор на стаята.

Говорете с бъдещия баща и роднини за всичко, което бихте искали или ви притеснява - това ще ви помогне. Отидете в училището на бременните майки, общувайте със същите бременни жени и ще разберете, че не сте единствените - през този етап всички жени преминават. Ако се почувствате добре - отидете в града за почивка, отидете на кино или на разходка, с една дума - отхвърлете ума си от ежедневието.

Вашето бебе (развитие на плода в седмия месец от бременността).

Бебето е нараснало значително и е вплетено в матката, необходимо е да се затегнат ръцете и краката. Той вече не е толкова активен, колкото и преди, поради стягането, потрепванията му се усещат най-вече в крайниците, или въртенето на главата и телето. Особено чувствителни са движенията му в ребрата.

По-голямата част от децата по това време вече са взели позицията на главата надолу и така ще останат до раждането. Това се определя от лекаря, но понякога с помощта на упражнения можете да убедите трохата да се обърне, ако все още не е заемал необходимите помещения.

Най-накрая се оформят органите на бебето, се появяват кръгови бузи, рамене, хълбоци и магарета. Това са мастни натрупвания, поради които бебето ще запази тялото си топло и изглежда толкова сладко. Краката на пръстите почти нараснаха до ръба на фалангата, влажен дебел слой покрива тялото му, но пухът по тялото постепенно изчезва, хрущялът на носа и ушите става по-твърд.

Детето вече е формирало основните рефлекси - дишане, смучене, сън и сънища, нервната система и връзките между невроните се формират активно. Между костите на черепа има хрущялни мембрани - конците, поради които главата при раждане е конфигурирана под родния канал и не уврежда мозъка на детето. Трохите от тялото започнаха да натрупват желязо, в костите, депозирани калций. Ендокринната система на плода действа активно и произвежда хормони. Тестисите на момчето се спускат в скротума.

Белите дробове на детето са напълно оформени и вече имат достатъчно специална субстанция - повърхностно активно вещество, за да може бебето да диша в случай на преждевременно раждане.

За един месец трохата ще нарасне до 45 см, теглото на тялото му до края на месеца ще бъде 2,5 килограма, той ще добави 30 грама тегло на ден.

Опасностите от осмия месец на бременността.

Най-опасното усложнение сега може да бъде гестозата - това е натиск, подуване, бъбречна недостатъчност и токсикоза. Точните причини за гестоза все още не са установени, но това състояние е опасно за майката и детето, обикновено в случай на гестоза, спешно предаване е показано, за да се спасят и двата живота.

Ако имате мухи пред очите, подуване се развива, повишава се налягането, има главоболие - това е спешна причина да се обадите на линейка и да отидете в болницата. Без лечение това може да доведе до еклампсия - припадъци, кома и смърт. В случай на навременно лечение, всичко свършва безопасно и вие можете безопасно да съобщите за бременността.

Медицинское наблюдение.

Посещението на лекаря е задължително на всеки две седмици с предварителен тест за урина. Лекарят ще следи налягането и теглото ви, височината на маточния фонд и коремната обиколка, сърцето на бебето и наличието на оток.

В края на осмия месец ще имате преглед на стола с вземане на тампони за флората, ако е неспокоен. Лекарят ще ви предложи да бъдете третирани безопасно за трохи. Сега, всички документи и обмен карта винаги носят - раждане непредсказуемо нещо и могат да започнат по всяко време - документите съдържат цялата необходима информация за вас. В допълнение, можете да провежда рутинни ултразвук кабинет, където можете отново да видите всичките си чипове, и лекарят ще прецени състоянието му и състоянието на плацентата, броят и естеството на околоплодната течност. В същото време се извършва и CTG на плода - записването на неговите движения и работата на сърцето. Това ще ни позволи да оценим състоянието на трохите - тестваме ли в корема на майката дискомфорт.

Постепенно лекарят ви подготвя за раждане, планира курса и поведението си - независимо дали самите те ще преминат или има индикации за цезарово сечение.

Препоръки и съвети.

