Какво застрашава вашето бебе в яслите?

Родителите, които се подготвят за появата на бебе в семейството си, често не познават сдържаността в магазините за детски стоки и купуват всичко, което харесват. Така че, по тяхно мнение, детето няма да бъде лишено от всички необходими, и допълнително - не боли. Голям брой възглавници, необичайни матраци, многобройни памперси и меки играчки - всичко влиза в сила, когато в детското креватче се появява дългоочаквано дете, което иска да се увие, обвито в меки възглавници.

Както се оказа, такива добри намерения водят до сериозни и понякога тъжни последици. Според Комисията на САЩ за безопасност на потребителските стоки, различни меки възглавници и играчки, които буквално запълват пантите на младите родители, прикриват заплаха за бебетата - те просто могат да се задушат в съня си. Статистиката показва, че 40% от детските смъртни случаи възникват точно по тази причина. Ето защо педиатърът препоръчва на родителите да премахнат всички допълнителни от яслите и да поставят детето на гърба. Да, и самата ясли, разбира се, трябва да бъдат без никакви щети.

В допълнение, в списъка с несигурни предмети за използване на деца дойдоха преноси и столове - най-вече децата получиха наранявания на главата.

Най-опасните обаче са разпознаваемото парче за деца, столовете, включително и за банята. Децата, чиито родители дори и за няколко минути напускат такива устройства, често получават сериозни наранявания или се удавят.

Share:
Comments