Как да се възстанови еластичността на кожата на корема след

Всяка жена след раждането е изправена пред проблема с увиснал корем.

Разбира се, има късметлии, които успяват бързо да върнат нормалната си фигура, която дори няма стрии.

За съжаление, няма много такива момичета.

Повечето трябва да работят усилено, за да възстановят еластичността на кожата.

Когато кожата на корема след раждането е окачена, е необходимо да се борим с проблема по сложен начин, за да постигнем наистина ефективен резултат.

Как да затегне кожата на корема след раждането: интегриран подход

Преди да започнете да "се биете" с фигурата си, трябва да се консултирате с Вашия лекар, дали можете да започнете да го правите. Първите 40 дни след раждането женското тяло започва да се регенерира независимо. Матката намалява, процесът на регенерация на кожата започва. Лекарите категорично забраняват на новоизградените майки да прибягват до физически стрес през този период. Докато процесът на свиване на матката не свършва, спортът е противопоказан. Пренебрегването на препоръките може да доведе до кървене, в случай на цезарово сечение, до отклонение на ставите.

Когато кожата на корема след раждането е опъната - това е нормално. Трябва малко да търпите и да разберете, че тялото се нуждае от почивка. Въпреки това, има някои полезни съвети, които можете да проследите от болницата, за да помогнете на стомаха да се възстанови.

1. Ако детето се е родило естествено без усложнения и майка му се чувства добре, можете да носите специална превръзка в родилната болница, която поправя корема. Важно е жената да не изпитва болка в коремната област и дискомфорт, в противен случай ще бъде по-добре да се откажете за 1-2 седмици.

2. Аптеките в момента продават много различни кремове на базата на хранителни съставки, предназначени да подхранват кожата и да възстановят нейната еластичност. Те могат да се използват и от родилния дом, ако няма индивидуална непоносимост към отделните компоненти.

Много жени се интересуват, когато фигурата стане същата. Това зависи от много фактори. Сред тях са:

• тегло, натрупано през периода на лагера;

• наследственост;

• учредяването на представител на по-слабия пол;

• Какво прави майка, за да възстанови фигурата на бившия си лукс.

Трябва да се разбере, че е важно да се следва цялостен подход за възстановяване на еластичността на коремната кожа. Самостоятелният масаж и правилното хранене през първите седмици след раждането малко по-късно позволиха физически упражнения. Ако естественият начин за възстановяване на еластичността не работи, съвременната козметология предлага специални процедури против кожуха на кожата. В крайни случаи това е хирургическа интервенция.

Кожата на корема след раждането е слаба: правилната конструкция на диетата

Първото нещо, което трябва да се мисли за новородено, е режима на диетата. Неправилното му изграждане ще засегне не само здравето на жената, но и качеството на кърмата, което е толкова важно за бебето.

Когато кожата на корема след раждането е слаба, обикновените правила за регулиране на диетата ще помогнат да се възстанови еластичността й, без да се навреди на детето.

Правила за изграждане на ежедневна диета

1. През деня трябва да изпиете най-малко 1,5 литра чиста вода. Течността спомага за стимулиране на метаболитните процеси на тялото, което ще повлияе положително на състоянието на дермата. Коремът бързо ще се възстанови, стане еластичен, кожата ще стане здрава.

2. Разликата между пиенето и пиенето трябва да бъде 30-40 минути.

3. Новите майки се препоръчват да ядат често, но на малки порции. Това ще предотврати натрупването на мазнини и ще осигури редовно приемане на кърмата.

4. Трябва да бъдат изоставени брашно продукти. Печенето и бял хляб са не само вредни за фигурата, но и причиняват на бебета колики, алергии, подуване на корема.

5. В диетата трябва да има риба и постно месо. Тези продукти съдържат витамини и минерали, необходими за възстановяване на организма. Те също ще дойдат с кърмата на бебето, което ще повлияе положително на образуването на неговия имунитет.

6. Мазнините от месо и захар не се препоръчват по време на кърмене.

Спазването на прости правила ще позволи на майка да започне естествен процес на възстановяване на кожата на стомаха по вид. Освен това правилно изградената диета има положителен ефект върху качеството на кърмата.

Кожа на корема след раждането се простира: първите упражнения за новородено

Първите 40 дни след раждането са контракции на матката. През този период и по време на кърменето новороденото е категорично противопоказано във всяка физическа активност. Въпреки това, за да се стимулира процесът на възстановяване на еластичността на стомаха, препоръчва се самомасаж. Представеният комплекс от прости упражнения трябва да се извършва всеки ден, като му се дават по 10-15 минути.

1. Проклятие. Леко потупване на корема по посока на часовниковата стрелка стимулира метаболитните процеси в тялото.

2. След това се извършва плавен преход към месене. Масажът се извършва с пръсти от долната част на корема до ребрата. Не можете да натискате твърдо, упражнението не трябва да причинява дискомфорт.

3. От страните до пъпа, се извършва потупване, но сега и с двете ръце.

4. Натискане. Коремът леко се изглажда от дланите на двете ръце, с лявата му ръка, за да натисне малко.

