Използването на лазерна епилация: ключовите точки. защо може

Лазерната епилация е безболезнено отстраняване на косата и горните слоеве на дермата с помощта на лазерни лъчи. По принцип процедурата е безболезнена, но някои жени, поради вида на кожата им, могат да почувстват някакъв дискомфорт. Увреждането от лазерна епилация може да се дължи на неспазване на правилата за безопасност.

Предимствата на лазерното премахване на косата: ключови моменти и концепции

За дълъг период от време козметиците предлагат услуга, наречена лазерна епилация. Това е радикален начин за премахване на космените фоликули. Има три типа лазер:

1. Александрит. Продължителността на сесията на пищяла е 45 минути.

2. Диод. Предоставя възможност за премахване на космите по всеки цвят на епидермиса. Продължителността на сесията е около 10 минути.

3. Неодим. Можете да изпълните процедурата на всеки тип кожа, но сесията е доста болезнена.

Резултатът от лазерното излагане на космическата крушка се наблюдава повече от шест години, но само когато са изпълнени определен брой правила. В периода между курсовете е забранено използването на средства за депилация, с изключение на бръснещата машина.

Предимствата на лазерното премахване на космите и ползите от тях са както следва:

- липса на силна болка по време на процедурата;

- липса на белези и белези след сеанси;

- дълготраен ефект след преминавания курс и с идеален контраст на ухото с дермата - унищожаване завинаги;

- Кратка продължителност на процедурата.

Подготовката за процедурата за премахване на космите е, че човек трябва да развие косата най-малко 4 см. В тази дължина може да се гарантира максимална ефективност и безболезненост на процедурата.

Малка област от епидермиса се облъчва от лазера за определен период от време. Районът на антената трябва да се обработва в продължение на 12 минути, но площта на бикините е до една четвърт час. Максималната продължителност на хип-обработката е един час.

При хора с висок праг на болката процедурата може да се извърши без анестезия. Но има хора с нисък праг на болката, така че е необходима анестезия. Зоната, която ще бъде подложена на епилация, се третира със специален гел с лидокаин.

Най-новите устройства за провеждане на сесии са оборудвани със специални дюзи. С тяхна помощ дермидата се охлажда по време на процедурата, като по този начин намалява чувствителността. По време на елиминирането на луковиците, очите трябва да бъдат защитени със специални стъкла.

Увреждане на лазерната епилация: противопоказания за процедурата

Процедурата има противопоказания, така че преди сесията е необходимо да ги прочетете и да се консултирате с лекар. Не можете да пренебрегвате тези противопоказания, в противен случай ефектът след процедурата няма да бъде кратък. Противопоказания за процедурата са:

- слънчево изгаряне (процедурите трябва да започнат през зимата, за да се скрият зоните на епидермиса от слънчевите лъчи);

- епидермални заболявания в остра и хронична форма;

- наличие на молове в зоната на лазерно излагане;

- ARVI, настинка, грип;

Разширени вени;

- носенето и кърменето;

- изгаряния;

- склонност към изгаряне;

- алергия в активната фаза;

- драскотини и ожулвания;

- възрастта преди пубертета.

Съществуват и абсолютни противопоказания, кодовата процедура може да бъде опасна за живота на човека. Те включват:

— онкология;

- захарен диабет;

Херпес в остра форма;

- лека и сива коса;

- лична нетърпимост.

Важно е да се получи заключението на експерта, така че да не се уврежда здравето.

Увреждането на лазерната епилация: възможни усложнения

Самата процедура за премахване на космите е безвредна и не може да причини вреда на здравето. Дълбочината на излагане е само 1-4 мм. Вредно за тялото е възможно, ако противопоказанията и процедурите не се вземат предвид от неопитен майстор. След сесия може да се появят външни реакции:

- алергични реакции;

- изгаряния на епидермиса;

- гипепиментация;

- херпесен обрив;

- конюнктивит;

- фоликулит;

- фотофобия;

Загуба на зрение.

Освен зачервяване, може да се появи оток и натъртване. Изгарянията се проявяват като мехури. Има няколко причини за това: неопитността на магистър или интензивен тен. Дъбеният дермит получи голяма доза ултравиолетова радиация. Допълнителна процедура може да увреди епидермиса. Контактът с очите може да доведе до загуба на зрение.

Лазерното отстраняване на косми може да предизвика фоликулит - това е възпаление на космената крушка. Най-често тази странична реакция се проявява при пациенти с хиперхидроза (повишено изпотяване). Но това състояние може също така да предизвика посещение на пула между процедурите. Необходимо е да се въздържате от плуване по време на курса.

Ранните странични реакции включват алергични реакции. Те могат да се проявяват под формата на копривна треска, дерматит, живяло, постоянно сърбеж. Най-често ефектът се появява, когато се използва локална анестезия, която е необходима за анестезия. Алергията на пациента може да възникне и при охлаждащия газ. С такива реакции от трети страни можете да се справите сравнително бързо. Пациентите приемат антихистамини. Но не ги спонтанно ги вземайте. Трябва да видите лекар.

Трябва да обърнете внимание на хора с повишена растителност на кожата, което се провокира от хормонални промени. За да може процедурата да помогне за справянето с растителността, ще е необходимо да се отстрани основната причина. Това означава, че е необходимо да се премахне хормонален дисбаланс. Ако това не стане, косата ще продължи да расте. С помощта на лазер, може само да се постигне, че космите стават меки.

Лампата за коса е идеалната цел за лазера. Под влиянието на температурата фоликулът се унищожава и косата спира да расте. Но механизмът на растежа на косата не е напълно разбран. Ако сайтът е доста обширен, тогава тялото може да възприеме целия процес неправилно. По тази причина може да има хормонален неуспех.

Предвид всички тези възможни усложнения е трудно да се каже за безвредността на процедурите. Не поемайте рискове. Препоръчва се да се използват стандартни методи за премахване на космите.

Какво не може да се направи, за да не навреди на лазерното отстраняване на коса

За да не се появят отоци и синини, специалистът, който е извършил процедурата, прилага специално средство, което намалява дразненето на кожата. Също така в продължение на няколко дни, прилагайте лосион или крем на дермата и го омекотете върху кожата.

Дори и при появата на изгаряния е необходимо да се използва лечебен мехлем. Може да бъде Bepanten или Panthenol. Ако спазвате всички правила и препоръки, можете да се отървете от последствията за една седмица. След процедурата не можете да направите следното:

- бъдете под слънчева светлина или посетете сауни;

- използват антибиотици, невролептици, хормонални лекарства;

- отрежете коричките от изгаряния, за да не се появят изгаряния и огнища на хиперпигментация;

- излезте на слънце, без да използвате специални слънцезащитни продукти.

Когато изпълните всички правила, процедурата ще бъде успешна.

Share:
Comments