Какво ще стане, ако съпругът не иска деца? ръководство

Желанието да имаш деца е най-естествената нужда от женския организъм, заложена от самата природа.

След 25 години момичето сериозно отразява продължаването на потомството, което не може да се каже за мъж. Повече от 90% от по-силния пол първоначално не искаха да станат бащи.

Интересен факт

Знаехте ли, че само 7% от мъжете искат да станат бащи? Това е обратно пропорционално на 7% от жените, които нямат майчински инстинкт и желание да имат деца.

След като двойката стане семейство, възниква въпросът за раждането на едно съвместно дете. Често една млада жена е изправена пред нежеланието на избрания да има деца. На това основание има сериозен конфликт, който може да доведе до прекъсване на отношенията.

За да предотвратите това, нека разберем причините, поради които съпрузите не искат да имат деца и какво да правят в тази ситуация.

Основните причини, поради които съпругът не иска деца

Лицето е социално свободно лице, което трудно може да бъде убедено или заплашено да доведе до нищо. Но много жени имат различно мнение, така че се опитват по всякакъв начин да убедят един човек за верността на неговата гледна точка. Това не винаги свършва добре. Да действаш по този начин е абсурдно и си струва да търсиш други мерки за решаване на проблема.

На първо място, важно е да разберете и да разберете истинската причина за нежеланието да станете баща и след това да се опитате да го премахнете.

Най-често срещаните причини са:

- нежелание за създаване на сериозна връзка;

- несигурност в неговия спътник;

- Жилищна и финансова несъстоятелност;

- нежелание да се натоварва с задължения;

- желанието да живеем "по собствено удоволствие";

- психологическа липса;

- Ревност за детето.

Тези причини се основават на страх, свързан със собственото си его.

Какво да направите, ако съпругът не иска деца поради ревност за бъдещо дете

Човек придобива първо семейство, за да усети топлината и уюта, които майка му му даде като дете. В зряла възраст семеен комфорт се осигурява от избрания. Мисълта, че вече няма да се грижат за него, както и преди, с появата на нов малък член на семейството, просто плаши партньора. На подсъзнателно ниво той възприема бъдещото бебе като съперник. Такъв проблем е много сериозен при двойките, където съпругът силно обича съпругата си и не иска да сподели с никого. Той също така предупреждава, че съпрузите ще се отдалечат един от друг с появата на новороденото.

В този случай може да се нуждаете от помощта на психолог, който ще обясни, че детето е плод на любовта и само ще укрепи брачните връзки. Ако съпругът откаже помощта на специалист, често говорите с него по тази тема.

Най-добре е разговорите да се провеждат в интимна атмосфера и ненатрапчиво. Тук, най-важното, не прекалявайте. Кажете му, че искате дете от него и във всеки случай не питайте въпроси като "Защо не искате децата?". Трябва спокойно да донесете партньор в този разговор и да наблюдавате реакцията му. По-често казват, че го обичате. Споменете как ще бъде добре, ако имате бебе и как ще се погрижите за двете.

Какво да направите, ако съпругът не иска деца поради психологическа липса

Мъжете, психологически неподготвени да станат бащи, се равняват на 7% от жените, които нямат майчин инстинкт. Може би вашият съпруг е психологически незрял човек. Самият той става детето, което се нуждае от вашата ласка и се грижи за него.

Партньорът е доволен от всичко във връзката и вярва, че третата от двойката ще бъде излишна. Съпругът иска да живее свободно, без да се натоварва с задължения и отговорности. В този случай жената ще се нуждае от много търпение и способност да чака. Но не само седи и мисли, когато идва моментът на "зрялост" на съпруга. Трябва нежно да намекнате на любовника за това как виждате бъдещия си живот заедно с тримата и попитайте какво мисли за него. Ако партньорът е адекватно реагира на появата на детето в бъдеще, че е добре, и това е наистина просто трябва малко време, за да стигне до реализацията готов да стане баща.