Сега е важно да наблюдавате теглото и състоянието си, да почивате все по-често. Яжте често и на малки порции, пийте само чиста неподсладена вода - солените и газирани напитки укрепват жаждата и предизвикват подуване. Ограничете диетата на солта и захарта, давайте предпочитание на яденето на протеини и намалявайте въглехидратите и мазнините. Често излизайте навън, разходете се бавно или седнайте на пейка в парк с книга или списание.

Съберете пакетите в болницата за майчинство - трябва да има три от тях - първата за доставка. вторият за следродилния период, а третият за извадката и да ги постави на видни места. Съставът на тези пакети е различна в различните болници и затова точно това, което го кажа в курсове за подготовка за rodam.Doma не се peretruzhdaetsya с работа - да не се стои дълго време в едно положение и не седи с кръстосани крака. Време е да помислите за избора на дом за майчинство и за това дали ще отидете сам да родите или с партньор. Ако ще да роди сама - това е време, за да подпише договор за доставка и изпращане на партньор в проучването, без него в болницата няма да бъдат допуснати.

Така че идва последният месец на бременността, на финала на който има дългоочаквана среща - раждането на вашето бебе !!!

Календар на бременността: девети месец

Деветият месец на бременността, Можем да изчакаме финиширащите по принцип всеки ден, а бебето ще бъде напълно жизнено и пълноценно. Все повече и повече слушате тялото си, чакайки намеци за ранно раждане, мечта да се срещнете с бебе, особено след като стана по-лесно да дишате и да ядете за сметка на понижен стомах. Остават само няколко дни и ще станете майка! Този момент ще бъде запомнен завинаги.

Промени в тялото на майката в деветия месец на бременността.

Вашият корема не се разраства, тя достигна максималния си размер - от пубиса, извиси и засече с височина от 35 до 40 см, в зависимост от капацитета на таза и тялото. Теглото ви се е увеличило с 8-15 kg от състоянието преди бременността, въпреки че може да има малко повече, особено ако сте били постно. През последните седмици на бременността теглото ви няма да се добавя или дори може да намалее - излишната вода изчезва преди доставката и тялото се подготвя за щастливо събитие. Сега нещата не работят върху растежа и развитието на трохите и го подготвя за майката за раждане - плацента възстановява своята работа и "остарял". С 36-37 седмици плацента nachet намаляване на нивото на прогестерон, чрез който се простира на бременност, че постепенно тече процес на доставка. Плодът расте бързо и количеството на амниотичната течност намалява, матката се покрива плътно плода на надбъбречните жлези си отговори на натиска на матката, освобождавайки кортизол, хормон на стреса. Това води до раждане.

В мозъка на майката се формира "генерично" господство по аналогия с бременната жена, това е настроението за раждане, включването в процеса на всички необходими хормони и органи, изключването на майката от всички други проблеми и тревоги. Само това ще бъде в състояние да координира точно процеса на раждане - ако нещо се смеси в образуването на генеричното доминиране, процесът на доставка ще бъде прекъснат.

Поради генеричното доминантно ниво на окситоцин се повишава - този хормон на хипофизната жлеза е отговорен за контракциите, които започват да отварят шийката на матката. По времето на раждането матката "узрява", станала мека и еластична. Това ще му даде възможност да се простира за 10-12 см. Циркулаторната система преразпределя кръвта по протежение на съдовете, продукцията на кръвни клетки се увеличава за предотвратяване на анемията.

Чувствата на бъдещата майка в деветия месец на бременността.

Този месец ще научите за "предшественици на раждането", специално състояние на тялото, което показва ранното настъпване на раждането. Те се появяват по различно време - от няколко седмици до няколко дни преди раждането. И така, какво можете да почувствате? Леко намаляване на телесното тегло, ние сме вече казах, преди доставката можете да отслабнете с 1-2 килограма, чрез намаляване на апетита, за прочистване на червата (чувство, както и преди изпити) и по-често уриниране. Това е подготовката на организма за раждане. Губим столове възникнат доста големи, особено като се има предвид тенденцията на бременни жени запек, и се възприема като облекчение. Често отида до тоалетната за малка енория поради бездействие на плода главата в таза и натиск върху пикочния мехур, но това е дишане и хранене става по-лесно, улеснено киселини в стомаха. Това се нарича "понижен корем" и може да се види понякога дори визуално - формата на корема се променя и става по-ниска.

