Как да свикна детето с пот на 1, 2, 3 години - полезен съвет

Понякога искате младите майки да се отърват от отегчени пампери възможно най-бързо и гордо да се хвалят на разходка: - "Вече питаме за пот!". Опитните хора обаче знаят много добре, че има време за всичко и процесът на преподаване на бебе на тази необходима статия от ежедневието може да бъде удължен за дълго време. И все пак, когато е необходимо да се преподава дете в гърне и как да го направим най-ефективно?

Кога да започнете да преподавате детето в гърнето

Много родители смятат, че 7-8 месеца е подходящо време за разработване на устойчива собственост върху съдове. Въпреки това, в тази възраст е по-подходящо да се говори за познаване на пота, а случайният положителен резултат може да означава само рефлексивно представяне. От шест до дванадесет месеца, безразсъден с екстаз, разбира своето тяло и способностите си. Липсата на пелени прави този процес още по-вълнуващ и ефективен - постепенно разбиране за назначаването на генитални органи идва. Не е случайно, че децата, които са спестили пелени, са свикнали с пота по-бързо и по-успешно.

На тази възраст вече е възможно да се въведат трохи на нов обект, за да им се позволи да седят на него, но в никакъв случай да не пазят насила, чакайки резултата. След като някога е имала отрицателни емоции, детето категорично отказва да използва такава необходима вещ за дълго време. Ако майката не е нетърпелива да се сприятели с едногодишното си дете с гърне, ще трябва да имате търпение, защото дълго време да се запитате сами и съзнателно, че детето няма да го направи. При липса на възражения от бебето, можете да го поставите на гърнето след събуждане, обилна храна, преди да си легнете, но действията му ще се основават само на рефлекси. Така, ако детето е само на една година, мама ще трябва да изчака малко по-дълго.

Оптималната възраст за отглеждане на дете в гърне

Много по-успешно се опитва родителите да се сприятелват с бебе с пот на възраст 18-24 месеца. Този дълъг интервал се обяснява с индивидуалните характеристики на психологическото и физическото развитие на децата. Мама може самостоятелно да определи наличието на признаци, които показват желанието на детето да придобие нови умения. Ако бебето може лесно да изпълни следните действия, е време да го свикне с пота:

- уверено ходи, завои надолу, клякам;

- повдига малки предмети от пода;

- отлично разбира говоримия език, обясненията и исканията на майката;

- устно изразява желанията си;

- чувства неудобство от мокри бикини и изразява желание да ги промени;

- остава суха за около два часа по време на будност и след сън;

- обеззаразява около едно и също време.

Бебето започва да свързва процеса на изпразване с чувство на преливане на пикочния мехур или червата и от някои признаци може да се разбере какво иска той в тоалетната. От майка ми е необходимо да обяснявам спокойно и разбираемо, че е много по-удобно да се пееш на гърне, отколкото да ходиш в мокри бикини и внимателно да седиш на удобна седалка. Въпреки това, не трябва да оставате в пота за повече от 4-5 минути - ако не можете да постигнете резултата, можете да опитате да го направите по-късно. Чрез обучение за полезни умения, трябва да го приемете като правило, за да поканите детето да използва пота след спане, хранене, движещи се игри, след и преди разходка. Основният резултат е да се осъзнае, че в чисти и сухи бикини е много по-хубаво.

Как да ускорим процеса на обучение на дете в гърне

Както бе споменато по-горе, за децата, които носят пелени, свикването с пота ще бъде по-трудно. За тях връзката между пълненето на пикочния мехур и неговото последващо изпразване не е толкова очевидна. Търпението на мама е доста способно да се справи с тези временни трудности, но все пак трябва да се разделите с пелени. Има няколко прости съвета, които ще помогнат за ускоряване на процеса и ще получите чудесен резултат:

1. Както е договорено, поставяме памперси далеч в нощното шкафче. Детето няма да трябва да го отстрани от себе си, за да може бързо да седна на гърнето, когато уринира да уринира. Разбира се, локва не може да се избегне, но не може да се направи без нея.

2. Ние внимателно наблюдаваме любимото дете - когато се появяват стенания или други характерни признаци, е необходимо да му предложи "да върши делата си" в саксия. Ако опитът е успешен - детето заслужава похвала, но иначе не бива да го карате.

3. Потта, топла и чиста, трябва да бъде на място, достъпно за трохи.

4. Ако бебешките бикини са коварно изпълнени с влага, трябва да насочите вниманието си към това, което сега е влажно и неприятно за него, и потът ще помогне да се избегне това. Не е нужно да се развращава трохичката, в най-лошия случай майка ви може да изрази съжалението си и отново да обясни, че би било по-удобно да се използва пот.

5. Засаждането на бебето върху гърнето е необходимо след сън и обилна вечеря, след като се върнете от парти, през нощта. Но в непозната среда, с много външни лица и шум, не е нужно да разчитате на добър резултат - детето просто не успява да се отпусне и да отиде в пота.