Ходете по-често с него в парковете, в близост до детските площадки, където има много деца. Там задължително има бащи, които ходят с бебетата си. Ще бъде страхотно, ако вашата среда има двойка с дете. Поканете родителите заедно с бебето на себе си, когато съпругът е у дома. Партньорът трябва да има картина, че семейство без деца се смята за непълноценно и безсмислено.

Може би по-дълбока причина има корени от детството. Да предположим, че вашият съпруг не е израснал в щастливо семейство и се страхува, че той ще бъде лош родител. В този случай продължете по същия принцип, както е описано по-горе. Човек трябва да види добър пример отстрани.

Не забравяйте да го похвалите по-често и да говорите за това как ще направи красив баща.

Какво да направите, ако съпругът не иска деца поради финансови безредици

Лошите жилищни условия, недостатъчни финанси са най-често срещаните извинения на мъжете. Задачата на жената да убеди съпруга е, че тези проблеми са доста решени. И докато се занимавате с елиминирането им - бебето ще порасне.

Но може би истинската причина за такива извинения е в психологическата неподготвеност.

Ако финансовите проблеми и жилищният проблем са истинските причини, тогава жената не трябва да се притеснява. Седнете и говорете за това какво можете да направите точно сега, за да коригирате ситуацията, какви мерки могат да бъдат предприети за подобряване на бъдещето, където ще има поне трима от вас.

Какво да правим, ако човек не иска деца поради нежеланието си да създава сериозни взаимоотношения

В наше време гражданските бракове са станали далеч от необичайно. Съпрузите не искат да се натоварват с официални връзки. В действителност ситуацията е следната: гражданският съпруг не бърза с картината и се опитва да убеди партньора, че това са консервативни възгледи за връзката. Всяко момиче, жена иска да продължи потомството, така че ако живее с мъж, тя иска да създаде семейство с него и да има деца.

Двойка, която живее в граждански брак, не е първата година, като правило няма деца. Изключението е, когато една жена забременява случайно.

Това се дължи на несигурността на човека по негов избор и той се съмнява, че ще живее с неговия спътник през целия си живот. Независимо от цялата си страстна любов към избрания, жената трябва да разбере, че времето е безвъзвратно изчезнало и не трябва да се забавя създаването на сериозни отношения и раждането на дете.

Ако човек не е готов да се ожени официално, тогава не може да има въпрос на съвместни деца. Единственият съвет в тази ситуация е да размишлявате внимателно дали имате нужда от такъв човек. Обсъдете всички тези въпроси с душата си. Ако той наистина харесва и цени вас, той ще бъде готов да се премести на ново ниво в отношенията.

Съпругът не иска деца, защото се страхува от отговорност. Какво трябва да направя?

Вероятно вашият съпруг е чувал от познати за безсънни нощи, вечен плач на малка, мръсна пелена и това е малко обезпокоително, за да получи децата си. Страхува се от бъдещи отговорности, отговорност, защото ще трябва да помогне на жена си. Човек не е готов за това, тъй като първоначално му липсва инстинктът на бащинството. Той се появява при силния пол само когато се появява бебето, но не винаги.

В този случай трябва да прибягвате до помощта на родителите си. Може би разговорът с тях, тъй като ще успокои партньора, ще му помогне да реши. Най-вероятно това ще работи и любовникът няма да се страхува толкова от идеята за собственото си дете.

Но ако този метод не помогне, седнете и говорете открито с мъжа си, от какво се страхува. След като разберете причината, трябва да обсъдите всички плюсове и минуси. На интуитивно ниво със сигурност ще намерите правилните отговори, които разсейват страховете на съпруга.

Много е важно разговорите за бъдещото дете да се провеждат в приятелска и спокойна среда. Викове и укори, едва ли можете да постигнете нищо, а само да плашите повече човек и да усложнявате положението.

Какво да правим, ако съпругът не иска второ дете

В семейството вече има първороден, но жената скоро ще иска второ дете. Ако човек вече е щастлив баща, това не означава, че той е готов да стане втори път.

Причините за нежеланието остават същите:

- няма достатъчно пари;

- безсънни нощи;

- двойна отговорност.