Друг от симптомите на ранно раждане е отнемането на мукоза, но не трябва да очаквате директно парче слуз - някои от тях излизат на ден в сиво-жълта бучка, други постепенно изчезват една седмица с повишени екскрети. Какво не трябва да бъде в трафика - това е кръв.

Матката се стеснява и плода на главата е поставена в малък таз и вече не е толкова активна в корема, а това също е предвестник на раждането. Въпреки това, неговата бъркане под формата на леко раздразнение или хитрост, все още трябва да го чувствате редовно. Харбингер във всички жени се проявява в различна степен и ако не ги чувствате - това не означава, че не се подготвяте за раждане.

Вашето психологическо състояние също се промени. Ставате по-бавни, отсъстващи, забравителни и често си отивате в себе си, тялото ви подготвя за раждане. Настроението ви често се променя - понякога се страхувате преди раждането. И понякога атакува активност и веселие, плач или смях, дават вентилация на вашите емоции - това не е опасно и ще ви даде възможност да усетите грижите за близките. Вие сте управлявани от "синдрома на гнездене" и сте атакувани от периоди на масово почистване, пазаруване или домашни занимания. Опитайте се да не прегъвате пръчките и не се налагайте натоварвайте.

Сега определено е необходимо да се определи домът за майчинство и начина на доставка, да се подготви всичко необходимо и да се постави на видно място.

Вашето бебе (развитие на плода в деветия месец от бременността).

Бебето заема мястото в раждането, главата се наведе към гърдите и се намира в областта на таза, ръцете и краката са доведени до тялото и се навеждат в ставите, в тази позиция е най-компактно разположена в тесната матка и затова е най-лесно за него да се роди.

До края на месеца бебето ще бъде напълно узряло, теглото му ще бъде от 2600 до 4000 грама и височина от 48 до 55 см. Всеки ден детето добавя тегло с тегло от 15 до 30 г, но за да определи теглото му е много трудно - дори при ултразвук е приблизително.

Кожата на бебето вече е лека, оръдието е почти изчезнало, а подкожната мастна тъкан придава трошливост на трохата в областта на задника, бузите и гърба. Мазнината остава в областта на сгъване, почти изчезвайки върху тялото. При раждането бебето вика силно, може да смуче и да диша активно. На главата има силни кости, свързани със шевове и шпатули, поради което трохите са по-лесни за раждане. Хрущялите на носа и ушите са твърди и ноктите растат до ръба на пръстите.

Тестисите на момчето се спускат в скротума, голямата лапия на момичето е покрита с малки. В червата на бебето се натрупва оригиналът на калцикониум, който бебето ще изпразни в първите дни след раждането. Бебето вече е напълно готово за извънтурнен живот, черният му дроб съхранява желязо за разходите си след раждането през първите шест месеца от живота си. Белите дробове са узрели и могат напълно да се отворят по време на първия дъх, сърцето се подготвя да работи в нов ритъм. След раждането в него ще бъдат затворени специални кръгови зали и ще има общо 4 затворени камери. Само имунната система не е узряла - но майка ще предпази бебето с антитела, предавани през плацентата и млякото през първите месеци от живота.

Опасностите от деветия месец на бременността.

При по-късна бременност е трудно да носите задушни стаи, особено ако легнете на гърба си или седите неудобно. По-често почивайте от лявата страна, поставяйки възглавница между краката си. Освен това, в по-късен момент балансът на тялото е намален - затова отидете в удобни обувки, за да не паднете и да не се наранявате. Качете се по стълбите, задръжте на парапета. През последния месец проблемът с предозирането на бременността става спешен - обаче понякога това не е истинско perenashivanie, а неправилен период на доставка. истинската консумация е повече от 42 седмици и е опасно за майката и бебето, то раждането ще стимулира или ще направи цезарово сечение. Причините за претоварване не знаят точно - но това е рискът от хипоксия и мърсотия. Следователно - тези жени се наблюдават внимателно.

