Как да изберем красива и удобна прическа за бални танци.

Ако за тържествен случай се налага само естетическите изисквания върху стилистиката, тогава с прически за бални танци всичко е по-сложно.

При тренировките можете да се ограничите до обикновени плитки или опашки, но за представления дизайнът на косата трябва да бъде не само практичен и да не причинява неудобства на своя собственик или партньор, но и красив и подходящ заедно с това, защото на дансинга всички очи са привързани към танцьорите.

Прически за бални танци: Изисквания на IDSF

Освен естетическата страна и баналните удобства, при избора на прическа е професионалист, когато избирате прическа, трябва да имате предвид и изискванията и организаторите на състезания и демонстрационни спектакли - Международната танцова федерация.

Така че във всички възрастови категории до 16 години момичетата не могат да се справят с многостепенни прически, използването на надземни нишки, косми и всякакви бижута от косата, а стила не може да бъде фиксиран с цветни или блестящи лакове. За момичета над 16-годишна възраст ограниченията не са толкова тежки, но за тях не се препоръчват ненужно сложни прически. Момчета и момчета от всички възрастови категории се препоръчва кратка подстригване, дълга коса е разрешена, но те трябва да бъдат събрани в малка опашка.

Разбира се, ако една двойка танцува само за себе си, участвайки само в танцови партита и други развлекателни събития, тогава всички такива ограничения могат да бъдат забравени.

Какво е тя, идеалната прическа на танцьорка?

Начинът, по който косата е стилизирана в танц, може да варира в зависимост от изпълнения танц. Така че за европейската програма (валс, танго, foxtrot) прическите се избират по-класически и прости. За латино (самба, румба, дживе, ча-ча-ча, пасадоми) по-често ярки и привлекателни стилове, а за момичетата - и декорирането им с декоративни елементи (ако тяхната възраст не е забранена от правилата на събитието).

Общи изисквания за монтаж:

• съвместимост с външния вид и формата на лицето на танцьора;

• Съчетаване с стиловия стил на партньора;

• хармонична комбинация с костюма;

• уместност за дадена възраст, събитие и специфичен танц;

• удобство;

• надеждност на фиксирането;

• оригиналност и привлекателен външен вид.

Моля, обърнете внимание, че правилно избраните прически за танцови зали са, между другото, лесен начин за визуално ниво на разликата в растежа на партньорите. Така че, ако един млад мъж в една двойка на една и съща височина с момиче или дори малко под него, той поставя косата леко повдигната и пенирана, докато се оформя, а партньорът получава ниска прическа. Ако дамата е много къса, косата й е по-висока, а косата на мъжа е гладко прилепнала.

Прически за бални танци за мъже

Използването на партньорски средства за оформяне обикновено не е необходимо, но ако косата му е по-дълга от няколко сантиметра, фиксирането с лак или мус ще им помогне да изглеждат чисти дори след няколко бързи и движещи се танци.

Прости идеи за стилизиране:

• пениране на косата назад;

• разделяне на косата по делителната линия (точно в средата или изместена настрани);

• naschesyvanie бретон, и ако няма коса пред него.

Ако косата на човек е неравномерно подрязана по дължината, например по-къса отстрани и по-дълга в областта на короната, ще изглежда страхотно, ако тези дълги коси се навиват и фиксират по този начин.

Женски прически за бални танци с снимка

Най-често срещаните варианти на женските изображения са плитки, дулкус, снопчета и техните различни комбинации и вариации.

Прически за къси коси

Без значение колко добре изглежда късата коса на момичето, момичето или жената, но за танцовите танци такава дължина не се вписва много добре, за да се постави такава коса на главата, така че нито един възел да не излезе, е достатъчно трудно.

Ако не свържете такива косми в една опашка, можете да направите повече, за да фиксирате къдриците отстрани, ще трябва да използвате невидими или подобни клипове за коса, не можете да правите без лак, гел или мус. Всъщност, тъй като такава дължина на особено интересна прическа не работи, така че се концентрирайте по-добре в удобството.

Прически за танци на дълги и средни коси

Оптималната дължина на косата за създаване на удобни и необичайни прически за балните танци (за тренировка, че за представления) е под раменете. В този случай, струва си да се разгледа структурата на косата. Така че течната и тънка коса може да бъде наистина освободена, но по-дебела често се нарязва, защото прекалено масивна фризьорка на главата ще бъде много трудна за носене.

Gulko

Тази прическа - може би най-простият и универсален вариант. За нея косата й е печена, събрана в висока опашка от пони и фиксирана с еластична лента. След това свободната част на косата е разделена на две приблизително еднакви нишки, които се въртят с нишки и се обвиват около основата на прическата. Ако косата не е особено дебела, тогава можете да ограничите един пакет. Готовата купчина е фиксирана с болтове, опитвайки се да не надраска скалпа. Вместо опашка можете да използвате обикновена плитка от три направления.

Куп гелове

Bagel не само е сладкарски, но и фризьорски уред, изработен от пяна. Изграждането на прическа за танцовите зали е изключително лесно. Косата се събира в опашката и се фиксира с еластична лента, след което се поставя върху опашката на този пръстен. След това косата се издърпва под нея, оправя ги с невидими или стилето.

черупка

Тази прическа не е по-трудна от предишните, но изглежда много впечатляваща. За да го създадете, косата се пени странично (без значение какво) и след това започва да се обръща в пакет в обратната посока. Краищата на косата могат да бъдат скрити вътре или красиво положени върху косата.

шиш

Всички видове тъкане от косата - също чудесно решение при избора на прическа за бални танци. Основното нещо в същото време не забравяйте за удобството на полагане в полза на естетиката си.

Как да украсяват прически за бални танци

Най-простият вариант на декорация на прическа (и възможно само за много млади танцьори) е да не тъкат няколко малки нишки на косата в основната структура и след това да ги леко с къдрици или вълни. Интересни купчини се получават, ако е така, подредете върховете на косата и не ги скрийте вътре в прическата.

Но в този случай не трябва да има подкови във всички посоки и да се разделят на две. За това косата трябва да се подрязва редовно или поне преди танцовите дейности.

Също така си струва да се разбере, че е допустимо да се фиксират отделни брави на главата с фиби или фиксиращи средства. Но за да се измъкнем от косата и да висим на лицето, те не трябва, защото те непременно ще се намесват и в процеса на танците ще бъде разчленено и чист външен вид също не работи.

Други идеи

• Предоставянето на елегантност на камъче или пакет косми и малко фризьорски салон ще помогне на редовното око, което е лесно да се купи от всеки магазин за красота.

• Кристали. Ако те са много малки, тогава те могат да се държат дори на косъм, по-големи части са по-добре прикрепени към правилно избраното лепило, което трябва лесно да се измие или да се пени. Важното - кристалите да не губят блясъка си, не могат да бъдат напръскани с тях.

• Изкуствени цветя, хармонично съчетани с рокля.

• Стелки с декоративни елементи на краищата.

• Тъкани в косата или панделки, вързани с лъкове.

• Ниски мъниста или мъниста.

Share:
Comments