С дължимото внимание и грижа на майката, двегодишна троха за надеждно обезпечаване на уменията ще отнеме една или две седмици, докато едно едногодишно бебе се нуждае от един или два месеца. Необходимо е да запомните индивидуалните характеристики на децата и да не очаквате пълно спазване на стандартите. Може би бебето ви ще започне да използва отделно мебели само за няколко дни и може би ще му отнеме цял месец, за да го направи.

Ако мама беше прекалено упорит и детето силно се отвращаваше от пота, просто трябва временно да се откаже от нелюбения предмет, след като се опита отново след няколко дни. През това време, без да настоявате да седите на пота, просто можете да опитате да научите бебето за необходимостта от неговото съществуване. В екстремни случаи можете да си купите нов, красив и светъл, пот и да го опитате отново.

Нова техника - учим бебето в пота за седем дни

Много от майките на практика са тествали новата техника "Доброволно дете", разработена от Джина Форд и обещаващи гарантиран резултат само за една седмица. Ако вече сте навършили 18 месеца, той изпълнява прости действия и комуникира добре с майка си, опитайте го!

Първи ден - решително извадете пелената, щастливо да кажете на бебето, че вече е голям и ще ходи само в бикини. След като го сложите на гърне, трябва да опитате да го задържите там за 10 минути, което е достатъчно за сутрешното изпразване. Седнете наблизо, разказвайки за ползите от тази процедура. Ако резултатът е отрицателен, опитайте отново след 15 минути, след като организирате обиколка на тоалетната и разкажете за какво е предназначена. Не се отчайвайте, ако бикините са все още мокри - ще успеете, просто бъдете търпеливи.

Ден два - да консолидираме вчерашните успехи и да продължим да следваме поведението на бебето, като предлагаме пот на първите признаци на желанието му да отговори на нуждите. По време на дългите игри детето ви може да се прекалее и да направи локва - опитайте се да не допуснете това да се случи.

Ден трети - пелените дори не се обличат на разходка, за да не объркат бебето. Преди излизането е желателно да изчакате положителен резултат от седенето в саксията и на разходка, предлагайте трохата да седна на саксията с него, ако искате да пеете. Не се притеснявайте, потът за разходка не е за дълго.

Ден четвърти - от този ден за цялостния си успех ще бъде очевидно, че бебето ще бъде достатъчно, за да ви напомни да отидете в пота, тъй като той може да играе и да забрави. Не забравяйте, че е необходимо да го похвалите за всеки успешен опит, това е сериозна подкрепа за осигуряване на уменията.

Съществуват и други подобни методи, но те са сходни, поради което не са отделни. Основното правило за тяхното ефективно прилагане е възможността да се посвети на детето тези няколко дни, за да определи внимателно полезното умение. Добре е, ако дрехите на детето ще бъдат удобни и просторни, което ви позволява да се съблечете бързо, ако е необходимо. Ако трохичката понякога греши и седи на пота точно в бикините - не е нужно да го смущавате, той просто не е овладял достатъчно реда на необходимите действия.

Как да избера подходящия съд за дете

Широка гама бебешки саксии за различни възрасти ви позволява да изберете най-атрактивния и удобен вариант. Когато купувате, използвайте общи насоки, за да направите процеса на гърненце по-успешен:

- по-добре е да изберете продукти от пластмаса - те са светли, удобни и, най-вече, топло. Докосването на студен съд може за дълго време да обезсърчи желанието да седне на него;

- стабилност - незаменимо условие, падането на неловкото движение на едно дете също е малко вероятно да предизвика привързаност към изкусен продукт;

- музикалните ефекти без съмнение ще привлекат вниманието на бебето върху гърнето, но само като нова играчка;

- удобство и комфорт, наличието на облегалка - важни фактори при закупуването на продукта, бебето непременно ще оцени усилията на майката и ще я възнагради с оставката на своите "дела" само в пота;

- Ако се предполага, че пътувате, е по-добре да си купите модел с капак.

Когато купувате пот, обърнете внимание - на момичетата се предлага кръгла форма на продукта, за момчета - овални, с перваз отпред.

Д-р Комаровски - полезен съвет за преподаване на детето в гърне:

  • най-добре е да се възползвате от навлизането на лятото - дрехи на трохата поне, дори можете да бягате голи;
  • с изключение на готовността на детето, трябва да има готовност на родителите;
  • желаното условие е отличното здравословно състояние на всички членове на семейството и добро настроение;
  • огромна похвала на детето в случай на късмет, в противен случай - цялостно укриване на скръб;
  • вниманието на детето се определя не само от процеса на корекция, но и от съпътстващите действия - отстраняване на бикините, изливане на съдържанието на саксията и връщане към постоянно място;
  • задължително седене на пота след сън, ядене, през нощта, след разходка;
  • първите памперси могат да се използват за разходка и за сън в нощта, като акцентират вниманието на бебето върху сухи памперси сутрин и не пестят одобряващите думи.
Share:
Comments