Медицинское наблюдение.

Сега срещите с лекаря ще бъдат седмично, ще бъдете внимателно прегледани и претеглени, за да измерите напрежението. Лекарят ще следи появата на прекурсори на труда и ще ви даде под наблюдението на болницата. ако е необходимо, те ще ви сложат в болницата предварително. Освен това ще направите кръвен тест, разресване на флората и преглед на фотьойла, ако има възпаление - трябва спешно да се лекувате. Плацентата и плода се оценяват ежеседмично, ако е необходимо, лекарят ще направи CTG - да оцени състоянието на плода, независимо дали е хипоксичен.

Препоръки и съвети.

Кога ще отида в болницата? Обикновено това е необходимо, ако водата е изтекла или са започнали редовни битки. Ако е ясно във водите - това е поток, който се е излял над краката, което е трудно да не се почувствате, тогава какви са битките - не е ясно за всички. Тези ритмични контракции на матката с еднакви интервали между тях, нарастващи по интензивност и сила. Когато контракциите са намалени до интервал от веднъж на всеки 10-15 минути, трябва спешно да отидете в болницата.

Ако напуснете дома си, винаги носете документи - карта за размяна и паспорт с паспорт, генеричен сертификат. Ако раждането не започне у дома, ще изпитате по-малко.

Поставете чантата в болницата на видно място - съхранявайте продуктите за вашия дом за времето на Вашето отсъствие. Подгответе се за раждане - обръснете интимни места, подгответе комплект бельо за раждане. Когато започнат битките, ще имате време да си направите душ и да съберете мислите си. Не се притеснявайте - всичко ще върви добре и ще станете майка! По добър начин!

Подробен календар на бременността по седмица:

 • Признаци на бременността
 • Първа седмица на бременността
 • 2 седмици от бременността
 • 3 седмици от бременността
 • 4 седмица от бременността
 • 5 седмици от бременността
 • 6-та седмица на бременността
 • 7 седмици от бременността
 • 8 седмица на бременността
 • 9-та седмица на бременността
 • 10 седмица на бременността
 • 11 седмица от бременността
 • 12 седмици от бременността
 • 13 седмици от бременността
 • 14 седмица от бременността
 • 15 седмици от бременността
 • 16-та седмица на бременността
 • 17 седмици от бременността
 • 18 седмица на бременността
 • 19-та седмица на бременността
 • 20 седмици от бременността
 • 21 седмици от бременността
 • 22 седмици от бременността
 • 23 седмици от бременността
 • 24 седмица от бременността
 • 25 седмици от бременността
 • 26-та седмица на бременността
 • 27 седмици от бременността
 • 28 седмица на бременността
 • 29-та седмица на бременността
 • 30 седмица на бременността
 • 31 седмици от бременността
 • 32 седмици от бременността
 • 33 седмици от бременността
 • 34 седмица от бременността
 • 35 седмици от бременността
 • 36-та седмица на бременността
 • 37 седмици от бременността
 • 38 седмица на бременността
 • 39-та седмица на бременността
 • 40 седмица на бременността

Коментари

Asisa 03/25/2016 Аз съм вече на 36-та седмица. Маратонът вече е зад мен. Всичко беше купено: зестра, детско креватче, количка, вана. Гнездото на апартамента. Остава само да донесем малко гнездо. StreKosa 03/25/2016 Момичета и вече знам със сигурност, че ще имам момче. Съпругът ми и аз сме толкова щастливи, защото вече имаме дъщеря. Девушка_прасковья 25.10.2016 Съвети ценни в статията, благодаря на автора. За мен този сайт в отметки, наскоро гладко peretekla в четвъртия месец! Лаймска 03/25/2016 За първия месец на бременността обикновено бъдещите майки все още не знаят, но могат само да гадаят. Всъщност е много важно: да се поставят всички системи на бебето. Ето защо е необходимо да планирате бременност, за да не пушите по това време и да не консумирате алкохол. Iriška 03/25/2016 Член - супер фин. Жалко, че не съм се сблъскал преди това. Сега вече съм бременна на седем месеца, имам доста преди демобилизацията.
Share:
Comments