Съпругът може да се страхува, че не можете да изтеглите друго дете поради нестабилност в материалната ситуация. В този случай човек трябва да ви обясни, че в началото не трябва да се притеснявате за това, тъй като много неща остават от първото бебе. Уверявайте съпруга си, че ще помогнете по всички възможни начини да спечелите семейство, да намерите подходяща опция за заетост, след като децата растат. Вашите разговори трябва да убедят съпруга ви, че едно дете в семейството не е достатъчно.

Изтеглете заедно ирисови снимки на бъдещето, където имате голямо, приятелско семейство, а децата са вашата подкрепа и подкрепа.

Ако причината е, че съпругът не се е отклонил от първия опит в ролята на бащата и безсънните нощи, може би трябва да изчакате малко и да не ви нарани с твърдения за вашето желание.

Какво да не правим, ако съпругът не иска деца

Жените по природа са емоционални същества и най-често техните действия се ръководят от изразни импулси, а не от студена логика.

След като се оказа, че съпругът не иска деца и копнеете да станете майка, опитайте се да се успокоите, поемете дълбоко въздух и отложете разговора за друго време.

тук най-често срещаният списък с грешки, което не бива да се толерира, ако съпругът не иска деца:

- да организира измъчвания и скандали;

- Заплаши;

- забременявайте тайно;

- открито да наложиш желанието си;

- пази тишината и спаси обидата вътре.

Изясняването на отношенията във високи тонове, изказвайки упреците никога не е довело до нищо добро. Този метод е безполезен, за да докаже нищо. Вие само ще разгневите партньора си и ще потвърдите правилността на вашето собствено мнение.

Не забравяйте! Вашата основна цел е да убедите съпруга си, а не да го бутате и да го изгоните.

Най-честата грешка на жените - да забременеят тайно от съпруга си, а през последните месеци да изненадат бъдещия татко. Такава тактика няма да доведе до нищо добро. Може би някои от новините ще донесат радост, но мнозина просто ще плашат или дори ще пикаят. Това може да доведе до срив на семейството. Мъжете не харесват подобни изненади. Те предпочитат, когато се консултират.

Ако някога сте се опитали да разговаряте със съпруга си за появата на дете, но той говореше сурово и реагирал негативно, не бива да се обиждате и да затваряте темата завинаги. Не мълчи, защото с течение на времето това може да доведе до сериозен проблем и да доведе до взаимни обвинения и упреци.

Никога не започвайте разговор, ако смятате, че не можете спокойно да реагирате на критични думи и извинения. Не се опитвайте открито да аргументирате или да аргументирате. Съгласете се със становището на съпруга, уважавайте го, кажете, че може би той е прав, но ... леко и внимателно "огънете линията си". Може би ледът ще се движи и ще дойде ден, когато самият съпруг заявява, че иска от вас дете.

Какво да направите, ако съпругът не иска деца. Обобщение

Желанието да имаш дете идва на жена на подсъзнателно ниво. Човекът се доближава до този въпрос съзнателно, от рационална гледна точка. Ето защо не очаквайте от съпруга, че той незабавно се съгласява с вас. Той се нуждае от време да мисли внимателно и да претегля всичко. Задачата на жената е да му помогне и да го тласка към правилното решение.

Основното нещо в семейството е доверието. Само в този случай ще можете да разберете истинската причина, поради която съпругът все още не иска деца. По-често говориш с душата си, споделяй своите мисли, планове за бъдещето. Кажете ни как виждате вашето семейство за една година, пет години. Обсъдете всички подробности и подробности, отнасящи се до вашето семейство, и не забравяйте да попитате за желанията на съпруга ви.

Но, тъй като не е тъжно, понякога има такива индивиди, сред мъжете, които категорично се противопоставят на външния вид на детето. Тук нито разговори с експерти, нито вашите аргументи помагат. В този случай зависи от вас да решите какво искате най-много: да жертвате щастието на майчинството и да останете с този човек или да се опитате да организирате личния си живот с партньор, който има здрави понятия за семейството.

Децата са строителният материал и връзката в семейните отношения.

Помнете това. Двойка, която няма дете, в повечето случаи се разпада, тъй като губи развитието на по-нататъшни взаимоотношения и общи цели.

Share:
Comments