Ястия за бебето: какво трябва да бъде?

Много родители на новородени не мислят за това, че бебето се нуждае от някакъв вид прибори. Това, което може да бъде по-лесно - те разсъждават - в къщата има всичко: чинии, лъжици, чаши и веднага щом станат необходими, те ще бъдат използвани.

Този подход е погрешен - бебето трябва да има свои собствени ястия. На първо място, предметите на съдовете за най-малките са разработени по специален начин и са направени от нечупливи, безопасни материали. На второ място, да имате лични прибори за трохи, е от хигиенна гледна точка. Какво трябва да бъде това?

От първите дни ...

Първите предмети за прибори могат да бъдат необходими за бебето от раждането, следователно е необходимо да се грижи за тяхното придобиване предварително. Преди всичко, ние говорим за една силиконова лъжица - това е необходимо да се даде троха от вода, лекарства, билкови отвара. С въвеждането на допълнителни храни ще е необходима лъжица за бебето за картофено пюре и зърнени храни. Защо силикон? Той е мек и не навреди на нежната уста на детето. Формата на тези лъжици е ергономична и специално предназначена за малка уста.

Ако бебето е хранено с млечна формула или е на изкуствено хранене, ще се нуждае от бутилки с биберони. Важното: от зърната да суче сместа е много по-лесно от млякото от майчината гърда. Ето защо, ако става въпрос за допълнително хранене или временно преминаване към изкуствено хранене (например, докато майката е болна), по-добре е да не давате сместа не с бутилка, а с лъжица.

Обикновено се налага да се поръсва, когато бебето стои сам, въпреки че много деца са го усвоили преди. Poynikov в магазините е най-широката гама, сред които всяка майка ще може да намери нещо, което да й хареса и финансови възможности. Всички пиячи съчетават главната: това е чаша с една или две дръжки и капак, който трохата може да се задържи, без да рискува да изпие със съдържанието.

Обядното време

До шест месеца диетата на бебето става все по-разнообразна и има нужда от нови ястия. На първо място, става дума за плочи. Що се отнася до възрастните, детето ще се нуждае от дълбоко ястие за първите ястия, а малко за второто ястие и плодове. Обемът на съдовете трябва да е малък, оптимален за малки количества храна на първо време. Подходящи плочи на всмукателната чаша или с покрито с каучук дъно - те няма да се плъзгат по повърхността на масата и няма да паднат дори при невнимателно движение на бебето. Вместо да пиете половин година, първото чаша може да се появи в трохите. По-добре е да има две писалки - по-лесно е да държите малко дете в чаша.

Оптимален материал за детски ястия - пластмаса от висококачествена храна. То не се загрява, не бие и може да бъде спокойно: ръбът на такова парче трохи няма да бъде наранен. Важно е да се обърне внимание на маркировките на дъното на съдовете: пластмасата трябва да издържа на топлината, да не бие, добре е детските ястия да могат да се използват в микровълновата фурна. Дизайнът на чиниите за малко дете трябва да бъде прост, без трудно достъпни слотове и ъгли, в които могат да се натрупват мазнини и хранителни остатъци - отлично място за размножаване на различни микроби.

Грижете се по всички правила

първата година от живота Ястия дете не може да се пере заедно с плочите и вилици "за възрастни". Тя се нуждае от собствен кърпа, кърпа и място в килера. Съдомиялни перилен препарат, също трябва да се вземат специални компоненти, които са безопасни за трохите и не предизвикват алергии. Например, отличен избор би Гелове за пране детски ястия COTICO бебе - това е мек, хипоалергичен, сейф, съответства на качеството на известните израелски домакински химикали и дори кошер, потвърждавайки съответна маркировка върху етикета. За пране на бебешки съдове в миялната машина може да става въпрос, са средство за "машина" миене на безопасно за бебето и не винаги напълно изплакнете с повърхност оборудване.

Измийте съдовете с кърпа. Периодично всички ястия трябва да се изсипят с вряла вода, а нипелите и бутилките се вари - това е необходимо, за да се унищожат патогенните бактерии, които могат да се натрупват на повърхността.

Share:
Comments