5. Рязане. Ръцете са сгънати в корема. Ребрата на дланите на кожата се "търкаха", едната ръка се движеше нагоре, а другата - надолу.

6. Лесно изтръпване с подложки за пръсти.

7. Подплакнете с пръстите на коремната преса.

Когато кожата на корема след раждането се опъне, през първите няколко седмици тези упражнения ще стимулират естествените процеси, за да възстановят еластичността си. Те се извършват лежи на равна повърхност 10-15 минути сутрин преди хранене.

Можете също да направите обвивка у дома с глина и лечебна кал. Това не отнема много време и всички компоненти са в аптеката на достъпна цена.

Упражнения за по-ниска преса

След раждането мускулите се отпускат. Когато матката спре да се свива, препоръчва се да се консултирате с Вашия лекар и да разберете дали можете да започнете да правите упражнения. Как да затегнете кожата на стомаха си след раждането? Предоставяйки представения набор от упражнения малко време всеки ден, проблемите с увисналия корем няма да притесняват жената.

Акцентът е върху мускулите на долната преса, тъй като това е тяхната "летаргия", която прави тази фигура непривлекателна.

1. Упражнението се извършва в изправна позиция, на права повърхност (най-добре на пода). Бавно повдигнете краката, за предпочитане под ъгъл от 90 градуса. Първите седмици ще бъде трудно, тъй като мускулите след раждането са отпуснати, така че 6-7 подхода са достатъчни.

2. Изпълнение. Желателно е да бягате за джогинг на чист въздух сутрин и преди лягане.

3. Упражнения с оребрен пръстен. Сега много малко хора обръщат внимание на този инвентар. Въпреки това, когато възникне въпросът как да се затегне кожата на корема след раждането, то това е идеалният начин да постигнете отличен резултат.

4. Планк. Това упражнение укрепва мускулите на цялото тяло, така че за една жена след раждането е много полезно. Една жена трябва да стои на пода на лактите си, в краката й - на пръстите си. В идеалния случай той ще се държи в това положение за 50-60 секунди.

В горните упражнения няма нищо сложно. Изпълнявайки комплекса всеки ден, увисналият корем ще започне да изчезва в рамките на един месец.

Козметични процедури

Ако една нова мама има малко време за себе си, можете да посетите козметичния салон. Сега има огромен брой процедури, които комбинират ефекта на повдигане и липолиза. Една жена може не само да се отърве от тлъстия слой, но и да издърпа плачащата кожа на корема след раждането. Преди да изберете козметична процедура, препоръчително е да се консултирате с лекар, който да ви помогне да изберете най-добрия вариант.

1. RF-лифтинг, Процедурата позволява стимулиране производството на еластин и колаген от тялото, което дава еластичност на стомаха.

2. Ултразвукова липосукция, Тази процедура не предвижда хирургическа интервенция. Извършва се със специално оборудване за ултразвук и е насочено предимно към отстраняване на подкожна мазнина. Въпреки това съвременните машини едновременно затягат кожата по същия принцип като RF повдигането.

3. LPG масаж, Вакуум масаж, който позволява да се отърве жената от "портокалова кора". Тя също има повдигащ ефект върху увисналия корем след раждането.

4. Миостимулация, Тази процедура се отнася за медицински. Има положителен ефект върху общото състояние на кожата. Когато една жена се интересува от това как да възстанови еластичността на кожата на корема след раждането, често лекарите съобщават, че това е миостимулация. Процедурата възстановява клетките отвътре, което се отразява отвън.

5. Обвива и ръчно масажира, Такива козметични процедури са много полезни за новопоявилите се майки. Опаковането стимулира метаболизма, в резултат на което маслените отлагания изчезват, кожата в коремната област се затяга.

Съвременната козметология дава отличен ефект. Все пак трябва да се отбележи, че не всяка жена има време и възможност да посети салоните, защото процедурите са скъпи.

Как да възстановите твърдостта на кожата на корема след раждането: операция намеса

Ако у дома, да се отървете от увисването след раждането на корема на бебето не работи, можете да разгледате възможността за операция. Трябва да се отбележи, че тези методи не са подходящи за всяка жена, заслужава си да се консултирате с лекар. Да се ​​прибегне до хирургия се препоръчва само в екстремни случаи на жени, които също страдат от наднормено тегло.

1. Абдоминална пластика, Към днешна дата тази процедура е най-ефективна и безопасна. Той гарантира траен ефект, който ви позволява да се отървете от наднорменото тегло и напуканата кожа в корема.

2. Комбинирана пластмаса, Има разрез в зоната на бикините и средната линия на корема. Гарантирано затягане на кожата и премахване на наднорменото тегло.

3. Миниабдоминоплстика, Изпълнява се в случаите на стрии в коремната област и с увиснала кожа.

Ако кожата в коремната област след раждането е отпуснато - това не е причина за паника, защото много хора се сблъскват с такъв проблем. Има много начини да решите кой да избере - индивидуалното решение на всеки от справедливия пол. Важно е да се разбере, че подходът трябва да бъде изчерпателен. Правилното хранене в комбинация с масажи и прости упражнения дава отличен резултат.

Share:
Comments