Какво е вредно за временните татуировки

Веднага след като улиците се затоплят в места за почивка, в парковете и плажовете има палатки с майстори, които ще украсят вашето тяло. Те прилагат към всяка част на тялото картина, която, ако е умело адресирана, продължава до един месец, след това се отмива и остава само приятен спомен от картината.

Такива украшения са популярни сред децата, често са боядисани от момичета, а младите хора не са против да пеят с дракон на гърба си. Така че ние бързаме към тези палатки, без да знаем, че дори такова привидно невинно забавление има доста неприятни последици, за които ще говорим.

Последствия

За начало е полезно да се каже, че в къна, за постоянство, обикновено се добавя химикал, наречен парафенилен-диамин. Често се използва в боите за коса. Всичко би било нищо, ако не и способността на тази съставка да причини много силни алергични реакции и дерматит.

На кожата, на мястото на прилагане на временни татуировки, може да се появи кора и червени петна. При липса на подходящо лечение мястото на чертежа ще се надуе, превърне обикновен дракон или пеперуда в грозен шал (очертанията на снимката са покрити с мехури и мехури). В особено тежки случаи пациентът се изпраща в болница за лечение.

Що се отнася до самата къна - това е безвредно, но ако има индивидуална непоносимост, алергиите не могат да бъдат избегнати.

В допълнение към горепосоченото химично вещество, в временната татуировка може да има и други вредни вещества, които не са известни как могат да реагират на слънчева светлина, морска вода или хигиенни продукти, които измиваме или разпространяваме.

Особено внимание трябва да се обърне на децата, тяхното незащитено тяло не е в състояние да се справи с химикалите, бъдете внимателни.

Как реагират специалистите

Страни като Германия, Франция и Швеция са забранили употребата на вещество, наречено пара-фенилендиамин. Той е напълно изключен от състава на боите и средствата, които правят временни рисунки.

Такова химично вещество може не само да причини алергии, но и други кожни заболявания, които не подлежат на лечение.

Лекарите от Германия, Британската алергична фондация, лекарите от Лондонската болница "Свети Тома", лекарите от Сингапур, Дания, Белгия и Португалия се съветват да не рискуват или да изпробват неизвестни продукти. Тези, които страдат от алергии, по принцип се препоръчва да не използват непознати продукти и вещества, защото несъзнателно могат да причинят значителни увреждания на тялото.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments