Какво да направите, ако кожата се спука по ръцете

Ръка на кожата е най-уязвима част от тялото, тъй като тя съдържа значително по-малко вода, отколкото, например, кожата на лицето. На практика лишени от мастните жлези, които биха могли да отделят смазочните материали и да образуват защитен слой. Нищо чудно, че кожата на ръцете е изложена предимно за изсушаване, лющене се появяват пукнатини по него. В края на краищата, често грижите за ръцете се свеждат само до смазване с крем преди леглото. Но това не е достатъчно, защото ръцете са изложени всеки ден на агресивни външни влияния. Особено кожата на ръцете страда от ниски температури през зимата и от земни работи през лятото - тя е пукнала и грубо. По-малко агресивни, но и неблагоприятни ефекти са домакинските химически продукти - прах за пране и почистване, течен или миялен препарат. Ето защо ръцете изискват допълнителна защита. Всички домашни работи, свързани с употребата на химикали, трябва да се извършват в защитни гумени ръкавици. Това ще предпази кожата не само от сухота, а също и от възможния алергичен дерматит. Работа в лятна вила със земята, също е желателно да се защитят ръцете на плетени ръкавици или палто от защитен крем. В студа, оставяйки на улицата, не забравяйте да носите топли ръкавици или използвайте овлажняващ krem.Chto направя, ако цялата кожа на ръцете става суха, обхванати shelushinkami, пъпки или пукнатини? Как бързо да го сложим в ред, така че отново да стане красива, млада и гъвкава. Можете да използвате възстановителни и подхранващи кремове и маски за ръце, са особено ефективни глицерин и парафин. Можете да се доверите на специалисти и да посетите козметичния салон или да проведете процедурите сами.

Маски за ръце

На напукана кожа на ръцете се справят добре маска, направена от обикновените храни - картофи, сметана, мед, плодове и зеленчуци. Те импрегнират кожата с влага, омекотява, избелва, притежава лечебни свойства. Обикновено една процедура отнема 15-20 минути. Не е толкова важно да не намерите свободно време и да не подредите ръката си. За ефективност процедурата трябва да се провежда редовно, поне веднъж седмично. За да спестите време, можете да направите маски, например, докато гледате телевизия. Ръчно преработена с пилинг или вана. В края на процедурата кожата се смазва със сметана. 1. Картофената маска. Тази маска добре овлажнява кожата на ръцете, което я прави кадифена. Сварете два картофа, смажете. Можете да добавите малко сок от лимон, зехтин или заквасена сметана. Масло и заквасена сметана подхранват и омекотяват кожата, а лимоновият сок има избелващ ефект. Картофената маса е леко хладна и в топла форма, поставена на ръка. Маската ще се охлади по-бавно, ако е покрита с филм и кърпа върху него. 2. Мляко и овесена маска. Тази подхранваща маска е идеална за напукани ръце. В особено критични случаи трябва да се прави всеки ден и да се съхранява около час. Основният компонент на маската е овесена каша. За да го получите, на кафе мелница или блендер, смила овесени люспи. За единична маска нужда от три големи лъжици овесени ядки, една голяма лъжица мляко и зехтин, малка лъжичка мед. Компонентите се смилат, докато се получи двойна маса, поставена на ръка. Когато маската е леко погълната, можете да носите меки ръкавици, изработени от естествена тъкан. 3. Маска за мед. Тя подмладява кожата на ръцете, прави го еластична, насърчава лекуването на малки пукнатини. Разтрийте зехтина и меда, една голяма лъжица, а след това карайте в жълтъка. Смажете с дебел слой от ръце.

Ръчни бани

Баните са ефективна процедура за привеждане на кожата на ръцете в идеално състояние. Те могат да бъдат направени с добавянето на билкови отвари. Лайка, коприва, лимонов цвят, градински чай - облекчават дразнене и зачервяване, успокояват кожата на ръцете. За да приготвите подправка от билки, трябва да излеете голяма супена лъжица сух суров материал с един литър вряла вода. След известно време, когато билките се варят и водата се охлажда малко, ръцете се пускат в нея за 15 минути. Ако кожата е много напукана, парафиновите, глицериновите и нишестените тави ще имат най-добър ефект на възстановяване. Парафинови бани. Направете ги прости, просто трябва да разпределите два малки контейнера, където ще бъдат поставени ръцете и да се снабдите с козметичен парафин. Това ще отнеме около два килограма. Той може да се използва многократно, само чрез нагряване и топене преди процедурата. Нанесете парафина във всяка купа и разтопете в течно състояние във водна баня. Изсипете в два контейнера. Оставете го да се охлади леко, за да избегнете изгарянето на кожата. По време на това време, разтривайте ръцете си със скраб и нанесете овлажняващ крем. Спуснете ръцете за 5 секунди в течния парафин, като слоят малко да замръзне. За пореден път отпадайте секунди с десет. Повторете 5-6 пъти, така че върху ръцете да се образува плътен слой парафин. Необходимо е да е топло. Нагоре с полиетиленови ръкавици, топло ръкавици без ръкави. Съхранявайте маската-компрес за 25 минути. След това се сваля парафинът, ръцете се избърсват със салфетка и се покриват с питателен крем. Парафиновите восъци възстановяват кожата на ръцете за кратко време. За превантивни цели те се използват веднъж на всеки четиринадесет дни. През зимата, малко по-често. Тогава ръцете винаги ще имат добре поддържан външен вид. Табла за нишесте. Нишестето е най-достъпната и ефективна съставка в ръчните маски. Той насърчава лекуването на малки рани, пукнатини, възстановява еластичността на кожата. Разтваря се голяма супена лъжица нишесте в чаша топла вода. След това обемът на течността се довежда до 1 литър, т.е. добавете още топла вода. Спуснете ръцете в таблата за нишесте за 15 минути. След това изплакнете с течаща вода и смажете с питателна сметана. Глицеринови вани. В 1,5 литра гореща вода се смесва голяма лъжица глицерин и малка - амоняк. Можете да добавите още една чаша мляко или лайка. Потопете ръцете в лечебната течност за 15 минути. След това се намокрете със салфетка и нанесете овлажняващ крем. Бани от суроватка. Те помагат за борба с неравностите на ръцете. 0,5 литра суроватка, загрявайте, поставете я в ръцете в продължение на 15 минути. След това се намокри с кърпа или салфетка и нанесете крема.

Коментари

Ростислав 10/10/2016 Добър съвет
Share:
Comments